Hälsosamma recept!

Home Forums Matlagning och Recept Hälsosamma recept!

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)
  • Author
    Posts
  • #577763

    Jag tycker att det är intressant att experimentera med mat, så de gånger jag lyckas med nåt skriver jag hit det ;)

    Salladsdressing:
    Keso
    Kryddor efter egen smak
    (örter)

    Mixa sönder keson till en någotsånär slät blandning. Krydda med valfria kryddor. Om man vill kan man också köra med örter i keson när man mixar den. Häll på salladen och njut. Går även bra att använda som dipsås!

    #72511
    #577764

    Ugnspannkaka:

    ca. 4 dl mjölk
    4 ägg
    ca. 4 msk mjöl
    250 g kvarg
    sötningsmedel

    Blanda ihop allt och häll smeten i en form som tål ugnsvärme. Grädda på ca. 225 grader tills kakan tagit ihop och fått färg.

    #577765

    Detta recept har jag hittat här på forumet, men jag skriver hit det så att jag hittar det nästa gång jag vill laga det :D

    Proteinfluff:

    200 g frysta jordgubbar
    40 g proteinpulver
    funlight

    Mixa sönder gubbarna, tillsätt saften och pulvret. Vispa blandningen med elvisp i några minuter till ett fluffigt, rosa skum. Ät direkt annars sjunker det ihop.

    #577766

    ”Antingen köttfärs-röra deluxe-deff” eller ”MonsterGegga” —> Ditt Val !!

    Ingredienser:

    200-250g Nöt/Oxfärs – shit the same.
    1 relativt stor, gul lök
    1 burk krossade Motater ;) cirkus 250 g (”humor” —> Tomater givetvis)
    1 burkar Lätt-Kesella, max 1% – 250g
    ½ burk keso 1,5% – ca. 250g

    Färska champinjoner – efter behag som de säger, i detta fall – 6 st medelstora.

    ”Tillvägagångssätt:”

    Börjar med & steka färsen (steker själv utan olja när det gäller färs) – ! Teflon !
    Kryddar färsen efter behag, i mitt fall: salt-vitlökspulver-cayenne osv….
    Lite torkad krossad Chili om jag känner för det, sambal Oelek eventuellt.
    Gillar kryddad mat 8)

    Jag gör detta i två skillda stekpannor !

    Hackar löken o steker lite lätt i stekpanna, dock utan att den får färg,
    tillsammans med ca 1 tsk olja.
    Tillsätter sedan de krossade tomaterna, dock häller jag själv
    av de mesta av ”blasket” innan för och få en enligt mig, bättre konsistens.

    (tillsätter här lite timjan, och eventuellt oregano om de finns hemma)
    + salt.

    När färsen är färdig, och likaså löken och de krossade tomaterna
    puttrat ihop lite så blandas allt ner i samma potta….

    Skiva sedan ner de färska champinjonerna i önskad storlek
    och rör om att…. och låt puttra ihop 5-10 min så champinjonerna
    mjuknar och ”gottar till sig” lite… – SMAKA AV.

    (här häller jag av alla överflödig vätska av plåten)
    Blir en hel del pga tomaterna.

    Blir godare tycker jag, och lite matigare.

    När det é klart så slänger man det i en skål,
    och serverar på något av följande vis:

    Rör ihop det med Lätt-kesellan till en enda röra och
    serverar med 100g fullkornspasta om det är i anslutning till träning.

    Eller…..

    Rör ihop allt, ser till att det är ordentligt varmt, och
    äter det i skål som en enda röra, tillsammans med keso 1,5%

    Underbart enligt mig, och funkar fin fint under
    deff och känns lite lyxigt tycker jag…. Mycket bättre
    än tex. torr kyckling etc…. och realtivt proteinrikt,
    mellanhög fetthalt, men kollisarna är rätt låga.

    Kanske inte nödvändigtvis den största
    frommen för ögat, men dock för tarmen :P

    Funka om man kör tex. DTD eller dylikt.

    Try It !

    /Stoffe

    ”Geggan som får dig o känna lite lyx under deffen”
    Eller va man nu ska döpa den till, -catchy- slogan :emo-thumb

    Extra Tips!

    Laddade dubbla satsen när ja gjorde det, så det blev iaf
    tre portioner av det hela, 4 o man så vill det……
    bara o ladda med extra keso eller Lätt-K !
    Smidigt & ta med till såväl jobb som värma från kylen när
    hungern börjar krypa på och tiden é knapp !

