Kycklingrecept

Home Forums Matlagning och Recept Kycklingrecept

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 52 total)
  • Author
    Posts
  • #782640
    $ARA wrote:
    Mixa rå kycklingfile med vitlök, basilika och soltorkad tomat.Vill man lyxa till det kan man även ha i små bitar fetaost! Forma till biffar. Stek i olja. Ät antingen med bröd eller med klyftpotatis, guacamole och sallad! Mmmumma!

    Måste prova lät smaskens det där:pop:

    #782641
    Pierre_N wrote:
    Dåligt drag på denna tråden och jag vill också ha kycklingrecept. Jag får väl dra mitt strå till stacken och hoppas att det sätter fart på tråden.

    Currykyckling

    2 portioner

    Detta behövs:

    500-600g kycklingfilé
    1st röd paprika
    4dl créme fraiche (kolla så att det står kokbar på den)
    curry
    salt
    svartpeppar

    Skär upp kycklingen i mindre bitar och stek den i smör/olja, stek dem inte för länge för att de inte ska bli torra som du säger att de blir, se bara till att de är klara. Krydda med salt och svartpeppar medans du steker, när kycklingen börjar bli klar så strimlar du paprikan och lägger i det med, låt det steka tillsammans med kycklingen en liten stund. Sen häller du på crème fraichen, krydda med curry och låt allt koka en liten stund. Släng i lite jordnötter/cashewnötter när det är klart. Gott, snabbt och lättlagat, kan det blir bättre? :emo-thumb

    Så kom igen nu, mer recept!

    Gjorde precis ditt recept på Currykyckling!:up:
    Shit, så jäkla gott*mumsigt*
    Tack snälla för ett lättlagat recept + sååååå himla gott!//S*

    #782642

    Flygande Jacob

    3-4 st kycklingfiler eller fler beror på :). Vispa grädde och häll i lite chillisås . tillsätt skivade bannaner och och jordnötter. Serveras med ris :D.. Gott som fan

    #782643

    Jag har det godaste !!!!
    stor kycklingfilé med potatis klyftor.
    Först gör du en röra av philadelphia och hackade soltorkade-tomater blandar i en skål.
    Sedan fyller du kyckling filén med röran och in i ugnen upp mot en timme tror jag
    Över potatisklyftorna pressar du MYCKET citron, ta även och lägg i några vitlökar runt klyftorna kan oxå ta till persilja.
    Nog den godaste kycklingen jag ätit..

    #782644
    $ARA wrote:
    Mixa rå kycklingfile med vitlök, basilika och soltorkad tomat.Vill man lyxa till det kan man även ha i små bitar fetaost! Forma till biffar. Stek i olja. Ät antingen med bröd eller med klyftpotatis, guacamole och sallad! Mmmumma!

    Det frågades även efter recept på flygande jackob.
    Jag brukar blanda chilisås med minifresh och hälla det över stektkyckling, bacon, banan och nötter. in i ugnen tills allthar blivit varmt, servera med ris.

    det här måste provas

    #782645

    Kyckling i MYCKET god sås (Kanske inte världens nyttigaste, men grymt gott).

    Fick det här receptet av min farmor, jag blev helt såld på det. :|

    Stora kycklingfiléer(ungefär 600 gram gjorde jag på) delas i 4 delar, men använd gärna lårytterfiléer.
    Krydda med salt och pepparmix. Beräkna kyckling till 6 personer för nedanstående såsingredienser.

    Bryn kycklingbitarna i stekpannan(typ 10 minuter).

    Blanda 3 dl grädde med 2 dl Creme fraice och en liten burk vitlöksost, ex. Creme Bonjour (ej light)!

    Låt kycklingen puttra i såsen en stund(15-20 minuter så den blir klar och vi slipper det tråkiga rosa ;P).

    Servera med ris eller potatis och en blandad sallad.

    #782646

    Jag blev just oerhört förvånad hur man kan få nåt vanligt att bli väldigt smaskens med endast lite tillsats!
    Vanligt marinerade kyckling strimlor, tillsatt en halv burk ananaskross!
    :up:Smaskens!

    #782647
    SUSAN wrote:
    Gjorde precis ditt recept på Currykyckling!:up:
    Shit, så jäkla gott*mumsigt*
    Tack snälla för ett lättlagat recept + sååååå himla gott!//S*

    Inga problem, kul att du tyckte om det. =)

    #782648
    Pierre_N wrote:
    Dåligt drag på denna tråden och jag vill också ha kycklingrecept. Jag får väl dra mitt strå till stacken och hoppas att det sätter fart på tråden.

