Home › Forums › Matlagning och Recept › kött
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
23 januari, 2006 at 15:41 #95267Anonym anvandareMember23 januari, 2006 at 15:41 #1045347Anonym anvandareMember
Om man vill deffa ska man inte äta gris/kokött då?
Kyckling och fisk är väl bäst?
Någon som kan komma med ngt bra recept, på vad som helst?23 januari, 2006 at 19:59 #1045348Anonym anvandareMembermelle wrote:Om man vill deffa ska man inte äta gris/kokött då?
Kyckling och fisk är väl bäst?
Någon som kan komma med ngt bra recept, på vad som helst?Kokött? Nötkött heter det. Förlåt
Ska och Ska. Det är nog ingen större fara om du äter det ibland. Jag brukar hålla mig till magert nötkött även när jag inte deffar. Kyckling och fisk är ju ännu mindre fett.
24 januari, 2006 at 22:41 #1045349Anonym anvandareMemberKalkon som Berenger sa är mkt bra… även fläskfilé, utskurenbiff m.m sen är ju kyckling, torsk och tonfisk alltid säkra kort!
29 januari, 2006 at 15:12 #1045350Anonym anvandareMemberLite recept går nog att gräva upp…
Kycklingwok med ris och tandorisås (4 portioner)[/b]
400g Kycklingfilé
400g wokgrönsaker
2dl fullkornsris (okokt)
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
250g kvark (lågfett 1%)
1 äpple
salt och tandori efter smak.Börja med koka ris. Putsa sedan kycklingfiléen och skär dessa i små bitar. Stek filerna i en wokpanna med lite olja. Tillsätt grönsakerna och tillsätt sedan riset. Rör om och plocka sedan woken från spisen. Riv äpplet med skal. Blanda sedan äpple, salt och tandori i kvarken. Häll kvark-kryddblandningen i woken och rör om. Servera.
Näringsdata per 100g (en potion är ca 340 g):
Detta är en ungefärlig uppskattning… :happy: Uppvärmningen kan påverka en del vitaminer.Energifördelningen:
Fett: 17,2 E%
Kolhydrater: 46,8 E%
Proteiner: 36,0 E%112,9 kcal (383,9 kcal för en potion)
Fett: 2,2 g
Kolhydrater: 13 g
Proteiner: 10 gKostfibrer: 1,5 g
Kolesterol: 25 mg
Mättade fettsyror: 0,6 g
Omättade fettsyror: 1,6 g
A 168 µg
B1 0,1 mg
B2 0,1 mg
B3 4,2 mg
B6 0,2 mg
B12 0,2 µg
Folsyra 18 µg
C 5,3 mg
D 0,1 µg
E 0,6 mg
Kalcium 34 mg
Järn 0,8 mg
Natrium 87 mg
Kalium 144 mg
Fosfor 128 mg
Magnesium 25 mg
Zink 0,9 mg
Selen 4,1 µg -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.