Kyckling ala Elofsson då

Home Forums Matlagning och Recept Kyckling ala Elofsson då

  • This topic is empty.
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #74113
    #586998

    Här kommer ett recept som inte kan misslyckas.
    Fler varianter kommer.

    1kg Kycklingfile
    1 dl Sweetchili
    ½ matsked Olivolja
    3 matskedar Soja
    1-2 pressade vitlöksklyftor
    Salt
    Peppar
    Knorr Grillkrydda

    Lägg ner kycklingfiléerna i en ugnsform.
    Rör ihop resten av ingredienserna i en skål å häll sedan över det över filerna.
    In i ugnen i ca 60minuter på 220 grader.
    Vänd på kycklingen varje kvart så att dem blir riktigt marinerade.

    Sallad till:
    Klyfta ner 2st tomater och purjolök.
    Pressa ner färsk citron och lite socker + alternativt lite
    mellanmalen svartpeppar och rör om.

    Ät med Ris eller potatis.

    Ingen smalmat med tanke på allt socker men garanterat mycket protein å kolisar…å framför allt fruktansvärt gott!

    #586999

    Å här är en gryta…som jag faktiskt åt idag.:emo-thumb

    1 kg kycklingfilé (tärnad)
    1 rödlök (grovhackad)
    3st stora morötter (grovhackad)
    1 burk bambuskott
    2st vitlöksklyftor (pressade)
    1st röd paprika (tärnad)
    Riven Ingefära (efter smak)
    1st grönsaksbuljong tärning
    ½ burk creamfraish (om så önskas)
    1 tesked sambal
    1-3 dl vatten
    Salt
    Peppar

    Stek kycklingen i en gryta/kastrull och tillsätt sedan resten av ingredienserna och rör om.
    Låt puttra på låg värme i 10-15 minuter.
    Servera med pressad potatis eller ris.

    ÄT Å VA TYST!

    (tillsätt gärna nån skvätt ketchup för ännu bättre smak)

    #587000

    Schysst som fan, mannen. :worship:

    #587001
    Fritiof Gure wrote:
    Den där skulle ju till och med jag och Jon kunna äta! ;) It sounds too good to be true! ;)

    Japp. Till och med DTD-riddare som jag och Frizzle skulle nog få i oss det där utan att lida.

    Låter förbaskat gott.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.