Home › Forums › Matlagning och Recept › Hemmagjorda ”Powerbars”
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
19 augusti, 2006 at 10:08 #72083Anonym anvandareMember19 augusti, 2006 at 10:08 #571508Anonym anvandareMember
ca 10 st (Buffé recept)
1 dl fiberhavregryn
2 dl solrosfrön
1 1/2 dl russin
1 msk nyponskalmjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 msk kakao
2 äggvitor1. Sätt ugnen på 100 grader.
2. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa ordentligt tills det är
en kladdig smet.3. Forma till en längd, ca 5 cm bred och 1 cm hög.
Lägg längden på bakpappersklädd plåt.
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
5. Skär längden till ca 10 kakor.Tips ! Prova att byta ut russin mot aprikoser och kanel/kakao mot
lite rivet citronskal.
För högre proteinhalt tillsätt proteinpulver + ev lite vatten.Näringsvärde/st 550kj/130kcal
Protein 5 g
Kolhydrater 11 g
Fett 7 g [/b]19 augusti, 2006 at 12:52 #571509Anonym anvandareMemberhar du testat detta själv? såg receptet oxå i buffe…
nyponskalsmjöl har jag aldrig hört talas om….19 augusti, 2006 at 12:54 #571510Anonym anvandareMemberkan man göra egna proteinbars? nån som har något fint recept?
19 augusti, 2006 at 16:06 #571511Anonym anvandareMemberdet finns i ”nyttiga hyllan” på vanliga affärer och i hälsokostaffärer, ser ut som nyponsoppepulver, fast utan alla tillsatser bra med c-vitamin, kan blandas i müsli också m m
nej, jag har inte hunnit testa, tänkte tillsätta lite prottepulver, antar att man får prova sig fram till rätt konsistens och smak
19 augusti, 2006 at 21:56 #571512Anonym anvandareMemberJag hittade på en egen variant utefter detta recept igår kväll och något barsliknande kan jag väl inte påstå att det blev Mer som en väldigt seg gröt Kladdigt med gott blev det. Värt att prova sig fram med olika varianter!
25 augusti, 2006 at 10:05 #571513Anonym anvandareMemberså här reviderade jag receptet:
1 dl fiberhavregryn
1 dl (50 g) krossade linfrön
87 g russin (ca 1,5 dl)
1 dl vaniljprotte (35 g)
1 tsk kanel
1 msk kakao (5 g)
2 äggvitoren kladdig smet som blev i 4 delar efter ca 20 min på 100 graderi ugn
varje del innehåller: 205 kcal: 13 g protte, 5 g fett och 27 g kolisar
GOTT GOTTI GOTT GOTT [/b]
25 augusti, 2006 at 11:15 #571514Anonym anvandareMemberathleticmia wrote:så här reviderade jag receptet:1 dl fiberhavregryn
1 dl (50 g) krossade linfrön
87 g russin (ca 1,5 dl)
1 dl vaniljprotte (35 g)
1 tsk kanel
1 msk kakao (5 g)
2 äggvitoren kladdig smet som blev i 4 delar efter ca 20 min på 100 graderi ugn
varje del innehåller: 205 kcal: 13 g protte, 5 g fett och 27 g kolisar
GOTT GOTTI GOTT GOTT [/b]
Låter sjukt gott. Du kan inte dra in en bild? Tack på förhand
25 augusti, 2006 at 11:15 #571515Anonym anvandareMemberathleticmia wrote:så här reviderade jag receptet:1 dl fiberhavregryn
1 dl (50 g) krossade linfrön
87 g russin (ca 1,5 dl)
1 dl vaniljprotte (35 g)
1 tsk kanel
1 msk kakao (5 g)
2 äggvitoren kladdig smet som blev i 4 delar efter ca 20 min på 100 graderi ugn
varje del innehåller: 205 kcal: 13 g protte, 5 g fett och 27 g kolisar
GOTT GOTTI GOTT GOTT [/b]
Oj, om det är nått recept jag måste testa så är det det här
26 augusti, 2006 at 15:52 #571516Anonym anvandareMemberdet lät som en go smet det :emo-thumb
väntar på proteinpulver just nu, sen ska exprimenteras12 oktober, 2008 at 19:48 #571517Anonym anvandareMemberlr så tjackar man sina swebars, mindre disk och mer tid för träning o annat mys
13 oktober, 2008 at 19:30 #571518Anonym anvandareMemberGainerbollar;
Lättkesella ca 100-150 g
Havregryn ca 3 dl
Rispuffar ca 7-10 dl
Dextropur ca 3-5 msk
Kakao ca 2 msk
Vassle med choklad el. vaniljsmak ca 1,5-2 dl
Liten skvätt kallt starkt kaffe ca 2 mskBlandas till chokladbollssmet. Smaka av om det är lagom med kakao / dextropur. Rullas i kokosflingor.
Förvaras i förslutet kärl i kylskåpet. Hållbarhet ca 5-7 dagar. Kolla datum på kesellan.Mvh / Patrik
3 november, 2008 at 10:48 #571519Anonym anvandareMemberpatriknn wrote:Gainerbollar;Lättkesella ca 100-150 g
Havregryn ca 3 dl
Rispuffar ca 7-10 dl
Dextropur ca 3-5 msk
Kakao ca 2 msk
Vassle med choklad el. vaniljsmak ca 1,5-2 dl
Liten skvätt kallt starkt kaffe ca 2 mskBlandas till chokladbollssmet. Smaka av om det är lagom med kakao / dextropur. Rullas i kokosflingor.
Förvaras i förslutet kärl i kylskåpet. Hållbarhet ca 5-7 dagar. Kolla datum på kesellan.Mvh / Patrik
Får man fråga vad dextropur är för något?? Måste nämnligen prova detta recept då jag e otroligt svag för chokladbollar
3 november, 2008 at 15:33 #571520Anonym anvandareMemberTack då vet jag precis.. Har vist en sådan förpackning i skafferiet:o
MVH Danne -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.