Home › Forums › Matlagning och Recept › Kycklingfile och laxfile?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
5 januari, 2009 at 10:35 #691279Anonym anvandareMember
Jag gör en marinad/sås som jag sedan häller över kycklingen o in i ugnen i 1,5timme.
2kg kyckling file
3st Lime (går att byta mot citron)
2st burka krossade tomater (jag brukar välja den med tillsatt chilli)
3-4 vitlöksklyftor
1dl olja
Kryddor efter smak.Pressa ur all fruktsaft från limen
Hacka vitlöken (går fint att pressa oxå) och blandar den med tomaterna, oljan o saften från limen.
tillsätt kryddor efter smak.
Jag kör alltihop i mixer.Det tar lite tid, men sköter sig självt i ugnen..
Käkade denna kyckling under hela min diet, lite roligare än bara steka!5 januari, 2009 at 14:56 #691280Anonym anvandareMemberChris wrote:Jag gör en marinad/sås som jag sedan häller över kycklingen o in i ugnen i 1,5timme.2kg kyckling file
3st Lime (går att byta mot citron)
2st burka krossade tomater (jag brukar välja den med tillsatt chilli)
3-4 vitlöksklyftor
1dl olja
Kryddor efter smak.Pressa ur all fruktsaft från limen
Hacka vitlöken (går fint att pressa oxå) och blandar den med tomaterna, oljan o saften från limen.
tillsätt kryddor efter smak.
Jag kör alltihop i mixer.Det tar lite tid, men sköter sig självt i ugnen..
Käkade denna kyckling under hela min diet, lite roligare än bara steka!Låter mums!
Använder du frysta filéer eller tinnar du dem först?
Lägger du allt i aluminiumfolie och sedan i en ugnssäker form, eller skippar du folien och lägger allt i formen på en gång?
5 januari, 2009 at 16:29 #691281Anonym anvandareMemberashton wrote:Låter mums!Använder du frysta filéer eller tinnar du dem först?
Lägger du allt i aluminiumfolie och sedan i en ugnssäker form, eller skippar du folien och lägger allt i formen på en gång?
Jag tinar dom innan..
Om du är bra på att planera så tar du upp dom en dag innan o lägger dom i marinaden ett dygn oxå. då smakar dom ändå godare!Jag lägger dom i den stora svart formen som brukar finnas till alla ugnar sen häller jag på marinaden o täcker alltihop med alu-folie.
Jag gillar inte fisk så mycke men borde gå lika bra att byta ut kycklingen mot fisk…
9 januari, 2009 at 02:51 #691282Anonym anvandareMemberÅh, plippa ner kycklingfiléerna i mindre bitar. Släng ner dem i en matberedare och samtidigt som du mixar det hela till en gegga så slänger du i lite kryddor. Därefter steker du geggan i den storleken du vill. Jag lovar att det inte blir torrt. Supergott! Våga och vinn!
9 januari, 2009 at 08:42 #691283Anonym anvandareMemberTina upp laxfilé och sätt på ugnen. Pensla på olivolja, salta och peppra, bre på ett lager pesto och smula över fetaost. Koka ris.
In i ugn på 200*C i ca 10-15 min till du når en innertemperatur på ca 60*C.Servera till ris och eventuellt en sås. Oftast behövs ingen sås då laxen bär på mycket smak.
9 januari, 2009 at 08:46 #691284Anonym anvandareMemberKycklingfilé och pasta!
Strimla kycklingfilé och stek i smör och finhackad vitlök.
Blanda, i en skål, getost med lätt creme fraiche, salta och peppra.
Koka färsk pasta, slå av vattnet och blanda med getost röran. Lägg upp på ett fat och toppa med färsk timjan. Servera till kycklingen och toppa med pinjenötter.Snabbt och enkelt!
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.