kiRRes GainerVåfflor

Home Forums Matlagning och Recept kiRRes GainerVåfflor

  • This topic is empty.
Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • Author
    Posts
  • #75884
    #604646

    Ingredienser
    8-10 st
    4 dl vetemjöl
    2 tsk bakpulver
    2 dl mjölk
    2 1/2 dl vatten
    125 g smält smör
    2 ägg
    3 dl Gainer Pro Hallon

    Blanda vetemjöl, Gainer Pro och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölken. Vispa till en jämn smet. Tillsätt vattnet och det avsvalnande smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första våfflan! Och självklart kan man ha någon annan smak än hallon och även använda Whey om man vill! :up:

    Du kommer genast känna den goda Hallonlukten av Gainer Pro när du tillsätter smeten!

    OBS: MYCKET MÄTTANDE!

    #604647

    Hört att protein i vanliga proteinpulver/gainerpulver förstörs av för hög värme? bluff?

    #604648

    Hmm! har för mig jag hört någonstans att det inte stämmer! Men någon mer kunnig får gärna svara!

    #604649

    Bakepro är ett proteinbaserat alternativ till mjöl som är anpassat till bakning och tål högre värme. Jag vet däremot inte om den finns i hallonsmak, det får helt enkelt undersökas.

    #604650
    Niklas Sjöö wrote:
    Bakepro är ett proteinbaserat alternativ till mjöl som är anpassat till bakning och tål högre värme. Jag vet däremot inte om den finns i hallonsmak, det får helt enkelt undersökas.

    Jo, men frågan var att ta reda på om proteinet i vanliga gainerpulver osv förstördes av hög värme. Borde ju vara så, ser annars inte så stor anledning till att framställa bakepro?. Möjligtvis för att det blir bättre resultat på maten :)

    MVH Tommy K

    #604651

    Så, hur är det? Är det helt onödigt att ha i gainer i smeten?

    #604652

    Mjölkproteinet denatureras till viss del av värme, hur mycket beror helt och hållet på temperatur och hur lång tid man bakar.

    Det innebär inte att proteinet till 100% förstörs, om det vore så att man kunde värma bort energigivare i kosten så hade det givetvis varit allmänt känt redan och ett bra tips för den som skulle vilja dumbanta.:D

    Kommer det hålla samma kvalité efter bakning? Nej. Kommer det för den delen vara helt värdelöst? Det kan jag inte tro.

    Tror dessutom att det mestadels är lysin som tar stryk av värmen, mjölkprotein har överskott på lysin.

    #604653

    Varför inte göra vanliga goa våfflor & sedan ta en gainer efteråt?

    #604654

    Smart där AndreasP.

    #604655
    AndreasP wrote:
    Varför inte göra vanliga goa våfflor & sedan ta en gainer efteråt?

    Tänkte vore lite roligare bara såklart, allt handlar ju inte om proteinmängd! :) Ska ju va gott också, och det var våfflorna! :up:

    #604656
    kiRRe wrote:
    Tänkte vore lite roligare bara såklart, allt handlar ju inte om proteinmängd! :) Ska ju va gott också, och det var våfflorna! :up:

    Förstår det skojar bara med dig.:emo-thumb

    #604657

    Blir helt klart att testa någon gång iaf :) tack för tipset kirre :)

    #604658
    Tommy Karlsson wrote:
    Blir helt klart att testa någon gång iaf :) tack för tipset kirre :)

    Varsågod! :)

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.