Kyckling/Nöt-färs frågor!

Home Forums Matlagning och Recept Kyckling/Nöt-färs frågor!

  • This topic is empty.
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #53371
    #132852

    Pappa kom precis hem med lite färs och jag blev sugen på att göra lite burgare…

    Först så undrar jag om det kan stämma att Kycklingfärsen med 5% fett har likadant näringsvärde som nötfärs med 10%? Kollade runt lite och detta var vad jag hittade.
    kycklingfärs: [http://www.fineli.fi/food.php?foodid=28930&lang=sv]
    nötfärs: [http://www.recepthjalpen.se/notfars.html]

    Och det andra jag tänkte fråga är har ni testat göra burgare med båda och i så fall vilket som är godare ?

    Tack.

    #132853
    Phresh wrote:
    Pappa kom precis hem med lite färs och jag blev sugen på att göra lite burgare…

    Först så undrar jag om det kan stämma att Kycklingfärsen med 5% fett har likadant näringsvärde som nötfärs med 10%? Kollade runt lite och detta var vad jag hittade.
    kycklingfärs: [http://www.fineli.fi/food.php?foodid=28930&lang=sv]
    nötfärs: [http://www.recepthjalpen.se/notfars.html]

    Och det andra jag tänkte fråga är har ni testat göra burgare med båda och i så fall vilket som är godare ?

    Tack.

    Värt att notera att det du länkat till varken är 5% kycklingfärs eller 10% nötfärs. Kycklingfärsen är 6.5%-ig och Nöfärsen 7.6%-ig, vilket gör att skillnaden blir minimal.

    5%-ig kycklingfärs har naturligtvis mindre energimängd än 10%-ig nötfärs så länge köttmängden är densamma.

    #132854

    Jag köpte några paket kycklingfärs från kronfågeln för ett tag sen när de var på halva priset om jag inte minns helt fel så innehöll kycklingfärsen en liten mängd kolhydrater/100g vilket kanske gör att 10% färs och 5% kycklingfärs kommer upp i ungefärligt lika värden.

    #132855

    Käkade hemmagjorda kycklingburgare i veckan, riktigt goda och saftiga. Var mycket fett men skulle säga att det ligger i nivå med nötburgare men alltid kul med annorlunda smak.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.