Home › Forums › Matlagning och Recept › LCHF Recept (Lite kolhydrater mycket fett)
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
21 maj, 2011 at 16:04 #59855Anonym anvandareMember21 maj, 2011 at 16:04 #356398Anonym anvandareMember
Tjenare, har fått lite förfrågningar om att starta en LCHF recepttråd och nu är den här! Kommer lägga ut lite recept då och då med bland annat maträtter och bakelser. Annars om de är något recept eller maträtt som ni undrar om de går att göra om till LCHF måltider så fråga för de går oftast fixa!! :up:
21 maj, 2011 at 16:07 #356399Anonym anvandareMemberSemlor
Bullen: Blanda 1 ägg, 1dl mandelmjöl (malda mandlar), lite sötningsmedel efter behov, en dutt kardemumma, och lite bakpulver. Micra det i 2 minuter på full fart i en lagom stor kaffekopp = Bullen färdig!
Mandelmassa: Variant 1: Mandelmjöl+ äggvita+ sötningsmedel
Variant 2: Mandelmjöl + smör + sötningsmedel + grädde
Det finns igentligen inget fasst recept utan man får gå efter smak och känsla!
21 maj, 2011 at 16:09 #356400Anonym anvandareMemberLCHF-glass:
Ingredienser:
2 st äggulor
0-3 msk socker (eller motsvarande)
ekologiskt osötat vaniljpulver
2 dl vispad grädde
3 dl turkisk yoghurt
1 dl mosade hallonProva gärna Stevia aprikos istället för socker till dessert. Somliga tycker att smaken går igenom, medan andra intee känner det alls.
Gör så här
Vispa gulorna ned socker och/eller vaniljpulver
Blanda med yoghurt
Rör försiktigt ner bärmoset
Vispa grädden
Vänd ner grädden i glassmeten
Kör i glassmaskin
Om du saknar en så går denna glass att frysa direkt i minst tre timmar. Ta då ut och rör i glassmassan med en gaffel en gång i timmen. Servera tillsammans med några hela bär.Detta är något jag rekomenderar starkt till alla även icke LCHF:are!
25 maj, 2011 at 15:55 #356401Anonym anvandareMemberIngredienser:
3 dl pofiber
2 tsk fiberhusk
5 msk sukrin
1 tsk kanel
1 krm muskot
2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
25-50 g hackade valnötter
3 små rivna morötter
2 ägg
1 burk kesella
50 g smält smör
1 dl gräddeFrosting
200 g philadelphiaost
50 g smör
2 dl sukrin melis
1 krm vaniljpulver
rivet citronskal och lite safGör så här
Blanda alla torra ingredienser och vispa ihop alla blöta ingredienser för sig. Fördela i muffinsformar, jag använder silikonformar och gjorde 13 ganska stora muffins. Grädda i 200 grader 15-20 minuter. Rör ihop ingredienserna till frostingen och bred över de kalla muffinsen.25 maj, 2011 at 15:57 #356402Anonym anvandareMemberBounty!
Ingredienser:
1 dl sukrin
50 g kokosfett
1 dl grädde
1 dl kokosmjölk (gärna organic coconut milk från Blue Dragon eller Santa Maria på grund av deras låga kolhydratvärde)
200 g riven kokos
100 g choklad med hög kakaohalt (>70 %)Gör så här
1. Smält sukrin och kokosfett i en kastrull.
2. Tillsätt kokosmjölk, grädde, kokos och låt det sjuda.
3. Rör samman allt och låt sedan smeten stå 1 timme i kylen och vila.
4. Forma degen till 12-14 kvadratliknande bitar.
5. Sätt in bitarna i frysen och låt vila 1 timme.
6. Smält chokladen försiktigt i mikron.
7. Doppa kokosbitarna i chokladen.
8. Ställ in i frysen för att bitarna ska kallna. Förvara sedan i kylen.Min personliga favorit! / Frelund
25 maj, 2011 at 16:20 #356403Anonym anvandareMemberBra recept, klipps ner till Evernote på studs..
