Kan man äta ostkaka till lunch?

Home Forums Matlagning och Recept Kan man äta ostkaka till lunch?

  • This topic is empty.
Viewing 7 posts - 16 through 22 (of 22 total)
  • Author
    Posts
  • #1033560
    Milia wrote:
    Jag har ingen aning om mängden, men jag upplevde att det ”knastrade” till då och då, när jag åt ostkakan från frödinge och vad annars skulle kunna knastra i munnen om inte bittermandel: , så jag skulle inte rekommendera den till någon som är nötallergiker i alla fall.

    För övrigt kan jag nu meddela att jag testat att göra min egen ostkaka, utan socker. Har bara smakat litegrann av den ännu, och den smakade väl inte direkt ostkaka, men jag tycker ändå den blev god!

    Jag gjorde en halv sats:

    1 ägg som vispas
    125g keso mini
    25g grovt rågmjöl
    1 dl minimjölk
    salt

    in i ugnen 175 g tills den fått färg.

    Jag hade nog använt fiberhavregryn istället för mjölet.. samt 2 msk funlight wildberries i smeten innan den åke in i ugnen

    #1033561

    hm, såg bra ut det där receptet, men jag har ju ingen ugn… =(

    #1033562

    Blääää, funlight i smeten??? nej, jag gillar inte mat som smakar sött, bara tillbehören som e söta räcker nog!
    Har i alla fall ätit den nu och man kan nog halvera mjölmängden om man inte vill ha den så torr, nu var den mer som pannkaka, men för mer ostkakekänsla så, minska mjölet som sagt, eller skippa det helt!

    #1033563

    Prova detta receptet istället :emo-thumb

    1 ägg
    2 äggvitor
    2 dl cottage cheese/keso mini
    ca ½ dl vaniljprotein eller någon annan smak

    220-225 grader i 15-20 min.

    Det var längesen jag gjorde den, men jag tror det var så här…

    #1033564
    Lina wrote:
    Prova detta receptet istället :emo-thumb

    1 ägg
    2 äggvitor
    2 dl cottage cheese/keso mini
    ca ½ dl vaniljprotein eller någon annan smak

    220-225 grader i 15-20 min.

    Det var längesen jag gjorde den, men jag tror det var så här…

    Låter ju riktigt gott, några näringsvärden att bjuda på?

    #1033565
    Lina wrote:
    Prova detta receptet istället :emo-thumb

    1 ägg
    2 äggvitor
    2 dl cottage cheese/keso mini
    ca ½ dl vaniljprotein eller någon annan smak

    220-225 grader i 15-20 min.

    Det var längesen jag gjorde den, men jag tror det var så här…

    Ja, precis så är den!! Åt till mellis idag… receptet har jag tagit från dig Lina, det du skrev i din dagbok för ett par månader sedan, så du kom ihåg rätt!! :emo-thumb

    #1033566
    Lina wrote:
    Prova detta receptet istället :emo-thumb

    1 ägg
    2 äggvitor
    2 dl cottage cheese/keso mini
    ca ½ dl vaniljprotein eller någon annan smak

    220-225 grader i 15-20 min.

    Det var längesen jag gjorde den, men jag tror det var så här…

    Jag undrar om inte protein kedjorna förstörs under upphettning?
    Sett några som har protein pulver i pannkakssmet tex.

Viewing 7 posts - 16 through 22 (of 22 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.