Home › Forums › Matlagning och Recept › GurraTV försöker göra ostkaka
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
21 september, 2010 at 16:33 #441642Anonym anvandareMember
Ostkaka ála Dilldipparn
3st ägg
13g sötningsmedel
20g Sötmandel
2 st bittermandlar
32g whey fx vanilla
143g mjölk 3%
500g kvargBlandas ned i ovannämnda ordning.
175 grader 70min i ugnen.
Näringsvärde hela kakan (712g):
991kcal
118,3g P
38g F
43,3g KPer 100g:
139,5kcal
16,66g P
5,35g F
6g KSen skulle de nog va gött med lite safran i också men de hade ja inte hemma..
21 september, 2010 at 16:50 #441643Anonym anvandareMemberGör flera avsnitt när du lagar/bakar :$
21 september, 2010 at 17:59 #441644Anonym anvandareMemberHaha GurraTV är ju briljant – hur fan kan jag ha missat det här:D
Mer GurraTV åt folket!
21 september, 2010 at 19:07 #441645Anonym anvandareMemberAndreas Guiance wrote:Haha GurraTV är ju briljant – hur fan kan jag ha missat det här:DMer GurraTV åt folket!
Om du lovar att leverera radio så jag överlever cardion så kommet det givetvis mer av detta ädla program.
22 september, 2010 at 05:58 #441646Anonym anvandareMemberQuote:Ostkaka 2 port (köp små folieformar)4 äggvitor (ca 130g)
30g 100% casein vanilj (ON för min del)
300g keso
5 g canderel sötningsmedel1. Vispa canderel och äggvitor fluffigt.
2. Vispa ned keso
3. Vispa ned caseinet
Vispa efter smak dvs till slät smed eller så att det fortfarande finns kesobitar.
Dela upp i två små folieformar (behöver inte smörjas).
200 grader i ca 40 min (beroende på ugn så håll koll).Serveras med the-one-and-only-sylt= Önos lågkalori jordgubb ;o)
Så här kommer den färdiga varianten se ut på ett ungefär:
Per portion:
Kcal: 220
Prot: 42
Kolh: 6
Fett: 3Tror ni att detta recept fungerar lika bra med ON vassle vanilj istället för ON casein vanilj? (Vill inte köpa en hel burk bara för att testa eftersom jag inte använder casein i vaniljsmak i vanliga fall.
22 september, 2010 at 08:30 #441647Anonym anvandareMemberGustaf Lindberg wrote:Om du lovar att leverera radio så jag överlever cardion så kommet det givetvis mer av detta ädla program.You got yourself a deal:emo-thumb
22 september, 2010 at 08:34 #441648Anonym anvandareMemberUnderbar voiceacting, vackert!
Den 14/11 är det ostkakans dag, så vi får väl alla börja presentera våra recept nu så vi kan ha arbetat fram en optimal version tills dess. Grävde upp en gammal [http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=139051 tråd jag postat på Kolo från förra året] med mitt recept.
Däremot har jag nog ätit 3 siffrigt antal av ostkakor sen dess så måste säga att jag är lite less dom nu, kör på [http://forum.body.se/showpost.php?p=1036692&postcount=4970 proteinmuffins] istället.
3 oktober, 2010 at 08:57 #441649Anonym anvandareMemberGårdagens lyckade ostkakebak:
4 Små aluminiumformar
200g äggvita
30g sloow protein new edition, vanilj
250g minikeso
250g lättkesella
några droppar bittermandelarom
(om man vill, toppa med hackad mandel)Vispa äggvitan hårt, (jag körde med en stavmixer tills det blev.. fluffigt)
Blanda i proteinpulvret, i med kesellan. Mixa.. Tillsätt några msk vatten, för att få det riktigt fluffigt.
Rör i keson, droppa i ett par droppar bittermandelarom.
Pyttsa upp i fyra små aluminiumformar, strö över lite mandel.200 grader på ugnen, i ca 40 min.