25 maj, 2011 at 16:25 #356404Anonym anvandareMemberLCHF butikens Lyxsemlor
(6 st)Bulldeg:
2 dl (90g) Ekologiskt mandelmjöl med extra lite kolhydrater
1 dl Resistent majsmjöl
0,75 dl SukrinMelis
2 msk Fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
1 nypa salt
2 ägg (gärna ekologiska)
0,5 dl vispgrädde (gärna ekologisk)Mandelmassa:
1 dl (45g) Ekologiskt mandelmjöl med extra lite kolhydrater
2,5 msk SukrinMelis
VattenTill garnering:
3 dl vispad grädde (gärna ekologisk)
1 msk SukrinMelisBulldeg: Blanda alla torra ingredienser noga i en bunke, tillsätt vispgrädden och de knäckta äggen, vispa med elvisp så det blandas ordentligt. Klicka ut rundlar på en plåt med bakplåtspapper, fördela smeten till 6 st bullar, försök att jämna till ytan med baksidan av en matsked som du har doppat i kallt vatten. Grädda 8-10 minuter i ugn på 200 grader eller tills bullarna ser färdiga ut.
(Om du penslar bullarna direkt efter bakningen med mjölk eller grädde blir ytan mjuk)Mandelmassa: Blanda mandelmjöl och SukrinMelis, tillsätt vatten lite i taget tills du fått en konsistens som du själv uppskattar att ha i semlor!
Montering: Skär av locken på bullarna, bred eller klicka ut mandelmassan, spritsa eller klicka på vispgrädde, lägg på locket och pudra med SukrinMelis (går enkelt med en tesil)
25 maj, 2011 at 16:27 #356405Anonym anvandareMemberMaräng snott någonstans.
Maräng med jordgubbar och grädde – sockerfrittFör 8 personer.
Man kan inte tro att det är utan socker!
Ingredienser
3 stora äggvitor
1 msk hjorthornsalt
5 msk (20 g) lättmjölkspulver
8 msk suketter strö
1 ½ dl grädde
800 g jordgubbarGör så här
Ugn:100Vispa äggvitorna lätt med en elvisp. Sikta ner hjorthornssaltet en nypa i taget och fortsätt vispa till dess smeten är tjock. Häll i torrmjölkspulvret samt suketter lite i taget.
Vispa upp vitorna till ett hårt skum, så att de blir fasta, att man kan vända skålen upp och ner utan att det rinner ut. Klicka marängsmeten i 8 stora toppar på bakplåtspapper
på en plåt. Grädda vid mycket låg värme. 100 grader i 1 ½-2 timmar. Låt det svalna.OBS! Sörj för god ventelation i köket då lukten av hjorthornssalt är ganska stark den första timmen.
Fördela jordgubbarna i 8 dessertskålar. Dela även upp grädden i skålarna och ovanpå läggs en marängtopp.
25 maj, 2011 at 16:28 #356406Anonym anvandareMemberSnott från Kolhydrater iFokus:
Våfflor
2 ägg
1.75 dl mandelmjöl
1 dl grädde
3/4 tsk bakpulver
2 msk smält smör
nypa salt
½ tsk vaniljpulver (ekologiska)Räckte till 5 laggar, jag blev mätt på 2 med vispgrädde och hallon. Grabben på 17 tyckte dom var godare än de vanliga.
25 maj, 2011 at 16:30 #356407Anonym anvandareMemberSnott från Kolhydrater iFokus:
MorotskakaOm det finns nån därute som saknat morotskaka så kommer här ett recept jag precis provat ut. Superdupergott om jag får säga det själv:-) Det är baserat på Missaz recept på ”Pones” och smakar precis så som jag kommer ihåg att morotskaka ska smaka.
