Home › Forums › Matlagning och Recept › Kyckling i ugn… hur gör man bäst?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
13 mars, 2010 at 19:03 #481501Anonym anvandareMember
Om man ska förbereda kyckling för några dagar så man har hur gör man bäst ett gäng filéer på tex plåt i ugnen?
Blir väl saftigare än att steka för att sen värma eller?
13 mars, 2010 at 19:03 #67432Anonym anvandareMember13 mars, 2010 at 19:29 #481502Anonym anvandareMemberJag tycker personligen att bara laga kyckling i ugnen är väldigt tråkigt och blir inte särskilt gott. Istället gör jag så att jag ugnsgrillar kycklingen, lägger den då självklart i marinad först och sen grillar jag den. Kycklingen får mycket bättre smak samt blir mycket godare.
13 mars, 2010 at 20:18 #481503Anonym anvandareMemberdet finns kryddblandningar som heter creamy curry chicken från santa maria (tror jag) och tar man cottage cheese med mycket protein och knappt några kolisar eller fett alls och sen vatten så får man ett skitgott ”söpp”. 30 minuter så är det klart. ris och broccoli till det så är det klart.
13 mars, 2010 at 20:40 #481504Anonym anvandareMemberTemperatur?
13 mars, 2010 at 22:22 #481505Anonym anvandareMemberdela fileerna så att de blir tunnare så behöver man inte va rädd för att de ska va röda i mitten.
13 mars, 2010 at 22:25 #481506Anonym anvandareMemberJag brukar ta kycklingfiléer direkt från frysen, lite fett på en plåt, kryddor eller marinad på tex olja, kryddor o honung. In i mitten av ugnen, 175*c i en timme.
Faktum är att tex Eldorado’s kyckling med 20% saltlake nästan blir bättre än dyrare märken med mindre, möra och fina.13 mars, 2010 at 23:36 #481507Anonym anvandareMemberKör på euroshoppers kyckling(är väl egentligen exakt samma kyckling som eldorado) bara olika påsar.
Gillar den mycket bättre än Kronfågel osv.
Men jag kör 225c i 20min, ta ut, snitta för att se att de inte är röda.14 mars, 2010 at 09:03 #481508Anonym anvandareMemberJag har aldrig testat göra filéerna direkt på plåt utan jag gör dom alltid i en stekpåse när jag läser på baksidan står det Kyckling 200grader i 60min. De kanske tänker på en hel kyckling.
Låter ju smidigare att kunna slänga dom på en plåt med ett ”teflonbakpapper” med lite olja kryddor och sen få dom klara på ~30min.
14 mars, 2010 at 09:29 #481509Anonym anvandareMemberTack!
Ska prova lite…
14 mars, 2010 at 19:16 #481510Anonym anvandareMemberJ Gold wrote:Jag har aldrig testat göra filéerna direkt på plåt utan jag gör dom alltid i en stekpåse när jag läser på baksidan står det Kyckling 200grader i 60min. De kanske tänker på en hel kyckling.Låter ju smidigare att kunna slänga dom på en plåt med ett ”teflonbakpapper” med lite olja kryddor och sen få dom klara på ~30min.
Hur lång tid i stekpåse?
14 mars, 2010 at 19:35 #481511Anonym anvandareMemberAlbin wrote:Hur lång tid i stekpåse?60min i 200 grader, brukar köra 2kg åt gången.
Men känns ju effektivare att köra direkt på plåt i ~30min så kanske skulle köra den varianten istället och sluta slänga pengar på stekpåsarna .15 mars, 2010 at 08:46 #481512Anonym anvandareMemberFyller en plåt med kyckling, brukar snitta upp dom och sätta i lite fyllning av valfritt slag för att göra dom saftigare, samt en plåt med broccoli.
60 min senare har man mat för 3-4 dagar.15 mars, 2010 at 09:44 #481513Anonym anvandareMemberTa en kopp, blanda i grillkrydda,paprikakrydda,chilikrydda osv osv, sedan slevar du i lite olja typ rapsolja, sen kan du slänga i lite soya, blanda runt och sedan är det bara att smeta ut på kycklingen, in i ugnen eller på stekpannan. Brukar bli gott .
Nu kanske inte detta är det nyttigaste, men tro fan det blir gott !15 mars, 2010 at 15:21 #481514Anonym anvandareMemberJag tinar kycklingen, kryddar på båda sidorna. Har en het stekpanna och steker filerna snabbt på båda sidorna (så att de får en stekyta).
Sen i ugnen på 175 grader. Så kommer de ut saftiga och goda.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.