Home › Forums › Matlagning och Recept › Kycklingfile och laxfile?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
23 december, 2008 at 00:25 #691265Anonym anvandareMember
Dessa protein källor finns alltid i min frys. Men vad ska jag göra med dem?
Kör alltid kycklingfilen och laxfilen i ungnen med massor med kryddor och olivolja på. Ibland med lite pesto eller pastasås på innan jag kör in käket.
Tycker ändå att det smakar unket!
Några tips?
23 december, 2008 at 00:25 #78597Anonym anvandareMember23 december, 2008 at 01:07 #691266Anonym anvandareMemberSteka köttet FTW!
23 december, 2008 at 01:11 #691267Anonym anvandareMemberÄr lite lat hehe.. men så tycker jag kycklingen blir torr när man steker även i mindre bitar
23 december, 2008 at 01:13 #691268Anonym anvandareMemberVid tillagning av fisk ska du använda smör för att få fram smakerna, enligt min bror som är kock iaf, och har testat blir mycket bättre än med olja.
Kyckling brukar jag steka i olja, med curry och salt, sen puttra i mjölk eller vatten, tillsätt gärna lite chilisås för smak. Gul lök och vitlök är också skitbra smaksättare!
23 december, 2008 at 01:13 #691269Anonym anvandareMemberCitronpeppar och salt till laxen också förresten, blir mumma det:D.
23 december, 2008 at 01:25 #691270Anonym anvandareMemberPisch kanske är så att jag är dålig kock men tycker kycklingen blir vattning…laxen har jag testat måste hitta andra saker att packa frysen me…torsk ska jag inhandla iaf..
23 december, 2008 at 01:33 #691271Anonym anvandareMemberJag brukar steka laxen i olja och citronpeppar. När laxen är klar lägger jag den på en macka med keso. Tycker det smakar riktigt bra.
När jag tröttnar på att enbart äta grillad kyckling så blandar jag ner kycklingen i ”kycklingpanna” (det är en mix med grönsaker, pasta och kyckling) Dock är det så lite kyckling i mixen så jag slänger ner en grillad kyckling.
23 december, 2008 at 01:53 #691272Anonym anvandareMemberDu kanske köper sämre kvalitetens kyckling, dansk kyckling tror jag det är som brukar vara lite gummiaktig.
Jag kör med märket Xtra, typ coop konsums billighetsmärke men riktigt bra och prisvärd enligt mig:D.
Men annars så stek till det blir färg sen puttra i vätska 10-15 minuter.
23 december, 2008 at 01:57 #691273Anonym anvandareMemberJag ska ge mig fan på att göra kycklingfilen god nu! men man kanske ska leta efter kycklingklubbor istället? dessa ar ju alltid saftigast på kycklingen:)
23 december, 2008 at 02:02 #691274Anonym anvandareMemberSkippa kycklingen o köp lite nötfärs istället om det skulle skita sig med klubborna:P.
Lycka till!
23 december, 2008 at 04:43 #691275Anonym anvandareMemberhaha.. ska köpa en massa kött nästa gång det blir storhandling blir inte lika gott dock när det varit infryst… rostbiff ja! fläskfile ja! nötfärs ja! torsk ja! tonfisk ja! kycklingfile NEJ!
23 december, 2008 at 10:38 #691276Anonym anvandareMemberKoka kycklingen, då blir den saftig!
25 december, 2008 at 01:50 #691277Anonym anvandareMemberGör en bra kycklingcurry. Är du lat kan du alltid laga en stor sats och frysa in i portionsbitar. Följer du receptet är det svårt att misslyckas, kycklingen blir mör och såsen god. Bra tillbehör är egentligen pilaffris och ett naanbröd (finns att köpa färdiga), men vill man så funkar vanligt ris.
[http://www.santamaria.se/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.RecipeServlet?c=2&p=r2b&id=5534]
Finns också färdiga såser att köpa.
4 januari, 2009 at 12:28 #691278Anonym anvandareMemberlaxen:
stek eller ha i ugnen och strö lite smulad blåmögelost på.kyckling:
gör en soppa!
5dl mellanmjölk
en halv förpackning vanlig creme fraise(eller hur det nu stavas)
en halv dl majskorn
en ’plupp’ frusen hackad spenat
en kycklingfilé i små bitar
kurry, aromat, salt, peppar och en dutt honung.
kanske inte den kalorisnålaste, men den är supergod. :] -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.