    Currykyckling

    2 portioner

    Detta behövs:

    500-600g kycklingfilé
    1st röd paprika
    4dl créme fraiche (kolla så att det står kokbar på den)
    curry
    salt
    svartpeppar

    Skär upp kycklingen i mindre bitar och stek den i smör/olja, stek dem inte för länge för att de inte ska bli torra som du säger att de blir, se bara till att de är klara. Krydda med salt och svartpeppar medans du steker, när kycklingen börjar bli klar så strimlar du paprikan och lägger i det med, låt det steka tillsammans med kycklingen en liten stund. Sen häller du på crème fraichen, krydda med curry och låt allt koka en liten stund. Släng i lite jordnötter/cashewnötter när det är klart. Gott, snabbt och lättlagat, kan det blir bättre? :emo-thumb

    Så kom igen nu, mer recept!

    Detta var riktigt jävla gott! :worship:
    Jag som aldrig lagar mat annars heller och kan inget, fick smak för dehär nu. Tackar! :)

    #782649

    Galet lätt men smarigt recept

    Kycklingfilér:
    Sambal Oelek (stavning)
    Citron
    Vitlök

    Lägg kyckling filérna på en plåt, bre på sambal oelek. Riv sedan citron och strö på de av rivna skalet på kycklingen.
    Lägg sedan på lite vitlök och sist pressa på citron.
    Släng in i ungen på ca 175c ca 40 min.

    Klart.

    Smaklig måltid :emo-thumb

    #782650

    Kycklingfilé efter behov, i mitt fall oftast 2 – 3 st (2personer).

    Skiva / strimla eller gör bitar av den, allt efter eget tycker.

    Stek med kryddor ( salt – peppar – vitlöks-pulver – paprika-pulver )

    Skicka ner en pkt. Mini Mat cirkus 7 % och rör runt, puttra lite
    och sen ner med Sambal Oelek, efter behag, cirka 1-2 tsk.

    Här kan även slinka ner thaisås av något slag
    om man har den läggningen……

    Denna rätt kan bli rättså tunn, så därför används
    ibland färdig redning för ljus sås…

    (Under deff kan det bli krossade tomater i som är avhällda ist för
    redning så det blir tjockare till konsistensen ändå…..)

    Så det finns två varianter på den, deff or NO deff :up:

    Serveras med FÄRSK pasta (tagliatelle typ…) innan träning,
    alt. Liiiis efter träning till exempel…. or vid deff.

    Mvh. Stoffe

    #782651
    Quote:
    Detta var riktigt jävla gott!
    Jag som aldrig lagar mat annars heller och kan inget, fick smak för dehär nu. Tackar!

    Kul att höra daff__! :up:

    #782652

    Jag har lagt ut en del recept på min hemsida.
    /SR

    #782653

    oj jag har en hel bok med kykling recept.

    Kyling i gräslökssås

    Du behöver
    4 kyklingbröst
    olivolja
    smör
    Salt och peppar
    6-8 potatisar i hälfter
    4 dl kykling buljong
    2 msk sherry
    2 msk rödvins vinäger
    1 stor knippa gräslök
    1 bukett persilja
    färsk timjan
    200g champinoner
    1rödlök
    2 chilli frukter (urkärnade och finhackade)

    Lägg potatisen i en form, salta och peppra efter smak. droppa över lite olivolja Baka i ugnen på 175 grader i ca 30 min.

    bryn brösten så de får ordentlig färg och kör sedan in dem på 175 C i tio minuter i ugnen.

    koka upp kykling buljong med sherry och vinäger. Låt den sjuda i 20 min .
    Lägg i finklippt gräslök, timjan och persilja och mixa sedan såsen.
    Smaka av med salt och peppar.

    Fräs champinjonerna i skurna fjärdedelar, en hackad rödlök samt finhackad chilli.

    Lägg den stekta potatisen i ett serveringsfat . Skiva kyklingen och lägg den i mittenavluta med den frästa löken, chillin och champinoerna .

    Skeda såsen över maten

    så klart :)

    #782654

    Lät gott det där BallPythoN. Ska testas vid tillfälle!

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 52 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.