    ___________________________________

    #577767

    SNABB MAT

    Recept & Recept vet jag inte, men snabbt
    går det. Brukar köra detta till frukost då jag
    ofta kommer sent upp ur sängen & ha brottom !

    250g Lätt- Kesella ( 1 % )
    1 burk tonfisk (brukar variera mellan 120-150g) cirkus….

    Rör ihop detta illa kvickt i en skål, ner med vitlökspulver,
    salt-peppar och ja, krydda som ni själva vill.

    Detta skickar jag ner tillsammans med en proteindrink till
    frukost emellan varven alt. mellanmål…. Lätt & Smidigt.

    Tycker det é lättare & få ner tonfisken på detta vis också

    Detta är idiotsäkert vill jag påstå !
    Lyckas ni typ ”bränna” vid denna maträtt é ni allt bra ruktiga :D

    //Stoffe

    #577768

    Tips & Idé[/b]

    Snabb Mat Innan Eller Efter Träning !

    Jag älskar detta verkligen, portionsförpackad mat,
    bättre & enklare kan det väl knappast bli ?

    Frödinge´s Lätt-Ostkaka ! – Finns i portionsförp. om 300 gPERFEKT !!

    innehåller närmare bestämt:

    per 100 gram

    140 kcal

    Protein: 11g
    Kollisar: 16g
    Fett: 3,5g

    Alltså bokstavligt talat per portion:

    33g protein, 48g kolhydrater och 10,5 g fett ! (420 kcal)

    Innan träning alt. efter brukar jag äta detta.

    Såååå lyxigt känns det, och såååå gott, om man nu diggar ostkaka !!

    Givetvis kan man äta sylt o sånt till, och det händer väl.
    Men & rekommendera för formens skulle kanske är
    bär i någon form, tex. att tina upp frusna jordgubbar från
    frysdisken nere i affären kring hörnet…… ¤ Krävs dock planering ¤ :|

    Smaklig Måltid !!

    /STOFFE

    #577769
    megarexi wrote:
    ”Geggan som får dig o känna lite lyx under deffen”
    Eller va man nu ska döpa den till, -catchy- slogan :emo-thumb

    :D Låter gott iaf!

    #577770

    Ja… visst låter det?

    Det känns lite onyttigt vilket kanske kan stödja den mentala
    biten under deff….. Man unnar sig något känns det som samtidigt
    som det man stoppar i sig faktiskt är fullt accepptabelt

    Great !

    /Stoffe

    #577771

    Hälsosamt snack.

    20-30g mörk choklad 86% är min favorit.
    1 banan skalet ska vara på.
    Skär ett snitt från botten till toppen(Lämna dock ändarna så chokladen inte rinner ut.) . Djup ca havla bananen. Sära på bananen och tryck ner chokladen. Kör den i ugnen tills chokladen är lagom smält och avnjut med en tesked. Underbart gott
    Lärde mig detta på dagis fast då var det inte lika nyttig choklad.

    Haha tänk att man kommer ihåg detta än.

    #577772
    BallPythoN wrote:
    Hälsosamt snack.

    20-30g mörk choklad 86% är min favorit.
    1 banan skalet ska vara på.
    Skär ett snitt från botten till toppen(Lämna dock ändarna så chokladen inte rinner ut.) . Djup ca havla bananen. Sära på bananen och tryck ner chokladen. Kör den i ugnen tills chokladen är lagom smält och avnjut med en tesked. Underbart gott
    Lärde mig detta på dagis fast då var det inte lika nyttig choklad.

    Haha tänk att man kommer ihåg detta än.

    Jaa det är gott som tusan:) aa vissa saker glömmer man aldrig:p

    #577773

    Hej!

