Kvarg – Uppvärmning

Home Forums Matlagning och Recept Kvarg – Uppvärmning

  • This topic is empty.
Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Posts
  • #60797
    #376387

    Är det någon som vet om näringsvärderna(framför allt proteinmängden!) minskar alt. försvinner i Kvarg under uppvärmning?

    Jag har nämligen börjat göra egna ”bars” eller bröd kanske man ska kalla det, av havregryn och kvarg som jag rör ihop till en smet, sedan in i ugnen i c:a 175 grader i 15-20 min.

    Perfekt mellanmål innan gymmet tycker jag, om då proteinet inte ”dunstar” bort vill säga?

    Jag använder mig av Milbona Kvarg från Lidl.

    Tack på förhand!

    #376388

    Kesella lätt är faktiskt anpassad till bakning av t.ex. pajdeg och bröd så visst fungerar det. Det tål värme bättre än vassle!

    #376389

    flessa is back!11

    #376390

    Okej, tack för svaren! Då blir det till att ”baka” :)

    #376391
    Seemon wrote:
    Är det någon som vet om näringsvärderna(framför allt proteinmängden!) minskar alt. försvinner i Kvarg under uppvärmning?

    Jag har nämligen börjat göra egna ”bars” eller bröd kanske man ska kalla det, av havregryn och kvarg som jag rör ihop till en smet, sedan in i ugnen i c:a 175 grader i 15-20 min.

    Perfekt mellanmål innan gymmet tycker jag, om då proteinet inte ”dunstar” bort vill säga?

    Jag använder mig av Milbona Kvarg från Lidl.

    Tack på förhand!

    Annars blanda Kvarg tillsammans med en tesked jordnötssmör å lite flytande sötningsmedel. Det är perfekt o gott innan träningen:up:

    #376392

    Nu blev ja intriserad av domhär barsen, skall testas.

    #376393

    Jag blev intresserad med och testade igår. Blandade kvarg med havregryn och linfrön, cankao. Sen formade jag smeten och rullade dom i havregryn före dom åkte in i ugnen.

    Smakade inte gott alls.. den lite beska kvargsmaken förstärktes.

    Ska göra ett nytt försök och sätta i lite nötter och kanske lite mer sötningsmedel, samt ringla lite honung på dom före dom åker in.

    #376394

    Kan uppdatera tråden med utväcklingen av det jag testade, fast la till lite, här är ett recept på nått jag kan kalla havremuffins, smakade bra, absolut inte bra som riktiga jordgubbsmuffins, men dom dög och mättade extremt.

    5 St, 13-15 gram protein i varje;

    130G havregryn
    250G kesella
    funligt
    3 äggvitor
    sötningsmedel (om inte funlighten räcker till)

    Börja att vispa i funlighten och äggvitan i kvargen innan havregrynen, mina havregryn grynade sönder om man la i dom först, lägg sedan in i sånna formar man gör muffins i (sprö lite mjöl i botten så dom lossnar lättare efter), in i 15-20 min i ugnen på 250 grader, tills dom blivit hårda och bruna på toppen.
    Ca 130 kcal i varje.
    Får hem choklad whey immon, skall testa att ersätta det med funlighten.

    #376395

    Jag gjorde egna bars igår som faktiskt blev helt okej

    4 ägg, 4 dl mjölk, 8 dll protinpulver och havre blandas tills det blir en formbar smet. In i ugnen 15 min, låt svalna. Doppas i mörk blockchocklad. Vet inte näringsinnehållet på dessa men skulle tippa på att dom mer är recovery bars än proteinbars

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.