GurraTV försöker göra ostkaka

Home Forums Matlagning och Recept GurraTV försöker göra ostkaka

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 42 total)
  • Author
    Posts
  • #441628

    [youtube=QCy4Bepmg3E]

    Lite mindre mjölk, mer sötningsmedel och en bättre frilla utlovas till nästa avsnitt!

    #64281
    #441629
    malawiglenn wrote:
    haha KUNG

    Jag är ju fortfarande hungrig :(

    #441630
    J.v.K wrote:
    Kan du beskriva smaken? var det liksom ätbart eller helt åt helvete?

    för den har ju rätt opti näringsvärde

    Jag åt upp halva, sen tog min kesellajordgubbsblandning slut. Det går att få ner, speciellt med sylt antar jag. Men bara lite små justeringar så kan den nog bli riktigt god.

    #441631

    Det är alltid roligt och titta på när andra bakar och lagar mat, får man sen också skratta lite blir det aldrig fel :emo-thumb

    Jag har bara testat att göra ostkaka en gång. Blev rätt ok och slutade självklart med att jag åt upp hela på en gång :|

    #441632

    Lågkalori hallon/jordgubbssylt är fina grejer annars :-)

    Riktigt kul med lite klipp Gustaf!!! :)
    Vi kan köra ett ihop när vi lagar någon vettig mat en dag snart!

    #441633

    Kan vara som du säger i videon att det är för mycket bittermandelarom; jag gjorde själv samma misstag sist jag skulle baka ostkaka. Den var i o f s gjord på enbart kvarg och inte med keso också, men när jag blandade den med en annan ostkaka som jag gjorde på keso och ingen bittermandelarom så blev det myyycket godare så jag antar att det var bittermandelaromen som var boven.

    #441634
    Richard B wrote:
    Lågkalori hallon/jordgubbssylt är fina grejer annars :-)

    Riktigt kul med lite klipp Gustaf!!! :)
    Vi kan köra ett ihop när vi lagar någon vettig mat en dag snart!

    Jag är sjukt på, hörde rykten om att du köpt lövbiff. Vilken tid ska jag komma?!:P

    #441635

    Jag brukar göra en väldigt enkel variant med 3 ägg, 2dl mjölk och 500g keso. 1 timme i ugnen på 175 grader, låt sedan svalna och eventuellt stelna i kylen i några timmar. Smakar väldigt neutralt och jag antar att man kan smaksätta den med vad man vill. Själv brukar jag äta den med något tillbehör t.ex. smaksatt kesella eller färska bär.

    #441636

    Gör nu som Percy Nilegård och ring upp Clas Ohlsson om reklamintäkter. :D

    #441637

    Fantastiskt vilken talang du sitter inne med! :D

    Om du vill testa en annan variant kommer jag här med ett tips:

    Jag tycker inte om traditionell ostkaka men har hittat ett ostkakerecept på just keso som jag personligen tycker smakar bättre än frödinges snuskkaka :p.
    Bonus: Inte ett dugg krångligt

    Ostkaka 2 port (köp små folieformar)

    4 äggvitor (ca 130g)
    30g 100% casein vanilj (ON för min del)
    300g keso
    5 g canderel sötningsmedel

    1. Vispa canderel och äggvitor fluffigt.

    2. Vispa ned keso

    3. Vispa ned caseinet

    Vispa efter smak dvs till slät smed eller så att det fortfarande finns kesobitar.

    Dela upp i två små folieformar (behöver inte smörjas).
    200 grader i ca 40 min (beroende på ugn så håll koll).

    Serveras med the-one-and-only-sylt= Önos lågkalori jordgubb ;o)

    Så här kommer den färdiga varianten se ut på ett ungefär:

    [img=http://i251.photobucket.com/albums/gg290/Fisan/Traning/Ostkaka.jpg]Per portion:
    Kcal: 220
    Prot: 42
    Kolh: 6
    Fett: 3

    #441638

    Kul med folk som bjuder på sig själva. Skön film även om ostkakan inte blev så bra. ;)

    #441639
    Sam wrote:
    Fantastiskt vilken talang du sitter inne med! :D

    Om du vill testa en annan variant kommer jag här med ett tips:

    Jag tycker inte om traditionell ostkaka men har hittat ett ostkakerecept på just keso som jag personligen tycker smakar bättre än frödinges snuskkaka :p.
    Bonus: Inte ett dugg krångligt

    Ostkaka 2 port (köp små folieformar)

    4 äggvitor (ca 130g)
    30g 100% casein vanilj (ON för min del)
    300g keso
    5 g canderel sötningsmedel

    1. Vispa canderel och äggvitor fluffigt.

    2. Vispa ned keso

    3. Vispa ned caseinet

    Vispa efter smak dvs till slät smed eller så att det fortfarande finns kesobitar.

    Dela upp i två små folieformar (behöver inte smörjas).
    200 grader i ca 40 min (beroende på ugn så håll koll).

    Serveras med the-one-and-only-sylt= Önos lågkalori jordgubb ;o)

    Så här kommer den färdiga varianten se ut på ett ungefär:

    [img=http://i251.photobucket.com/albums/gg290/Fisan/Traning/Ostkaka.jpg]Per portion:
    Kcal: 220
    Prot: 42
    Kolh: 6
    Fett: 3

    Det ska testas. Vilket näringsvärde dessutom!

    #441640

    haha sweet. Jag ska nog baka ostkaka snart.. ! =) Dock med bättre reslutat. Kul med film GustaF ! :emo-thumb :|

    #441641

    Vill bara inflika med att receptet på den senaste ostkakan var tamigfan magisk! Åt precis en med lite lönnsirap på.. full pott!

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 42 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.