Hemmagjorda ”Powerbars”

Home Forums Matlagning och Recept Hemmagjorda ”Powerbars”

  • This topic is empty.
Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • Author
    Posts
  • #72083
    #571508

    ca 10 st (Buffé recept)

    1 dl fiberhavregryn
    2 dl solrosfrön
    1 1/2 dl russin
    1 msk nyponskalmjöl
    1 tsk vaniljsocker
    1 tsk kanel
    1 msk kakao
    2 äggvitor

    1. Sätt ugnen på 100 grader.

    2. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa ordentligt tills det är
    en kladdig smet.

    3. Forma till en längd, ca 5 cm bred och 1 cm hög.
    Lägg längden på bakpappersklädd plåt.
    4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    5. Skär längden till ca 10 kakor.

    Tips ! Prova att byta ut russin mot aprikoser och kanel/kakao mot
    lite rivet citronskal.
    För högre proteinhalt tillsätt proteinpulver + ev lite vatten.

    Näringsvärde/st 550kj/130kcal

    Protein 5 g
    Kolhydrater 11 g
    Fett 7 g [/b]

    #571509

    har du testat detta själv? såg receptet oxå i buffe…
    nyponskalsmjöl har jag aldrig hört talas om….

    #571510

    kan man göra egna proteinbars? nån som har något fint recept?

    #571511

    det finns i ”nyttiga hyllan” på vanliga affärer och i hälsokostaffärer, ser ut som nyponsoppepulver, fast utan alla tillsatser bra med c-vitamin, kan blandas i müsli också m m

    nej, jag har inte hunnit testa, tänkte tillsätta lite prottepulver, antar att man får prova sig fram till rätt konsistens och smak :

    #571512

    Jag hittade på en egen variant utefter detta recept igår kväll och något barsliknande kan jag väl inte påstå att det blev ;) Mer som en väldigt seg gröt :D Kladdigt med gott blev det. Värt att prova sig fram med olika varianter!

    #571513

    så här reviderade jag receptet:

    1 dl fiberhavregryn
    1 dl (50 g) krossade linfrön
    87 g russin (ca 1,5 dl)
    1 dl vaniljprotte (35 g)
    1 tsk kanel
    1 msk kakao (5 g)
    2 äggvitor

    en kladdig smet som blev i 4 delar efter ca 20 min på 100 graderi ugn

    varje del innehåller: 205 kcal: 13 g protte, 5 g fett och 27 g kolisar

    GOTT GOTTI GOTT GOTT [/b]

    #571514
    athleticmia wrote:
    så här reviderade jag receptet:

    1 dl fiberhavregryn
    1 dl (50 g) krossade linfrön
    87 g russin (ca 1,5 dl)
    1 dl vaniljprotte (35 g)
    1 tsk kanel
    1 msk kakao (5 g)
    2 äggvitor

    en kladdig smet som blev i 4 delar efter ca 20 min på 100 graderi ugn

    varje del innehåller: 205 kcal: 13 g protte, 5 g fett och 27 g kolisar

    GOTT GOTTI GOTT GOTT [/b]

    Låter sjukt gott. Du kan inte dra in en bild? Tack på förhand

    #571515
    athleticmia wrote:
    så här reviderade jag receptet:

    1 dl fiberhavregryn
    1 dl (50 g) krossade linfrön
    87 g russin (ca 1,5 dl)
    1 dl vaniljprotte (35 g)
    1 tsk kanel
    1 msk kakao (5 g)
    2 äggvitor

    en kladdig smet som blev i 4 delar efter ca 20 min på 100 graderi ugn

    varje del innehåller: 205 kcal: 13 g protte, 5 g fett och 27 g kolisar

    GOTT GOTTI GOTT GOTT [/b]

    Oj, om det är nått recept jag måste testa så är det det här :)

    #571516

    det lät som en go smet det :emo-thumb
    väntar på proteinpulver just nu, sen ska exprimenteras

    #571517

    lr så tjackar man sina swebars, mindre disk och mer tid för träning o annat mys ;)

    #571518

    Gainerbollar;

    Lättkesella ca 100-150 g
    Havregryn ca 3 dl
    Rispuffar ca 7-10 dl
    Dextropur ca 3-5 msk
    Kakao ca 2 msk
    Vassle med choklad el. vaniljsmak ca 1,5-2 dl
    Liten skvätt kallt starkt kaffe ca 2 msk

    Blandas till chokladbollssmet. Smaka av om det är lagom med kakao / dextropur. Rullas i kokosflingor.
    Förvaras i förslutet kärl i kylskåpet. Hållbarhet ca 5-7 dagar. Kolla datum på kesellan.

    Mvh / Patrik

    #571519
    patriknn wrote:
    Gainerbollar;

    Lättkesella ca 100-150 g
    Havregryn ca 3 dl
    Rispuffar ca 7-10 dl
    Dextropur ca 3-5 msk
    Kakao ca 2 msk
    Vassle med choklad el. vaniljsmak ca 1,5-2 dl
    Liten skvätt kallt starkt kaffe ca 2 msk

    Blandas till chokladbollssmet. Smaka av om det är lagom med kakao / dextropur. Rullas i kokosflingor.
    Förvaras i förslutet kärl i kylskåpet. Hållbarhet ca 5-7 dagar. Kolla datum på kesellan.

    Mvh / Patrik

    Får man fråga vad dextropur är för något?? Måste nämnligen prova detta recept då jag e otroligt svag för chokladbollar ;)

    #571520

    Tack då vet jag precis.. Har vist en sådan förpackning i skafferiet:o
    MVH Danne

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.