Home › Forums › Matlagning och Recept › Kycklingrecept
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
7 november, 2007 at 08:56 #782625Anonym anvandareMember
KOm på en annan rätt jag brukar tillaga. har tyvär inget närings innehåll men känns helt okej.
Chilli con carne (med kycklingfärs)
500 g kyckling färs
2-3 burkar vita bönor.
1 burk krossade tomater
2 paprikor
cayennepepparStek kycklingfärsen.
Häll ner 2 burkar bönor i en gryta.
Tärna paprikan.
Tillsätt paprikan,färsen i grytan.
Eventuelt använd de korssade tomaterna om den blir för tjock.
krydda med cayennepeppar.Klar att serveras, rekomenderat ris eller en grov bulle.:emo-thumb
7 november, 2007 at 09:14 #782626Anonym anvandareMembertigr wrote:alla goda kyckling recept emottages tacksamt!
problemet för mej är att när jag lagar kyckling så blir den för torr!
hur gör man?Lägg hela filen (tinad) i ungnen (220grader), vänd efter 7-8 min vänta ca 7 min till.. Sen smakar den bra o är inte torr
Anv god krydda:up:
Peace / palle
7 november, 2007 at 10:44 #782627Anonym anvandareMemberTastelines lätta flygande Jakob
Ingredienser:Receptet är för 4 port.
1st grillad kyckling
2 st banan (er)
2,5 dlmatlagningsgrädde
0,5 dlmellanmjölk
1 mskmjöl
2 msk ketchup, eller chilisås
1 paketbacon
50 gjordnötter
1 tskitaliensk salladskryddaTillagningstid: 21-50 min
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Häll grädde, mjölk, chilisås och en msk mjöl i en burk. Skaka och låt stå.
3. Bena ur kycklingen och lägg kycklingbitar och bananer delade på längden i en ugnsfast form. Krydda med italiens salladskrydda.
4. Häll över gräddblandningen och grädda i 20 minuter.
5. Lägg baconskivorna precis ovanpå varandra och skär bort den yttre feta kanten runt om. Knaperstek och låt rinna av på hushållspapper.
6. Ta ut kycklingen och strö över jordnötter och bacon. Servera med ris och sallad.
Näringsinnehåll per portion
Kalorier 443
Protein 40 g
Fett 24 g
Kolhydrater 17 g
Fibrer 2 g
C-vitamin 7 mg7 november, 2007 at 12:11 #782628Anonym anvandareMemberRecept för 4 personer
4 st kycklinfileer (strimlade)
1 röd paprika (strimlad)
2 rödlökar (finhackad)
1/2 burk fetaost 3%
1 milda mat4%Stek kyckling o lök till den fått färg
Tillsätt paprika o fetaost och sänk värmen
Avsluta med att hälla i ”grädden”
Låt stå o småputtra
Salta peppra och servera till ris11 november, 2007 at 21:05 #782629Anonym anvandareMember1 stor portion:
Stek ~200g kyckling. Salta och peppra efter behag.
Släng i en liten burk med krossad annanas + en näve med jordnötter.Blanda ihop 250g keso och 250g kesella.
Ät kyckling/annanasblandningen med keso-kesellamixen.
Mycket lätt och nyttigt.
13 november, 2007 at 11:34 #782630Anonym anvandareMemberKycklingburgare
500 g kycklingfile
100 g rökt kalkon
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm peppar
1 ägg
½ dl creme fraiche
½ msk dijon senapKör kycklingen och löken i mixern.
Tillsätt allt det andra och kör till en slät smet.
Forma till burgare och stek dem i panna med lite olja.
:up:17 november, 2007 at 16:01 #782631Anonym anvandareMemberObs!
Glöm inte färska champinjoner och purjolök! Fräs det tillsammans med bacon innan./Peter
tigr wrote:Tastelines lätta flygande Jakob
Ingredienser:Receptet är för 4 port.
1st grillad kyckling
2 st banan (er)
2,5 dlmatlagningsgrädde
0,5 dlmellanmjölk
1 mskmjöl
2 msk ketchup, eller chilisås
1 paketbacon
50 gjordnötter
1 tskitaliensk salladskryddaTillagningstid: 21-50 min
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Häll grädde, mjölk, chilisås och en msk mjöl i en burk. Skaka och låt stå.
3. Bena ur kycklingen och lägg kycklingbitar och bananer delade på längden i en ugnsfast form. Krydda med italiens salladskrydda.
4. Häll över gräddblandningen och grädda i 20 minuter.
5. Lägg baconskivorna precis ovanpå varandra och skär bort den yttre feta kanten runt om. Knaperstek och låt rinna av på hushållspapper.
