Hyfsat nyttig pizza? Har nån recept?

Home Forums Matlagning och Recept Hyfsat nyttig pizza? Har nån recept?

  • This topic is empty.
Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author
    Posts
  • #95598
    #1048396

    Har någon är recept på hemlagad pizza som inte är alltför onyttig? ;)

    #1048397

    skippa osten s

    #1048398

    Hmm.. sant! Kan ju försöka göra degen lite bättre också…! Är tomatpuré ok?

    #1048399

    krossade tomater e ju inte så farligt. Farsan gör en pizzadeg som är grov, jag undrar om han gör den med rågmjöl och grejer..? Jag kan höra!

    Skinka e ju bara å skyffla på o mager ost e ju grymt!

    #1048400

    Seek and u shall find:)

    [http://forum.body.se/showthread.php?t=645&highlight=pizza]

    #1048401

    Jag brukar byta ut 1 dl av mjölet mot grahamsmjöl, samt tillsätta psylliumfrön i degen för att få ner GI i degen. För övrigt är själva degen inte fet eller onyttig (om man inte är otroligt strikt med kolhydrater………. ta ett tortillabröd till botten)
    Nyttigt pålägg beror ju på vad man anser är nyttigt – fettfritt = vegitarisk pålägg / proteinrikt = kyckling, kalkon, tonfisk
    Byt ut osten mot en magrare variant!

    På detta sätt kan jag njuta av en hemmapizza nästan varje helg :up:

    #1048402
    MarQues wrote:
    krossade tomater e ju inte så farligt. Farsan gör en pizzadeg som är grov, jag undrar om han gör den med rågmjöl och grejer..? Jag kan höra!

    Skinka e ju bara å skyffla på o mager ost e ju grymt!

    Ja hör gärna efter! :) Jag äter egentligen varken ost eller skinka men nån gång ibland skadar ju inte! [/b]

    #1048403

    Mixade ihop en stoooor pizza på min ätardag igår… Den räckte gott och väl till mig och 3 kompisar.

    Deg:
    200 g grahamsmjöl
    200 g rågmjöl
    50 g vetemjöl
    50 g jäst
    5 g rapsolja
    1 ts salt
    4 dl ljummet vatten

    Fyll:
    150 g Dolmio Classico Pastasås
    250 g Rökt skinka (3% fett)
    400 g Västan Ost (5% fett)
    100 g Champinjoner
    200 g Tomat

    Landar på följande:
    Mängd E%
    Protein 227.8 (g) 34.9 %
    Fett 46.2 (g) 16.1 %
    Kolhydrater 313.8 (g) 48.1 %
    Kcal 2,672.7 kcal

    Blev en riktigt god pizza!
    Fördelat på 4 pers blir detta ungefär 650 kcal per person.
    Man kan ju även göra degen lite mindre (tunnare botten) och på så sätt dra ner på kalorierna:)

    #1048404
    Sjuksyrrekillen wrote:
    Mrs.T Fettfri är ju inte detsamma som nyttig…

    Nej, det var det jag menade. Hon frågade om en nyttig pizza och det beror ju på vad man är ute efter. Nyttigt kan innebära många saker beroende på mål. Fettfritt är inte alls målet för alla – men en del. För andra gäller sockerfritt och för ett tredje gäng räcker det med att maten innehåller stora mängder protein.
    så……… du har så rätt.

    Angående lättkesella i degen så blir den seg då, men smaken blir det inget fel på.

    #1048405

    Pizzadeg på dinkel mjöl, 2 stora

    20 g jäst
    3 dl kallt vatten
    2 tsk salt
    500 g dinkel sikt

    Tomatsås:
    rapsolja
    1 stor lök, fin hackad
    2 msk tomatpuré
    2 burkar krossade tomater
    2 msk oregano, basilika, timjan
    2 vitlöksklyftor, pressade
    salt, svartpeppar
    7 dl ost, riven

    Rör ut jäst och vatten, blanda i salt och mjöl. Knåda i 5-10 min (helst i hushållsmaskin). Pizzadegen blir bättre ju längre man knådar den.

    Jäs till dubbel storlek ca 2-3 tim. Dela i 2 lika delar. Kavla ut pizza degen och lägg dom på varsin plåt. Sätt ugnen på 250 gradet. Låt degen vila på plåt ca 20 min.

    Tomatsåsen:
    Häll oljan i en kastrull, fräs löken. Lägg i dom övriga ingredienserna och låt koka ihop. Låt såsen svalna.

    Bred ut såsen först på pizzadegen, lägg på favorit fyllningen.

    Sätt in båda plåtarna samtidigt, en uppe och en nere.
    Byt plats på plåtarna efter 5 min och gör om detta byte 3 gånger.
    Den totala gräddningstiden blir 20 min.

    Receptet är hittat på [www.giboden.se]

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.