Kycklingrecept

Home Forums Matlagning och Recept Kycklingrecept

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 52 total)
  • Author
    Posts
  • #782625

    KOm på en annan rätt jag brukar tillaga. har tyvär inget närings innehåll men känns helt okej.

    Chilli con carne (med kycklingfärs)
    500 g kyckling färs
    2-3 burkar vita bönor.
    1 burk krossade tomater
    2 paprikor
    cayennepeppar

    Stek kycklingfärsen.
    Häll ner 2 burkar bönor i en gryta.
    Tärna paprikan.
    Tillsätt paprikan,färsen i grytan.
    Eventuelt använd de korssade tomaterna om den blir för tjock.
    krydda med cayennepeppar.

    Klar att serveras, rekomenderat ris eller en grov bulle.:emo-thumb

    #782626
    tigr wrote:
    alla goda kyckling recept emottages tacksamt!
    problemet för mej är att när jag lagar kyckling så blir den för torr!
    hur gör man?

    Lägg hela filen (tinad) i ungnen (220grader), vänd efter 7-8 min vänta ca 7 min till.. Sen smakar den bra o är inte torr

    Anv god krydda:up:

    Peace / palle

    #782627

    Tastelines lätta flygande Jakob
    Ingredienser:

    Receptet är för 4 port.

    1st grillad kyckling
    2 st banan (er)
    2,5 dlmatlagningsgrädde
    0,5 dlmellanmjölk
    1 mskmjöl
    2 msk ketchup, eller chilisås
    1 paketbacon
    50 gjordnötter
    1 tskitaliensk salladskrydda

    Tillagningstid: 21-50 min

    Tillagning:

    1. Sätt ugnen på 225 grader.

    2. Häll grädde, mjölk, chilisås och en msk mjöl i en burk. Skaka och låt stå.

    3. Bena ur kycklingen och lägg kycklingbitar och bananer delade på längden i en ugnsfast form. Krydda med italiens salladskrydda.

    4. Häll över gräddblandningen och grädda i 20 minuter.

    5. Lägg baconskivorna precis ovanpå varandra och skär bort den yttre feta kanten runt om. Knaperstek och låt rinna av på hushållspapper.

    6. Ta ut kycklingen och strö över jordnötter och bacon. Servera med ris och sallad.

    Näringsinnehåll per portion
    Kalorier 443
    Protein 40 g
    Fett 24 g
    Kolhydrater 17 g
    Fibrer 2 g
    C-vitamin 7 mg

    #782628

    Recept för 4 personer

    4 st kycklinfileer (strimlade)
    1 röd paprika (strimlad)
    2 rödlökar (finhackad)
    1/2 burk fetaost 3%
    1 milda mat4%

    Stek kyckling o lök till den fått färg
    Tillsätt paprika o fetaost och sänk värmen
    Avsluta med att hälla i ”grädden”
    Låt stå o småputtra
    Salta peppra och servera till ris

    #782629

    1 stor portion:

    Stek ~200g kyckling. Salta och peppra efter behag.
    Släng i en liten burk med krossad annanas + en näve med jordnötter.

    Blanda ihop 250g keso och 250g kesella.

    Ät kyckling/annanasblandningen med keso-kesellamixen.

    Mycket lätt och nyttigt.

    #782630

    Kycklingburgare
    500 g kycklingfile
    100 g rökt kalkon
    ½ gul lök
    1 vitlöksklyfta
    1 tsk salt
    1 krm peppar
    1 ägg
    ½ dl creme fraiche
    ½ msk dijon senap

    Kör kycklingen och löken i mixern.
    Tillsätt allt det andra och kör till en slät smet.
    Forma till burgare och stek dem i panna med lite olja.
    :up:

    #782631

    Obs!
    Glöm inte färska champinjoner och purjolök! Fräs det tillsammans med bacon innan.

    /Peter

    tigr wrote:
    Tastelines lätta flygande Jakob
    Ingredienser:

    Receptet är för 4 port.

    1st grillad kyckling
    2 st banan (er)
    2,5 dlmatlagningsgrädde
    0,5 dlmellanmjölk
    1 mskmjöl
    2 msk ketchup, eller chilisås
    1 paketbacon
    50 gjordnötter
    1 tskitaliensk salladskrydda

    Tillagningstid: 21-50 min

    Tillagning:

    1. Sätt ugnen på 225 grader.

    2. Häll grädde, mjölk, chilisås och en msk mjöl i en burk. Skaka och låt stå.

    3. Bena ur kycklingen och lägg kycklingbitar och bananer delade på längden i en ugnsfast form. Krydda med italiens salladskrydda.

    4. Häll över gräddblandningen och grädda i 20 minuter.

    5. Lägg baconskivorna precis ovanpå varandra och skär bort den yttre feta kanten runt om. Knaperstek och låt rinna av på hushållspapper.