5 ägg
1 dl sukrin
1,5 dl po-fiber
2 tsk bakpulver
2 tsk pepparkakskryddor
150g smält, osaltat smör
1 dl vispgrädde
1 fint riven morot (kan uteslutas)Till glasyren:
200g filadelfiaost
100g smält, osaltat smör
0,75 dl sukrin
vaniljpulverVispa äggen med sukrinet tills de blir nästan vita, blanda po-fiber, kryddor och bakpulver i en bunke. Blanda försiktigt i mjölblandningen i äggen, blanda även i det smälta smöret, grädden och moroten. Smörj en form och häll i smeten. In i ugnen på 175 grader tills kakan är gyllene.
Smät smöret till glasyren i en kastrull och sukrinet i en annn. Jag smälter sukrinet för att slippa knastre mellan tänderna. Blanda sukrinet med smöret och låt svalna. Vispa sedan ihop filadelfian med smörblandningen och vaniljpulvret. Jag använde elvisp för att få det luftigt. Låt glasyren stelna en aning innan den breds över den kalla kakan. Färdigt!25 maj, 2011 at 16:33 #356408Anonym anvandareMemberSnodd från Bullbakar Leila själv :p
vitkål blancheras (i kastrull med vatten utan att koka för att mjuka upp en aning) pressa ur vatten, rivna morötter, rostade kumminfrön (lägg i torr stekpanna du könner på doften när de är klara), majjo, salt, peppar, tabasco. lite riven vitlök. Bra tilltugg!
25 maj, 2011 at 19:32 #356409Anonym anvandareMemberJohan Otterström wrote:Bra recept, klipps ner till Evernote på studs..Tack Johan! Kul att du gillar dom! Du har en hel del bra recept du med! :up:
3 juli, 2011 at 17:58 #356410Anonym anvandareMemberNu vare ett tag sen de hände något här så jag slänger in nått recept!
FRUKOST ÅT FOLKET!!
-Äntligen kan du äta en riktigt god frukost!!!
Det finns lite olika tips här som jag har skrivit nedan, om vad jag äter till frukost, njut och lev väl! kram!Huvudreceptet:
*Turkisk Yoghurt
(den som är förpackat i hink, 10% fett)*Filmjölk, tex Fjällfil som är lite fetare
*F-fil Blåbär / Hallon (Kolhydrater: 8,5g)
*Blåbär (frysta eller ej..)
*Rostade cocos-flan
*ParanötterGör så här
BLANDA:
* 3 delar Turkisk yoghurt
*1/2 delar Filmjölk tex Fjällfil som är lite fetare
*1/2 delar Arla F-fil Blåbär / Hallon (Kolhydrater: 8,5g)*Blåbär (frysta eller ej)
*Rostade cocos-flan
*Paranötter-Tips! blanda i crème fraiche för att få upp fetthalten ytterligare vid behov. Kom ihåg att fett är energi, och det är helt ok till ett frukostmål. Eenergirikt = bra start på dagen, men glöm inte proteinerna, kött & ägg, de mättar mycket med!
Du hamnar lite över 5% kolhydrater men det är bara lite… det kan det vara värt om du saknar din muslitallrik!
3 juli, 2011 at 17:59 #356411Anonym anvandareMemberBlåbärspaj!
Ingredienser:
150g blåbär eller t.ex hallon (innehåller mindre kolhydrater)
25-50 g smör
3 dl kokos
1-2 ägg
1 msk kardemumma eller kanelGör så här
Lägg bären i en ugnssäker form – låt tinaSmält smöret, vispa i ägget, blanda med kokosen och kardemumman till en grynig massa. Lägg det över blåbären- skjutsa in i ugnen i 200grader. Tills kokosen är gyllenbrun och hård.
Servera med en klick nyvispad grädde eller ev. vaniljsås (3ägg-gulor, 3 dl vispgrädde, 1 tsk vaniljpulver + ev sukrin)
Ps. Ett annat tips är att ebart göra pajskalet i ugnen och servera kalla bär till + vispgrädde eller vaniljsås! Jättegott det med.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.