Home › Forums › Matlagning och Recept › GurraTV försöker göra ostkaka
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
24 augusti, 2010 at 18:07 #441628Anonym anvandareMember
[youtube=QCy4Bepmg3E]
Lite mindre mjölk, mer sötningsmedel och en bättre frilla utlovas till nästa avsnitt!
24 augusti, 2010 at 18:07 #64281Anonym anvandareMember24 augusti, 2010 at 18:24 #441629Anonym anvandareMembermalawiglenn wrote:haha KUNGJag är ju fortfarande hungrig
24 augusti, 2010 at 18:56 #441630Anonym anvandareMemberJ.v.K wrote:Kan du beskriva smaken? var det liksom ätbart eller helt åt helvete?för den har ju rätt opti näringsvärde
Jag åt upp halva, sen tog min kesellajordgubbsblandning slut. Det går att få ner, speciellt med sylt antar jag. Men bara lite små justeringar så kan den nog bli riktigt god.
24 augusti, 2010 at 19:41 #441631Anonym anvandareMemberDet är alltid roligt och titta på när andra bakar och lagar mat, får man sen också skratta lite blir det aldrig fel :emo-thumb
Jag har bara testat att göra ostkaka en gång. Blev rätt ok och slutade självklart med att jag åt upp hela på en gång
24 augusti, 2010 at 19:44 #441632Anonym anvandareMemberLågkalori hallon/jordgubbssylt är fina grejer annars
Riktigt kul med lite klipp Gustaf!!!
Vi kan köra ett ihop när vi lagar någon vettig mat en dag snart!24 augusti, 2010 at 19:55 #441633Anonym anvandareMemberKan vara som du säger i videon att det är för mycket bittermandelarom; jag gjorde själv samma misstag sist jag skulle baka ostkaka. Den var i o f s gjord på enbart kvarg och inte med keso också, men när jag blandade den med en annan ostkaka som jag gjorde på keso och ingen bittermandelarom så blev det myyycket godare så jag antar att det var bittermandelaromen som var boven.
24 augusti, 2010 at 20:40 #441634Anonym anvandareMemberRichard B wrote:Lågkalori hallon/jordgubbssylt är fina grejer annarsRiktigt kul med lite klipp Gustaf!!!
Vi kan köra ett ihop när vi lagar någon vettig mat en dag snart!Jag är sjukt på, hörde rykten om att du köpt lövbiff. Vilken tid ska jag komma?!
25 augusti, 2010 at 08:54 #441635Anonym anvandareMemberJag brukar göra en väldigt enkel variant med 3 ägg, 2dl mjölk och 500g keso. 1 timme i ugnen på 175 grader, låt sedan svalna och eventuellt stelna i kylen i några timmar. Smakar väldigt neutralt och jag antar att man kan smaksätta den med vad man vill. Själv brukar jag äta den med något tillbehör t.ex. smaksatt kesella eller färska bär.
25 augusti, 2010 at 08:59 #441636Anonym anvandareMemberGör nu som Percy Nilegård och ring upp Clas Ohlsson om reklamintäkter.
16 september, 2010 at 11:06 #441637Anonym anvandareMemberFantastiskt vilken talang du sitter inne med!
Om du vill testa en annan variant kommer jag här med ett tips:
Jag tycker inte om traditionell ostkaka men har hittat ett ostkakerecept på just keso som jag personligen tycker smakar bättre än frödinges snuskkaka :p.
Bonus: Inte ett dugg krångligtOstkaka 2 port (köp små folieformar)
4 äggvitor (ca 130g)
30g 100% casein vanilj (ON för min del)
300g keso
5 g canderel sötningsmedel1. Vispa canderel och äggvitor fluffigt.
2. Vispa ned keso
3. Vispa ned caseinet
Vispa efter smak dvs till slät smed eller så att det fortfarande finns kesobitar.
Dela upp i två små folieformar (behöver inte smörjas).
200 grader i ca 40 min (beroende på ugn så håll koll).Serveras med the-one-and-only-sylt= Önos lågkalori jordgubb ;o)
Så här kommer den färdiga varianten se ut på ett ungefär:
[img=http://i251.photobucket.com/albums/gg290/Fisan/Traning/Ostkaka.jpg]Per portion:
Kcal: 220
Prot: 42
Kolh: 6
Fett: 316 september, 2010 at 15:31 #441638Anonym anvandareMemberKul med folk som bjuder på sig själva. Skön film även om ostkakan inte blev så bra.
18 september, 2010 at 21:08 #441639Anonym anvandareMemberSam wrote:Fantastiskt vilken talang du sitter inne med!Om du vill testa en annan variant kommer jag här med ett tips:
Jag tycker inte om traditionell ostkaka men har hittat ett ostkakerecept på just keso som jag personligen tycker smakar bättre än frödinges snuskkaka :p.
Bonus: Inte ett dugg krångligtOstkaka 2 port (köp små folieformar)
4 äggvitor (ca 130g)
30g 100% casein vanilj (ON för min del)
300g keso
5 g canderel sötningsmedel1. Vispa canderel och äggvitor fluffigt.
2. Vispa ned keso
3. Vispa ned caseinet
Vispa efter smak dvs till slät smed eller så att det fortfarande finns kesobitar.
Dela upp i två små folieformar (behöver inte smörjas).
200 grader i ca 40 min (beroende på ugn så håll koll).Serveras med the-one-and-only-sylt= Önos lågkalori jordgubb ;o)
Så här kommer den färdiga varianten se ut på ett ungefär:
[img=http://i251.photobucket.com/albums/gg290/Fisan/Traning/Ostkaka.jpg]Per portion:
Kcal: 220
Prot: 42
Kolh: 6
Fett: 3Det ska testas. Vilket näringsvärde dessutom!
19 september, 2010 at 06:31 #441640Anonym anvandareMemberhaha sweet. Jag ska nog baka ostkaka snart.. ! Dock med bättre reslutat. Kul med film GustaF ! :emo-thumb
19 september, 2010 at 19:01 #441641Anonym anvandareMemberVill bara inflika med att receptet på den senaste ostkakan var tamigfan magisk! Åt precis en med lite lönnsirap på.. full pott!
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.