    6. Ta ut kycklingen och strö över jordnötter och bacon. Servera med ris och sallad.

    Näringsinnehåll per portion
    Kalorier 443
    Protein 40 g
    Fett 24 g
    Kolhydrater 17 g
    Fibrer 2 g
    C-vitamin 7 mg

    #782632

    Koka 2kg file 15 min:up::up:
    Räcker en dag och kväll för ett hårt tränande par.
    Peace Palle

    #782633

    Lätt recept för oss som har lite tid :

    Lägg 2-4 frysta kycklingfiléer i en glasform.
    Häll över 500 gram krossade tomater.
    Häll i en burk tacosås.
    Valfritt med fler kryddor över.

    175-200 grader i 60 minuter. Lagar sig själv.
    Koka ris/bulgur/potatis.
    Done.

    #782634
    Palle wrote:
    Koka 2kg file 15 min:up:
    Räcker en dag och kväll för ett hårt tränande par.
    Peace Palle
    Palle wrote:
    Lägg hela filen (tinad) i ungnen (220grader), vänd efter 7-8 min vänta ca 7 min till.. Sen smakar den bra o är inte torr

    Anv god krydda:up:

    Peace / palle

    ”Kyckling på Palles vis” skulle komma med i Guinness Rekordbok som ”världens mest kortfattade kokbok”. :D Men gott är det! :emo-thumb

    #782635

    Testade en rätt som jag själv kom på förra veckan.

    hackade färska shampinjoner
    strimlade gul lök och paprika.
    Fräste ihop det med olivolja.
    Sedan i med 5dl cream fr.
    1 rensad grillad kyckling.
    Blandade i chillisås, vitlökspulver
    ingefära och lite svartpeppar + en hel röd chili hackad.

    Till:
    Råris och en sallad.

    Blev hur gått som helst! Smakade lite indiskt.

    /Peter

    #782636

    CHICKEN TAI med jasminris – 4 portioner

    4 st kycklingfiléer
    ca 6 dl jasminris
    ½ dl matolja
    en liten bit finhackad ingefära
    1 grönt äpple- fintärnat och skalat
    3 klyftor pressad vitlök
    1 finhackad gul lök
    2-3 msk grön currypasta ( kan användas mer om man vill ha starakare rätt)
    1 msk malen koriander pasta (går också bra med färsk)
    2 dl höns- eller kycklingbuljong
    2×400 ml cocosmjölk light
    1 st rödlök strimmlad i ”båtar”
    ½ röd paprika strimlad
    ½ grön paprika strimlad
    ½ gul paprika strimlad
    3 msk maizena redning

    Thaisåsen

    Fräs ingefära, gul lök, äpple, vitlök och currypasta i matolja så det svettas i pannan och får lite färg, tillsätt sedan buljong, korianderpasta och kokosmjölk. Koka ihop 10-15 minuter, smaka av med salt och peppar, red av med maizenaredning och mixa sedan såsen med stavmixer eller köksmixer och sila.

    Kycklingen

    Strimla kycklingfiléerna fint och fräs dem i panna, krydda med salt och peppar. När de nästan är klara lägger du i den strimlade paprikan och rödlöken i en stor wokpanna eller kastrull, slå sedan på den silade thaisåsen och koka ihop i ca 10 minuter.

    Servera denna rätt med jasminris, gärna sweet chilisås och garnera med färsk koriander.

    #782637

    GOTT GOTT:)

    Koka en kycklingfile’ i 20 min ca i buljong

    skär upp den i små bitar krydda med curry.

    Häll upp kesella i en skål rör ner sweetchili, basilika (färsk)
    tomater (färska), salt + peppar o en burk keso.
    Rör om lägg ner kycklingen i röran o ha potatis till eller bakad potatis.
    smarrigt värre.:up:

    #782638

    Brukar ”marinera” kycklingen med sweet chili-sås och soja samt lite valfria kryddor en kort stund innan jag slänger in dem i ugnen. Tycker det blir en riktigt bra smak :up:

    #782639
    tigr wrote:
    Turkisk feta kyckling:

    1 kg kycklingfile

    300g feta 10%

    400g turkisk youghurt 3.5%

    grovmalen svartpeppar

    tina kycklingfilen i påsen i ett varmt bad.

    sätt ugnen på 175 c.

    lägg kycklingfilen i en ugnsform.

    smula fetaosten över kycklingfileerna.

    bred turkisk youghurt över kycklingen och osten.

    mal rikligt med svartpeppar över.

    låt stå mitt i ugnen ca 1 h och 20 min eller till köttet är vitt och saften färglös.

    näringsvärde per 100g:

    111 kcal

    13g protein

    2g kolhydrat

    5g fett

    Gudomligt gott!:emo-thumb

    Provade detta recept igår och kan bara säga att jag blev förvånad hur in i h*lvetes gott det smakade! bra recept tigr :up:

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 52 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.