Home › Forums › Matlagning och Recept › Kan man äta ostkaka till lunch?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
21 februari, 2006 at 12:40 #1033560Anonym anvandareMemberMilia wrote:Jag har ingen aning om mängden, men jag upplevde att det ”knastrade” till då och då, när jag åt ostkakan från frödinge och vad annars skulle kunna knastra i munnen om inte bittermandel: , så jag skulle inte rekommendera den till någon som är nötallergiker i alla fall.
För övrigt kan jag nu meddela att jag testat att göra min egen ostkaka, utan socker. Har bara smakat litegrann av den ännu, och den smakade väl inte direkt ostkaka, men jag tycker ändå den blev god!
Jag gjorde en halv sats:
1 ägg som vispas
125g keso mini
25g grovt rågmjöl
1 dl minimjölk
saltin i ugnen 175 g tills den fått färg.
Jag hade nog använt fiberhavregryn istället för mjölet.. samt 2 msk funlight wildberries i smeten innan den åke in i ugnen
21 februari, 2006 at 12:47 #1033561Anonym anvandareMemberhm, såg bra ut det där receptet, men jag har ju ingen ugn…
21 februari, 2006 at 12:54 #1033562Anonym anvandareMemberBlääää, funlight i smeten??? nej, jag gillar inte mat som smakar sött, bara tillbehören som e söta räcker nog!
Har i alla fall ätit den nu och man kan nog halvera mjölmängden om man inte vill ha den så torr, nu var den mer som pannkaka, men för mer ostkakekänsla så, minska mjölet som sagt, eller skippa det helt!21 februari, 2006 at 16:32 #1033563Anonym anvandareMemberProva detta receptet istället :emo-thumb
1 ägg
2 äggvitor
2 dl cottage cheese/keso mini
ca ½ dl vaniljprotein eller någon annan smak220-225 grader i 15-20 min.
Det var längesen jag gjorde den, men jag tror det var så här…
21 februari, 2006 at 16:38 #1033564Anonym anvandareMemberLina wrote:Prova detta receptet istället :emo-thumb1 ägg
2 äggvitor
2 dl cottage cheese/keso mini
ca ½ dl vaniljprotein eller någon annan smak220-225 grader i 15-20 min.
Det var längesen jag gjorde den, men jag tror det var så här…
Låter ju riktigt gott, några näringsvärden att bjuda på?
21 februari, 2006 at 20:01 #1033565Anonym anvandareMemberLina wrote:Prova detta receptet istället :emo-thumb1 ägg
2 äggvitor
2 dl cottage cheese/keso mini
ca ½ dl vaniljprotein eller någon annan smak220-225 grader i 15-20 min.
Det var längesen jag gjorde den, men jag tror det var så här…
Ja, precis så är den!! Åt till mellis idag… receptet har jag tagit från dig Lina, det du skrev i din dagbok för ett par månader sedan, så du kom ihåg rätt!! :emo-thumb
11 mars, 2006 at 02:26 #1033566Anonym anvandareMemberLina wrote:Prova detta receptet istället :emo-thumb1 ägg
2 äggvitor
2 dl cottage cheese/keso mini
ca ½ dl vaniljprotein eller någon annan smak220-225 grader i 15-20 min.
Det var längesen jag gjorde den, men jag tror det var så här…
Jag undrar om inte protein kedjorna förstörs under upphettning?
Sett några som har protein pulver i pannkakssmet tex. -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.