GurraTV försöker göra ostkaka

Home Forums Matlagning och Recept GurraTV försöker göra ostkaka

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 42 total)
  • Author
    Posts
  • #441642

    Ostkaka ála Dilldipparn

    3st ägg
    13g sötningsmedel
    20g Sötmandel
    2 st bittermandlar
    32g whey fx vanilla
    143g mjölk 3%
    500g kvarg

    Blandas ned i ovannämnda ordning.

    175 grader 70min i ugnen.

    Näringsvärde hela kakan (712g):
    991kcal
    118,3g P
    38g F
    43,3g K

    Per 100g:

    139,5kcal
    16,66g P
    5,35g F
    6g K

    Sen skulle de nog va gött med lite safran i också men de hade ja inte hemma..

    #441643

    Gör flera avsnitt när du lagar/bakar :$

    #441644

    Haha GurraTV är ju briljant – hur fan kan jag ha missat det här:D

    Mer GurraTV åt folket!

    #441645
    Andreas Guiance wrote:
    Haha GurraTV är ju briljant – hur fan kan jag ha missat det här:D

    Mer GurraTV åt folket!

    Om du lovar att leverera radio så jag överlever cardion så kommet det givetvis mer av detta ädla program.

    #441646
    Quote:
    Ostkaka 2 port (köp små folieformar)

    4 äggvitor (ca 130g)
    30g 100% casein vanilj (ON för min del)
    300g keso
    5 g canderel sötningsmedel

    1. Vispa canderel och äggvitor fluffigt.

    2. Vispa ned keso

    3. Vispa ned caseinet

    Vispa efter smak dvs till slät smed eller så att det fortfarande finns kesobitar.

    Dela upp i två små folieformar (behöver inte smörjas).
    200 grader i ca 40 min (beroende på ugn så håll koll).

    Serveras med the-one-and-only-sylt= Önos lågkalori jordgubb ;o)

    Så här kommer den färdiga varianten se ut på ett ungefär:

    Per portion:
    Kcal: 220
    Prot: 42
    Kolh: 6
    Fett: 3

    Tror ni att detta recept fungerar lika bra med ON vassle vanilj istället för ON casein vanilj? (Vill inte köpa en hel burk bara för att testa eftersom jag inte använder casein i vaniljsmak i vanliga fall.

    #441647
    Gustaf Lindberg wrote:
    Om du lovar att leverera radio så jag överlever cardion så kommet det givetvis mer av detta ädla program.

    You got yourself a deal:emo-thumb

    #441648

    Underbar voiceacting, vackert!

    Den 14/11 är det ostkakans dag, så vi får väl alla börja presentera våra recept nu så vi kan ha arbetat fram en optimal version tills dess. Grävde upp en gammal [http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=139051 tråd jag postat på Kolo från förra året] med mitt recept.

    Däremot har jag nog ätit 3 siffrigt antal av ostkakor sen dess så måste säga att jag är lite less dom nu, kör på [http://forum.body.se/showpost.php?p=1036692&postcount=4970 proteinmuffins] istället.

    #441649

    Gårdagens lyckade ostkakebak:

    4 Små aluminiumformar
    200g äggvita
    30g sloow protein new edition, vanilj
    250g minikeso
    250g lättkesella
    några droppar bittermandelarom
    (om man vill, toppa med hackad mandel)

    Vispa äggvitan hårt, (jag körde med en stavmixer tills det blev.. fluffigt)
    Blanda i proteinpulvret, i med kesellan. Mixa.. Tillsätt några msk vatten, för att få det riktigt fluffigt.
    Rör i keson, droppa i ett par droppar bittermandelarom.
    Pyttsa upp i fyra små aluminiumformar, strö över lite mandel.

    200 grader på ugnen, i ca 40 min.

    Näringsinnehåll:
    4 port. (en portion, en form, inom parantes)
    554 Kcal (136kcal)
    104g protein (26g)
    19g kolhydrater (5g)
    5g fett (1g)

    Nötterna är inte inräknade, inte heller topping, som färska bär eller vad man väljer att äta till.

    #441650
    Sam wrote:
    Fantastiskt vilken talang du sitter inne med! :D

    Om du vill testa en annan variant kommer jag här med ett tips:

    Jag tycker inte om traditionell ostkaka men har hittat ett ostkakerecept på just keso som jag personligen tycker smakar bättre än frödinges snuskkaka :p.
    Bonus: Inte ett dugg krångligt

    Ostkaka 2 port (köp små folieformar)

    4 äggvitor (ca 130g)
    30g 100% casein vanilj (ON för min del)
    300g keso
    5 g canderel sötningsmedel

    1. Vispa canderel och äggvitor fluffigt.

    2. Vispa ned keso

    3. Vispa ned caseinet

    Vispa efter smak dvs till slät smed eller så att det fortfarande finns kesobitar.

    Dela upp i två små folieformar (behöver inte smörjas).
    200 grader i ca 40 min (beroende på ugn så håll koll).

    Serveras med the-one-and-only-sylt= Önos lågkalori jordgubb ;o)

    Så här kommer den färdiga varianten se ut på ett ungefär:

    [img=http://i251.photobucket.com/albums/gg290/Fisan/Traning/Ostkaka.jpg]Per portion:
    Kcal: 220
    Prot: 42
    Kolh: 6
    Fett: 3

    Om detta recept smakar bra är det ju otroligt.
    Vilket näringsinnehåll.

    Har ingen vanilj hemma blir att prova imorgon.
    Kommer dock ta Diet Fuel vanilj då jag har det stående.
    Men det borde bli ganska likvärdigt.

    #441651

    Blev så lockad så jag gick iväg till jobbet och hämtade hem en Body Science Diet Fuel i smaken vanilj!! …Så nu har jag testat detta recept, gott blev det med lightsylt..(Annars var det liite för salt..Det fanns inget salt i receptet,så det måste vara keson det kommer ifrån)

    Ps: Smeten var vääääldigt god..hehe den kan man ju äta upp som den är..

    Tack för tipset!
    Här är en bild på resultatet 8)

    #441652

    Fan Gurra, du är förjävla skön. Fortsätt gärna med sånt här :)

    #441653
    Olle Sparringsjö wrote:
    Om detta recept smakar bra är det ju otroligt.
    Vilket näringsinnehåll.

    Har ingen vanilj hemma blir att prova imorgon.
    Kommer dock ta Diet Fuel vanilj då jag har det stående.
    Men det borde bli ganska likvärdigt.

    Nu blir det givetvis galet att lovorda utifrån mina smaklökar men jag som inte ens gillar ostkaka äter upp en sådan där portion utan några större problem. Du kan nog tycka att den är ok iaf…? =)

    Edit:
    Såg nu att du redan testat – told you so ;o)

    #441654
    Sam wrote:
    Nu blir det givetvis galet att lovorda utifrån mina smaklökar men jag som inte ens gillar ostkaka äter upp en sådan där portion utan några större problem. Du kan nog tycka att den är ok iaf…? =)

    Edit:
    Såg nu att du redan testat – told you so ;o)

    Den var god dock med en liten parantes om saltet :emo-thumb

    Tror att du missbedömmer storleken på min kaka.
    500gram kesella
    50gram Dietfuel
    6äggvitor

    Eller så är du riktigt hungrig..

    #441655

    Vad tror ni att göra på wheyprotein?

    #441656
    Flessa wrote:
    Kseinbaserat är att föredra i matlagning.

    Voffo dådå?
    Att föredra, men funkar det med whey?

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 42 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.