    Rolig och behövlig tråd, lägg upp mer, ska följa denna! Lovar att lägga till när jag kommer på nåt bra! Hitintills är det bara ett tips jag kan bidra med: Silikonformar! De är för ugnen vad teflonpannan är för spisen. Finns i många olika utföranden, jättebra o baka nyttigt bröd i oxå…när man inte deffar vill säga:o Sparar mycket fett med dem. Efter träningen brukar jag mixa ihop:

    3ägg
    3 dl vatten
    1 dl fettfritt skummjölkspulver
    en nypa salt
    en halv dl mjöl
    en halv till en tsk bakpulver

    Häll i silikonformen o in i ugnen 200 grader, ca 20 min, låter det stå o stabilisera sig även efter jag stängt av ugnen. E bare o välta ut ur formen (e rund ca 25 cm i diameter) o äta eller vika ihop o lägga i matlåda. Man kan söta med lite sötningsmedel, ha frukt eller skinkbitar i.
    Enligt formfixaren (gratis närningsberäkningsprogram, googla o ladda ner!) blir det:

    p: 50 g
    f: 33 g
    k: 50g

    730 kcal

    Vill man minska på fettet kan man ta bort upp till 2 äggulor, minus ca 10 g fett per äggula och minus 93 kcal per äggula…men då stiger GI.

    Lycka till i köket:emo-thumb

    #577774

    Det var djävligt stora äggulor tycker jag. Lika mycket som hela mina ägg brukar innehålla.

    #577775

    Här är ett recept på smala chokladbollar för den som könner för det:

    [http://www.alltommat.se/recept?recipeid=2740]

    Vidare håller jag med om att 93kcal äggula låter märkligt. Strutsägg? :)

    #577776
    megarexi wrote:
    ”Antingen köttfärs-röra deluxe-deff” eller ”MonsterGegga” —> Ditt Val !!

    Ingredienser:

    200-250g Nöt/Oxfärs – shit the same.
    1 relativt stor, gul lök
    1 burk krossade Motater ;) cirkus 250 g (”humor” —> Tomater givetvis)
    1 burkar Lätt-Kesella, max 1% – 250g
    ½ burk keso 1,5% – ca. 250g

    Färska champinjoner – efter behag som de säger, i detta fall – 6 st medelstora.

    ”Tillvägagångssätt:”

    Börjar med & steka färsen (steker själv utan olja när det gäller färs) – ! Teflon !
    Kryddar färsen efter behag, i mitt fall: salt-vitlökspulver-cayenne osv….
    Lite torkad krossad Chili om jag känner för det, sambal Oelek eventuellt.
    Gillar kryddad mat 8)

    Jag gör detta i två skillda stekpannor !

    Hackar löken o steker lite lätt i stekpanna, dock utan att den får färg,
    tillsammans med ca 1 tsk olja.
    Tillsätter sedan de krossade tomaterna, dock häller jag själv
    av de mesta av ”blasket” innan för och få en enligt mig, bättre konsistens.

    (tillsätter här lite timjan, och eventuellt oregano om de finns hemma)
    + salt.

    När färsen är färdig, och likaså löken och de krossade tomaterna
    puttrat ihop lite så blandas allt ner i samma potta….

    Skiva sedan ner de färska champinjonerna i önskad storlek
    och rör om att…. och låt puttra ihop 5-10 min så champinjonerna
    mjuknar och ”gottar till sig” lite… – SMAKA AV.

    (här häller jag av alla överflödig vätska av plåten)
    Blir en hel del pga tomaterna.

    Blir godare tycker jag, och lite matigare.

    När det é klart så slänger man det i en skål,
    och serverar på något av följande vis:

    Rör ihop det med Lätt-kesellan till en enda röra och
    serverar med 100g fullkornspasta om det är i anslutning till träning.

    Eller…..

    Rör ihop allt, ser till att det är ordentligt varmt, och
    äter det i skål som en enda röra, tillsammans med keso 1,5%

    Underbart enligt mig, och funkar fin fint under
    deff och känns lite lyxigt tycker jag…. Mycket bättre
    än tex. torr kyckling etc…. och realtivt proteinrikt,
    mellanhög fetthalt, men kollisarna är rätt låga.

    Kanske inte nödvändigtvis den största
    frommen för ögat, men dock för tarmen :P

    Funka om man kör tex. DTD eller dylikt.

    Try It !

    /Stoffe

    ”Geggan som får dig o känna lite lyx under deffen”
    Eller va man nu ska döpa den till, -catchy- slogan :emo-thumb

    Extra Tips!

    Laddade dubbla satsen när ja gjorde det, så det blev iaf
    tre portioner av det hela, 4 o man så vill det……
    bara o ladda med extra keso eller Lätt-K !
    Smidigt & ta med till såväl jobb som värma från kylen när
    hungern börjar krypa på och tiden é knapp !

    ___________________________________

    Skall absolut testas låter sjukt gött=)

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.