Home › Forums › Matlagning och Recept › GurraTV försöker göra ostkaka
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
12 oktober, 2010 at 12:27 #441657Anonym anvandareMemberNykropp wrote:Voffo dådå?
Att föredra, men funkar det med whey?Av personlig erfarenhet… så funkar INTE kasein lika bra som vassle… !
12 oktober, 2010 at 12:31 #441658Anonym anvandareMemberReb wrote:Av personlig erfarenhet… så funkar INTE kasein lika bra som vassle… !Vad hände då?
12 oktober, 2010 at 12:37 #441659Anonym anvandareMemberNykropp wrote:Vad hände då?kasein blir typ geggigt och dålig konsistens.. alltså de blir typ en pöl me vatten runt om.. vassle blir tort fort.. så man får vaka de man bakar ofta så de inte blir för tort.
12 oktober, 2010 at 12:43 #441660Anonym anvandareMemberOk, då skall jag prova ostkakan idag med whey.
12 oktober, 2010 at 12:57 #441661Anonym anvandareMemberNykropp wrote:Ok, då skall jag prova ostkakan idag med whey.De produkter som säljs som rent matlagningsprotein är i nuläget baserade på whey.
Vet inte om kasein är sämre men det tror jag inte.Finns egenligen ingen större skillnad på ett vanligt wheyprotein och ett som promotas som matlagningsprotein.
12 oktober, 2010 at 12:59 #441662Anonym anvandareMemberJag har ju body science whey 100% så jag får väl offra 30 gram för konsten!
12 oktober, 2010 at 15:46 #441663Anonym anvandareMemberFasen, visade sig att jag hade 2 hinkar jordgubb och inte en med vanilj som jag trodde. Men nöden har ingen lag, det fick helt enkelt bli ostkaka med jordgubbswhey.
Nu står den i ugnen så får vi se hur den blir om ca 40 minuter.
12 oktober, 2010 at 15:59 #441664Anonym anvandareMemberNykropp wrote:Fasen, visade sig att jag hade 2 hinkar jordgubb och inte en med vanilj som jag trodde. Men nöden har ingen lag, det fick helt enkelt bli ostkaka med jordgubbswhey.Nu står den i ugnen så får vi se hur den blir om ca 40 minuter.
Uppdatera med resultat
12 oktober, 2010 at 16:31 #441665Anonym anvandareMemberDet smakade helt ok faktiskt. Väldigt gott. Mitt problem var att jag underskattade mina folieformar och trodde den var större än den var. Vilket gjorde att jag tog hela satsen i en form istället för att dela den på två. Så den vart lite hård i kanterna eftersom jag var tvungen att köra den tills den var genomgräddad. Men delad på två skulle den blivit perfekt! Lär göra den igen!
12 oktober, 2010 at 18:55 #441666Anonym anvandareMemberFunderar på att dra ner lite på keson.
Tror smaken blir godare om man tar lite mer ägg och protein.
Eventuellt kanske man skulle ta lite kesella också.Hoppas allt finns hemma bara..
Återkommer med resultat.12 oktober, 2010 at 21:53 #441667Anonym anvandareMember150gram keso
100gram kesella 1% fett
30gram dietfuel vanilj
1 helt ägg
3 äggvitor
sötningsmedel
3gram vanlij socker.Önos hallon lightsylt och lite dietfuel vanlij som sås.
Blev riktigt gott.
Det salta försvann när man minskade keson.12 oktober, 2010 at 21:55 #441668Anonym anvandareMemberPå grund av underskattad storlek på formarna som jag sa tidigare så blev min ostkaka såhär i ugnen. Den säckade dock ihop senare. Men nästa gång delar jag den på två formar.
Samt en bild på min son som gav den 5 stycken ”däää dääää däää” av 5 möjliga!
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.