6. Ta ut kycklingen och strö över jordnötter och bacon. Servera med ris och sallad.
Näringsinnehåll per portion
Kalorier 443
Protein 40 g
Fett 24 g
Kolhydrater 17 g
Fibrer 2 g
C-vitamin 7 mg17 november, 2007 at 16:13 #782632Anonym anvandareMemberKoka 2kg file 15 min:up::up:
Räcker en dag och kväll för ett hårt tränande par.
Peace Palle17 november, 2007 at 16:55 #782633Anonym anvandareMemberLätt recept för oss som har lite tid :
Lägg 2-4 frysta kycklingfiléer i en glasform.
Häll över 500 gram krossade tomater.
Häll i en burk tacosås.
Valfritt med fler kryddor över.175-200 grader i 60 minuter. Lagar sig själv.
Koka ris/bulgur/potatis.
Done.17 november, 2007 at 16:57 #782634Anonym anvandareMemberPalle wrote:Koka 2kg file 15 min:up:
Räcker en dag och kväll för ett hårt tränande par.
Peace PallePalle wrote:Lägg hela filen (tinad) i ungnen (220grader), vänd efter 7-8 min vänta ca 7 min till.. Sen smakar den bra o är inte torrAnv god krydda:up:
Peace / palle
”Kyckling på Palles vis” skulle komma med i Guinness Rekordbok som ”världens mest kortfattade kokbok”. Men gott är det! :emo-thumb
17 november, 2007 at 22:58 #782635Anonym anvandareMemberTestade en rätt som jag själv kom på förra veckan.
hackade färska shampinjoner
strimlade gul lök och paprika.
Fräste ihop det med olivolja.
Sedan i med 5dl cream fr.
1 rensad grillad kyckling.
Blandade i chillisås, vitlökspulver
ingefära och lite svartpeppar + en hel röd chili hackad.Till:
Råris och en sallad.Blev hur gått som helst! Smakade lite indiskt.
/Peter
19 november, 2007 at 16:29 #782636Anonym anvandareMemberCHICKEN TAI med jasminris – 4 portioner
4 st kycklingfiléer
ca 6 dl jasminris
½ dl matolja
en liten bit finhackad ingefära
1 grönt äpple- fintärnat och skalat
3 klyftor pressad vitlök
1 finhackad gul lök
2-3 msk grön currypasta ( kan användas mer om man vill ha starakare rätt)
1 msk malen koriander pasta (går också bra med färsk)
2 dl höns- eller kycklingbuljong
2×400 ml cocosmjölk light
1 st rödlök strimmlad i ”båtar”
½ röd paprika strimlad
½ grön paprika strimlad
½ gul paprika strimlad
3 msk maizena redningThaisåsen
Fräs ingefära, gul lök, äpple, vitlök och currypasta i matolja så det svettas i pannan och får lite färg, tillsätt sedan buljong, korianderpasta och kokosmjölk. Koka ihop 10-15 minuter, smaka av med salt och peppar, red av med maizenaredning och mixa sedan såsen med stavmixer eller köksmixer och sila.
Kycklingen
Strimla kycklingfiléerna fint och fräs dem i panna, krydda med salt och peppar. När de nästan är klara lägger du i den strimlade paprikan och rödlöken i en stor wokpanna eller kastrull, slå sedan på den silade thaisåsen och koka ihop i ca 10 minuter.
Servera denna rätt med jasminris, gärna sweet chilisås och garnera med färsk koriander.
21 november, 2007 at 09:44 #782637Anonym anvandareMemberGOTT GOTT:)
Koka en kycklingfile’ i 20 min ca i buljong
skär upp den i små bitar krydda med curry.
Häll upp kesella i en skål rör ner sweetchili, basilika (färsk)
tomater (färska), salt + peppar o en burk keso.
Rör om lägg ner kycklingen i röran o ha potatis till eller bakad potatis.
smarrigt värre.:up:21 november, 2007 at 11:19 #782638Anonym anvandareMemberBrukar ”marinera” kycklingen med sweet chili-sås och soja samt lite valfria kryddor en kort stund innan jag slänger in dem i ugnen. Tycker det blir en riktigt bra smak :up:
15 december, 2007 at 13:13 #782639Anonym anvandareMembertigr wrote:Turkisk feta kyckling:1 kg kycklingfile
300g feta 10%
400g turkisk youghurt 3.5%
grovmalen svartpeppar
tina kycklingfilen i påsen i ett varmt bad.
sätt ugnen på 175 c.
lägg kycklingfilen i en ugnsform.
smula fetaosten över kycklingfileerna.
bred turkisk youghurt över kycklingen och osten.
mal rikligt med svartpeppar över.
låt stå mitt i ugnen ca 1 h och 20 min eller till köttet är vitt och saften färglös.
näringsvärde per 100g:
111 kcal
13g protein
2g kolhydrat
5g fett
Gudomligt gott!:emo-thumb
Provade detta recept igår och kan bara säga att jag blev förvånad hur in i h*lvetes gott det smakade! bra recept tigr :up:
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.