Julmat 2008

Home Forums Matlagning och Recept Julmat 2008

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 49 total)
  • Author
    Posts
  • #695833

    Det brukar vara en återkommande fråga så här i slutet av november.

    Vilka är dina måsten på julbordet?

    Bilder på lyckade anrättningar från tidigare år?

    Bakverk till adventsfika – Är du en Leila? :D

    Sooo Give it to meeee…

    :fun:

    #78656
    #695834

    måste ha skinka, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad, sill, potatis, paradis-chokladask, julmust, julöl, nubbe, ägg med kaviar, lax, hmm, vill man vara utan nånting på ett julbord? :p

    #695835

    Julmat? Det är väl samma crap man äter måndag till söndag. Alltså, ingen jul utan en ordentlig pizza. Yummy!

    #695836
    Peter_Eriksson wrote:
    måste ha skinka, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad, sill, potatis, paradis-chokladask, julmust, julöl, nubbe, ägg med kaviar, lax, hmm, vill man vara utan nånting på ett julbord? :p

    Haha ja, när jag tänker efter är jag ganska kräsen faktiskt.

    Du kan få behålla:
    * Prinskorv
    *Rödbetssallad
    * Paradisasken
    * Julöl
    * Nubbe

    Däremot vill jag lägga till:

    * Jansson
    * Ris a la Malta
    * Massa OST
    * Dadlar och fikon

    I år (beroende på var vi ska fira) så funderar jag på att göra Pepparkaksparfait istället för grisalamaltan.

    #695837
    jsplit wrote:
    Julmat? Det är väl samma crap man äter måndag till söndag. Alltså, ingen jul utan en ordentlig pizza. Yummy!

    Julpizza med uhm, skinka och risgrynsgröt, ev kanel? :(

    #695838
    nenya wrote:
    Julpizza med uhm, skinka och risgrynsgröt, ev kanel? :(

    Mjo, kanske det. Vi får se hur många öl och nubbar bagaren dragit i sig innan jag lägger min beställning. Det är alltid lika spännande att se vad som hamnar på pizzan under fyllan…

    #695839

    ooh, ris á la malta är fint, och ost är inte dumt på goda salta kex.. dadlar o fikon är jag mer än gärna utan. Jansson vore godare utan anjovisen, fast då är det ju bara en potatisgratäng. sen är ju korv av nästan alla slag väldigt gott, inte hotdog typ.. salami osv.. julvört! med paté och smörgåsgurka, det är fint de!

    #695840

    Jag införde ”Julsallad” på julbordet förra året. Ingen förutom jag var särskilt impad. ;)

    Dvs de som äter prinskorv och paradischoklad tills det sprutar ur öronen och trots att de är kräksmätta kan de få ner en näve knäck och ett par pepparkakor.

    Så här såg salladerna ut iaf.

    #695841

    Janssons frestelse är ett måste.

    Några olika sorters sill med tillbehör, lax och hovis ska också vara med.

    Skinka, skånsk senap, vörtbröd, dopp i grytan, köttbullar och korv av bra kvalitet och revben.

    Lutfisk med vitsås, potatis, skirat smör och gröna ärter.

    Ingen jul utan julmat!

    #695842

    Morsans köttbullar, prinskorv, jansson, julskinka, ägghalvor och vörtbröd prioriterar jag när det är julbord. Riktigt gott. Jag bryr mig inte så mycket om det övriga.

    ”Julmat, det väcker barnet i dig”

    #695843

    Morsan köttbullar, morsans sill, potatis, ägg, ev prinskorv…

    #695844

    Skiter som regel i den varma julmaten på julafton. Den brukar slinka ner på nått julbord i veckorna innan.
    Så på julafton blir det en kallskuren lunchbuffé med:
    Massa olika sillar
    Diverse laxvarianter med sina tillbehör
    Gubbröra
    Löjrom med tillbehör
    Olika varianter på vilt och lammkött
    Någon trevlig paté med cumberland å cornichons
    En frodig ostbricka och lite blandat nybakat bröd
    Åsså självklart en riktigt krämig jansson med massa ansjovis lök å grädde

    Sen blir det en trerätters middag på kvällen där menyn varierar från år till år

    #695845
    Tobbe K wrote:
    Skiter som regel i den varma julmaten på julafton. Den brukar slinka ner på nått julbord i veckorna innan.
    Så på julafton blir det en kallskuren lunchbuffé med:
    Massa olika sillar
    Diverse laxvarianter med sina tillbehör
    Gubbröra
    Löjrom med tillbehör
    Olika varianter på vilt och lammkött
    Någon trevlig paté med cumberland å cornichons
    En frodig ostbricka och lite blandat nybakat bröd
    Åsså självklart en riktigt krämig jansson med massa ansjovis lök å grädde

    Sen blir det en trerätters middag på kvällen där menyn varierar från år till år

    Här i huset äter vi gröt till lunch och en rejäl julmiddag med allt som hör till efter kalle. Tre rätter på julafton låter inte fy skam :)

    #695846

    I år ska jag till och med försöka ta mig ner till gymmet innan julmaten och bränna av ett tungt ben eller ryggpass enbart för att det ska kännaas bättre när jag sedan vräker i mig några tallrikar julmat.

    Janssons frestelse
    Prinskorvar
    Hemmagjorda köttbullar
    Skörost med kanel på
    Paté
    Rödkål
    Sill i alla former
    Julskinka på varma vörtbröd med stark senap på
    Gravad lax med hovmästarsås
    Ägg med löjrom
    Rödbetssallad
    Revben
    Rödbetssallad
    Ostbricka

    Har säkert glömt något som brukar stå där men det här är med iaf, förra året testade jag makrill och lutfisk för första gången på ett julbord och det slank allt ner det med. :)

    Lite senare blir det

    Ris a´la malta
    Nötter och marsipan
    Choklad och godis

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 49 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.