Näringsinnehåll:
4 port. (en portion, en form, inom parantes)
554 Kcal (136kcal)
104g protein (26g)
19g kolhydrater (5g)
5g fett (1g)Nötterna är inte inräknade, inte heller topping, som färska bär eller vad man väljer att äta till.
3 oktober, 2010 at 17:55 #441650Anonym anvandareMemberSam wrote:Fantastiskt vilken talang du sitter inne med!Om du vill testa en annan variant kommer jag här med ett tips:
Jag tycker inte om traditionell ostkaka men har hittat ett ostkakerecept på just keso som jag personligen tycker smakar bättre än frödinges snuskkaka :p.
Bonus: Inte ett dugg krångligtOstkaka 2 port (köp små folieformar)
4 äggvitor (ca 130g)
30g 100% casein vanilj (ON för min del)
300g keso
5 g canderel sötningsmedel1. Vispa canderel och äggvitor fluffigt.
2. Vispa ned keso
3. Vispa ned caseinet
Vispa efter smak dvs till slät smed eller så att det fortfarande finns kesobitar.
Dela upp i två små folieformar (behöver inte smörjas).
200 grader i ca 40 min (beroende på ugn så håll koll).Serveras med the-one-and-only-sylt= Önos lågkalori jordgubb ;o)
Så här kommer den färdiga varianten se ut på ett ungefär:
[img=http://i251.photobucket.com/albums/gg290/Fisan/Traning/Ostkaka.jpg]Per portion:
Kcal: 220
Prot: 42
Kolh: 6
Fett: 3Om detta recept smakar bra är det ju otroligt.
Vilket näringsinnehåll.Har ingen vanilj hemma blir att prova imorgon.
Kommer dock ta Diet Fuel vanilj då jag har det stående.
Men det borde bli ganska likvärdigt.3 oktober, 2010 at 20:50 #441651Anonym anvandareMemberBlev så lockad så jag gick iväg till jobbet och hämtade hem en Body Science Diet Fuel i smaken vanilj!! …Så nu har jag testat detta recept, gott blev det med lightsylt..(Annars var det liite för salt..Det fanns inget salt i receptet,så det måste vara keson det kommer ifrån)
Ps: Smeten var vääääldigt god..hehe den kan man ju äta upp som den är..
Tack för tipset!
Här är en bild på resultatet3 oktober, 2010 at 21:02 #441652Anonym anvandareMemberFan Gurra, du är förjävla skön. Fortsätt gärna med sånt här
3 oktober, 2010 at 21:27 #441653Anonym anvandareMemberOlle Sparringsjö wrote:Om detta recept smakar bra är det ju otroligt.
Vilket näringsinnehåll.Har ingen vanilj hemma blir att prova imorgon.
Kommer dock ta Diet Fuel vanilj då jag har det stående.
Men det borde bli ganska likvärdigt.Nu blir det givetvis galet att lovorda utifrån mina smaklökar men jag som inte ens gillar ostkaka äter upp en sådan där portion utan några större problem. Du kan nog tycka att den är ok iaf…?
Edit:
Såg nu att du redan testat – told you so ;o)4 oktober, 2010 at 15:38 #441654Anonym anvandareMemberSam wrote:Nu blir det givetvis galet att lovorda utifrån mina smaklökar men jag som inte ens gillar ostkaka äter upp en sådan där portion utan några större problem. Du kan nog tycka att den är ok iaf…?Edit:
Såg nu att du redan testat – told you so ;o)Den var god dock med en liten parantes om saltet :emo-thumb
Tror att du missbedömmer storleken på min kaka.
500gram kesella
50gram Dietfuel
6äggvitorEller så är du riktigt hungrig..
4 oktober, 2010 at 19:28 #441655Anonym anvandareMemberVad tror ni att göra på wheyprotein?
12 oktober, 2010 at 12:26 #441656Anonym anvandareMemberFlessa wrote:Kseinbaserat är att föredra i matlagning.Voffo dådå?
Att föredra, men funkar det med whey? -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.