Julmat 2008

Home Forums Matlagning och Recept Julmat 2008

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 49 total)
  • Author
    Posts
  • #695847

    Ganska lite potatis, det äter man ibland ändå.
    Hemmalagade köttbullar.
    Prinskorv (den enda korv jag gillar).
    Ägghalvor med kaviar.
    Julmust light.
    Rödbetssallad, (avskydde det förut men nu är det ta mig fan det bästa på julbordet).
    Någon skiva leverpastej.
    Någon skiva julskinka.
    Brysselkål.

    Under eftermiddagen/kvällen slinker det ner ”några” mozartkulor.
    Mozartkulor är nougat inrullat i mandelmassa och sedan doppat i choklad. Det absolut godaste under hela juletiden.

    Hela familjen brukar gå ut och gå framåt kvällen i ca 3 timmar, efter det kommer jag in hungrig igen och äter mackor med rödbetssallad, köttbullar o. dyl.
    Sedan blir det en hel del godis, ischoklad, teaterkonfekt, mozartkulor, Aladdin-choklad etc.

    #695848
    Flessa wrote:
    kalvsylta, lax, sill, sallad, brysselkål, och mammas hemmagjorda kycklingköttbullar. no more no less! eller jo, lite julskinka och någon frukt kanske^^

    Det där var det absolut tråkigaste julbord jag nånsin sett, det där skulle jag inte ens få för mig att äta on-season. :|
    Men…whatever rocks your boat.

    #695849
    Flessa wrote:
    glömde rödbetssalladen :p

    är inte så mycket för julmat fakiskt.. Rostbiff brukar slinka ner med ^^

    Äter du nånsin något som en vanlig skulle kalla för ”onyttigt”?

    #695850
    Tobbe K wrote:
    Skiter som regel i den varma julmaten på julafton. Den brukar slinka ner på nått julbord i veckorna innan.
    Så på julafton blir det en kallskuren lunchbuffé med:
    Massa olika sillar
    Diverse laxvarianter med sina tillbehör
    Gubbröra
    Löjrom med tillbehör
    Olika varianter på vilt och lammkött
    Någon trevlig paté med cumberland å cornichons
    En frodig ostbricka och lite blandat nybakat bröd
    Åsså självklart en riktigt krämig jansson med massa ansjovis lök å grädde

    Sen blir det en trerätters middag på kvällen där menyn varierar från år till år

    Oh ge oss ett smakprov vad de där trerätterna har varit tidigare år.

    Låter som det verkligen kan vara nåt för mig.

    Give it to me!

    #695851
    Insulinus wrote:
    I år ska jag till och med försöka ta mig ner till gymmet innan julmaten och bränna av ett tungt ben eller ryggpass enbart för att det ska kännaas bättre när jag sedan vräker i mig några tallrikar julmat.

    Janssons frestelse
    Prinskorvar
    Hemmagjorda köttbullar
    Skörost med kanel på
    Paté
    Rödkål
    Sill i alla former
    Julskinka på varma vörtbröd med stark senap på
    Gravad lax med hovmästarsås
    Ägg med löjrom
    Rödbetssallad
    Revben
    Rödbetssallad
    Ostbricka

    Har säkert glömt något som brukar stå där men det här är med iaf, förra året testade jag makrill och lutfisk för första gången på ett julbord och det slank allt ner det med. :)

    Lite senare blir det

    Ris a´la malta
    Nötter och marsipan
    Choklad och godis

    Vad är skörost?

    #695852

    Jag måste tipsa om bland det godaste Julgodis jag nånsin smakat (funkar säkert när det inte är jul med )

    Jag åt utan pistagenötter i dock.

    [http://recept.nu/1.126537/leila_lindholm/bullar/rocky_road]

    #695853
    nenya wrote:
    Vad är skörost?

    Skörost var tydligen ett lokalt gammalt namn från bohuslän. Äggost kanske det heter i resten utav Sverige. :)

    [http://www.hittarecept.se/recept/%E4ggost/sk%F6rost/1 http://www.hittarecept.se/recept/%E4ggost/sk%F6rost/1%5D

    #695854
    nenya wrote:
    Vad är skörost?

    Ost som bara existerar från Gävle och neråt.

    Köttbullar
    Prinskorv
    Revbjensspjäll
    Kalkonskinka
    Gravad lax
    Ägg med stenbitsrom
    Kruskalimpa
    Edamerost
    Inlagd Sill i alla olika smaker
    Julmust light på 33 cl-flaska. Allt annat går fetbort!
    Ris á la malta med granatäppelkärnor :P😛
    Potatis
    Aladinask
    Julknäckebröd

    That´s about it I guess :D Inte speciellt nyttigt but: Frankly my dear, I don´t give a damn.

    EDIT: HUR FAN KUNDE JAG GLÖMMA JANSSONS ? 😮

    #695855

    Årets Julbord som Mamma fixar blir väll;
    Lax/öring, Kalix-Löjrom, ren, köttbullar, prinskorv, julmust och andra juldrycker, potatis, rödbetssallad, kanske älgtunga/hjärta, janssons och sill, sen blir det väll lite annat smått och gott. Skinkan uteblir iår dock, alla är så less på den!

    #695856
    Flessa wrote:
    men vafan, julskinkan måste ju vara där även om ingen ens så mycket som tittar på den, annars är det ju ingen jul :p

    Word!

    Hur kan man bli less på julskinka? :D

    #695857
    nenya wrote:
    Word!

    Hur kan man bli less på julskinka? :D

    HAHAHA :D😀

    Vilka bilder det dök upp på min näthinna nu!

    Svensson Svensson, dopp i grytan. Min lilla nubbe osv. Ska ha o ska ha, Den ska stå där

    #695858
    Flessa wrote:
    men vafan, julskinkan måste ju vara där även om ingen ens så mycket som tittar på den, annars är det ju ingen jul :p

    och det ska komma från han som inte ens äter riktiga köttbullar på julafton :p

    #695859

    Köttbullar, prinskorv, potatis, vörtbröd, bregott, ost, julskinka (trots att jag sällan ens smakar på den), julmust (för doften, dricker det nästan aldrig), nubbe (Fast jag kör oftast), Gilles pepparkakor, cola. Sen e jag redo för att kolla på Kalle Anka och hans vänner :D

    #695860

    Skinka, med stark skånsk senap (hemgjord)
    Brunkål
    Leverpastej, hemgjord
    Långkål
    Dopp-i-grytan, måste vara Gene tunnbröd!
    Riktig edamerost
    Pepparkakor med Kornblomst (blåmögelost)

    På juldagen SKA det vara äggost, hallon och grädde till efterrätt

    Allt sköljs ner med Apotekarnes julmust eller en god julbrygd

    #695861

    Ett måste på vårt julbord: Hembakt tunnbröd med Alerum ost, julskinka och den bästa senapen: Gravelejs (felstavat kanske) hemifrån Hudik!!!!

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 49 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.