kvarg

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 61 total)
  • Author
    Posts
  • #736401
    Eddie Vedder wrote:
    Jag läser mycket. Nu pluggar jag ju på Kostvetarprogrammet och har under läsåret gått Kostvetenskap A och B, då har jag självklart lärt mig mer och fått mer tillgång till litteratur bland annat.

    Men mestadels är det kunskap jag tar reda på själv, läser litteratur och forskning om det som intresserar mig typ. Undviker att ställa frågor som andra ska besvara åt mig utan försöker ta reda på det själv.

    Hur lång tid man har spelar mindre roll, det är hur man disponerar tiden som är det väsentliga.:)

    Jahaa, i see !

    Lycka till med plugget får jag väl säga. :)

    Mvh, Sia

    #736402

    Kvarg är väl Keso/Kesella? [img=http://www.matservice.se/bilder/sma/73108650008060.jpg]Går ju utmärkt att äta rätt uppochner, saft låter som en jäkligt myskomix i mina öron

    #736403

    1 burk lättkesella
    50 gram frysta hallon
    ½ dl Fun Light
    kanel
    :)

    #736404
    Insulinus wrote:
    När du tröttnar på Fun light/Kvarg konsistensen (om du nu tröttnar) så är det bara att byta saftsmak, elelr tillsätta typ russin, mandel, frukt, bär elelr något nytt.
    Varierar man då och då så tröttnar man aldrig. :D

    Kunde inte instämma mer. Jag har ätit kvarg i flera år, åtskilliga burkar om dagen, och fortfarande tänker jag ”dra åt helvete vad gott det här är” när jag sätter mig vid bordet med en bytta Milbona.

    Variationsmöjligheterna är oändliga.

    #736405
    Chrillee wrote:
    Kvarg är väl Keso/Kesella? [img=http://www.matservice.se/bilder/sma/73108650008060.jpg]

    Nej det är det inte. Kesella är Arlas kvarg, keso är keso. Keso är grynost (cottage cheese) och kvarg färskost.

    #736406
    Eddie Vedder wrote:
    Nej det är det inte. Kesella är Arlas kvarg, keso är keso. Keso är grynost (cottage cheese) och kvarg färskost.

    Aha, näringsinnehållet var nästan på pricken i alla fall.

    #736407

    Skillnaden på att ta en proteindrink och kvarg med eventuella tillbehör är med andra ord knappt befintlig utan handlar bara om ett behov för omväxling?

    #736408
    slaj wrote:
    Skillnaden på att ta en proteindrink och kvarg med eventuella tillbehör är med andra ord knappt befintlig utan handlar bara om ett behov för omväxling?

    Mättnadsfaktorn är inte oviktig. Kvarg mättar bättre.

    #736409

    Morsan köpte nån kesella med jordgubb/lime-smak från Arla, dock inte lättkesella, är detta något som kan va gott att trycka i sig bara sådär direkt från burken? nån som testat?

    #736410
    Niper wrote:
    Morsan köpte nån kesella med jordgubb/lime-smak från Arla, dock inte lättkesella, är detta något som kan va gott att trycka i sig bara sådär direkt från burken? nån som testat?

    Jajjemen, den är skitgod. Det finns en till variant, med vaniljsmak, som är en liten slice of heaven.

    Näringsmässigt ligger dessa dock ljusår ifrån lättkesella/Milbonas kvarg. Tyvärr, måste man väl säga.

    #736411
    Jon Larsson wrote:
    Jajjemen, den är skitgod. Det finns en till variant, med vaniljsmak, som är en liten slice of heaven.

    Näringsmässigt ligger dessa dock ljusår ifrån lättkesella/Milbonas kvarg. Tyvärr, måste man väl säga.

    Hehe, käkade den precis, satan va god! Påminde lite om delikatessyoghurt!:P

    Synd det där med det näringsmässiga bara…

    #736412
    Jon Larsson wrote:
    Jajjemen, den är skitgod. Det finns en till variant, med vaniljsmak, som är en liten slice of heaven.

    Näringsmässigt ligger dessa dock ljusår ifrån lättkesella/Milbonas kvarg. Tyvärr, måste man väl säga.

    så farlig är de väl inte? De är väl bara mer fett och 3g mindre protein per 100g eller? Är den god kan han ju dock forsätta äta den ändå tycker jag i varje fall :up:

    #736413
    Niper wrote:
    Synd det där med det näringsmässiga bara…

    Den är inte direkt ”dålig” för det. Och du kanske vill ha extra kcal, då är det ju inga fel.

    Att byta kvarg kommer i sig inte göra varken till eller från sålänge upplägget flyter på. Och smakar den jättegott så är det ju toppen.:up:

    #736414
    Mranderson wrote:
    så farlig är de väl inte? De är väl bara mer fett och 3g mindre protein per 100g eller? Är den god kan han ju dock forsätta äta den ändå tycker jag i varje fall :up:

    Självklart är den inte ”dålig” per se, dock förutsatte jag att folk primärt åt kvarg för att höja sitt proteinintag, och då är Milbona tveklöst ett bättre val, sett ur det perspektivet.

    Förutsatt att man nu dietar och anser sig behöva höja sitt proteinintag av olika anledningar – vilket av följande alternativ förefaller vettigast?

    Detta?

    Kesella Jordgubblime

    Per 100 g (ca 1 dl)
    Energivärde 700 kJ/170 kcal
    Protein 7,5 g
    Kolhydrat 18 g
    Fett 7,5 g

    Vanilj:

    Energivärde 700 kJ/170 kcal
    Protein 7,5 g
    Kolhydrat 18 g
    Fett 7,5 g

    Eller möjligen Lidl:s egen klassiker?

    Milbona Kvarg:
    Energivärde: 75 kcal
    Protein:12 g
    Kolhydrat: 3,9 g
    Fett: 1 g

    Som proteinkälla är alltså Milbona överlägset, framför allt för att kolhydrater och fett spelar en jävligt underordnad roll i denna trekamp mellan makronutrienterna, vilket alltså är att eftersträva i den här kontexten.

    För någon som satsar på underhållsintag eller överskott är det antagligen inte lika viktigt huruvida man väljer myspys-kesellan eller Milbonakladdet från centraleuropa.

    Know what i’m talking about, mranderson?:)

    Edit: Och för undvikande av missförstånd så kan man såklart lika gärna äta vaniljkesella under deffen om man nu vill det: Dock anser jag nog att man bör försöka hushålla så mycket man kan med de få kalorier man har att lattja med, om inte annat av mättnadsskäl.

    #736415
    Jon Larsson wrote:
    Lång text

    Ja visst , syftade mer på den vanliga kesellan naturell men inte lätt… men nu när du skrev om dom här med smaker så ser man ju att bland annat kolhydrats mängdet är rejält mycket högre.

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 61 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.