Home › Forums › Matlagning och Recept › kiRRes GainerVåfflor
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
23 januari, 2008 at 16:54 #75884Anonym anvandareMember23 januari, 2008 at 16:54 #604646Anonym anvandareMember
Ingredienser
8-10 st
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
2 1/2 dl vatten
125 g smält smör
2 ägg
3 dl Gainer Pro HallonBlanda vetemjöl, Gainer Pro och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölken. Vispa till en jämn smet. Tillsätt vattnet och det avsvalnande smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första våfflan! Och självklart kan man ha någon annan smak än hallon och även använda Whey om man vill! :up:
Du kommer genast känna den goda Hallonlukten av Gainer Pro när du tillsätter smeten!
OBS: MYCKET MÄTTANDE!
23 januari, 2008 at 20:32 #604647Anonym anvandareMemberHört att protein i vanliga proteinpulver/gainerpulver förstörs av för hög värme? bluff?
24 januari, 2008 at 01:43 #604648Anonym anvandareMemberHmm! har för mig jag hört någonstans att det inte stämmer! Men någon mer kunnig får gärna svara!
24 januari, 2008 at 08:46 #604649Anonym anvandareMemberBakepro är ett proteinbaserat alternativ till mjöl som är anpassat till bakning och tål högre värme. Jag vet däremot inte om den finns i hallonsmak, det får helt enkelt undersökas.
24 januari, 2008 at 09:59 #604650Anonym anvandareMemberNiklas Sjöö wrote:Bakepro är ett proteinbaserat alternativ till mjöl som är anpassat till bakning och tål högre värme. Jag vet däremot inte om den finns i hallonsmak, det får helt enkelt undersökas.Jo, men frågan var att ta reda på om proteinet i vanliga gainerpulver osv förstördes av hög värme. Borde ju vara så, ser annars inte så stor anledning till att framställa bakepro?. Möjligtvis för att det blir bättre resultat på maten
MVH Tommy K
26 januari, 2008 at 12:56 #604651Anonym anvandareMemberSå, hur är det? Är det helt onödigt att ha i gainer i smeten?
26 januari, 2008 at 14:31 #604652Anonym anvandareMemberMjölkproteinet denatureras till viss del av värme, hur mycket beror helt och hållet på temperatur och hur lång tid man bakar.
Det innebär inte att proteinet till 100% förstörs, om det vore så att man kunde värma bort energigivare i kosten så hade det givetvis varit allmänt känt redan och ett bra tips för den som skulle vilja dumbanta.
Kommer det hålla samma kvalité efter bakning? Nej. Kommer det för den delen vara helt värdelöst? Det kan jag inte tro.
Tror dessutom att det mestadels är lysin som tar stryk av värmen, mjölkprotein har överskott på lysin.
26 januari, 2008 at 14:59 #604653Anonym anvandareMemberVarför inte göra vanliga goa våfflor & sedan ta en gainer efteråt?
26 januari, 2008 at 17:06 #604654Anonym anvandareMemberSmart där AndreasP.
28 januari, 2008 at 01:09 #604655Anonym anvandareMemberAndreasP wrote:Varför inte göra vanliga goa våfflor & sedan ta en gainer efteråt?Tänkte vore lite roligare bara såklart, allt handlar ju inte om proteinmängd! Ska ju va gott också, och det var våfflorna! :up:
28 januari, 2008 at 01:15 #604656Anonym anvandareMemberkiRRe wrote:Tänkte vore lite roligare bara såklart, allt handlar ju inte om proteinmängd! Ska ju va gott också, och det var våfflorna! :up:Förstår det skojar bara med dig.:emo-thumb
28 januari, 2008 at 13:03 #604657Anonym anvandareMemberBlir helt klart att testa någon gång iaf tack för tipset kirre
28 januari, 2008 at 16:56 #604658Anonym anvandareMemberTommy Karlsson wrote:Blir helt klart att testa någon gång iaf tack för tipset kirreVarsågod!
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.