Home › Forums › Matlagning och Recept › Makrillfilé?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
7 februari, 2007 at 10:18 #86513Anonym anvandareMember7 februari, 2007 at 10:18 #907910Anonym anvandareMember
Hejsan!
Undrar om någon har några bra recept på maträtter med makrillfilé?
Köper sån på burk med tomatsås.
Deffar och behöver lite inspiration:|//M
7 februari, 2007 at 11:06 #907911Anonym anvandareMemberTycker att dom är riktigt goda som dom är, inte så bra svar men men .
7 februari, 2007 at 13:08 #907912Anonym anvandareMemberjag provade att ha det som fyllning i en äggviteomelett igår, blev riktigt smarrigt
7 februari, 2007 at 13:42 #907913Anonym anvandareMemberbrassa på fisken o såsen i en stekpanna med hackad lök/vitlök, krydda lite med salt/peppar/paprikapulver/whatever, häll på en deciliter vatten, 1/2 dl bulgur, gröna ärtor och en klutt ketchup. rör ihop det och låt stå 10 min under lock, blir rätt ok.. Brukar göra samma skit med tonfisk + krossade tomater, smakar inte kebab direkt men helt klart ätbart.
7 februari, 2007 at 13:46 #907914Anonym anvandareMemberTack för tipsen, ska testas
7 februari, 2007 at 15:27 #907915Anonym anvandareMemberprova med makaroner tycker att det är ganska gott
7 februari, 2007 at 16:25 #907916Anonym anvandareMembergud wrote:prova med makaroner tycker att det är ganska gottSå gör faktiskt jag.
Kokar upp fullkornsmakaroner, ”slevar” ner en burk makrillfilé och sen en skvätt smaksatt keso. Funkar perfekt som mål efter träningen, för mig iallafall. :emo-thumb13 februari, 2007 at 20:40 #907917Anonym anvandareMemberska prova
Omelett med makrill i tomatsås
3 ägg
2 msk mjölk
1 burk makrill i tomatsås
1 paprika, hackad
1 liten lök, hackad
1 burk skivade champinjoner
1 tsk sambal oelek
salt o peppar
1 näve riven ost/ fetaostBryn lök, champinjoner och paprikan. Vispa ägg och mjölk med kryddor, rör ner makrillen. Häll i stekpannan och ha till sist på osten. Den kan även uteslutas och att du i stället gör en tomat sallad med valfri ost som tillbehör.
Stek på svag värme till omeletten har stelnat.
:pop: skulle nog bara ta äggvita och skita i ägg-gula smakar nog bättre då…14 februari, 2007 at 07:59 #907918Anonym anvandareMemberAddegbg wrote:Så gör faktiskt jag.
Kokar upp fullkornsmakaroner, ”slevar” ner en burk makrillfilé och sen en skvätt smaksatt keso. Funkar perfekt som mål efter träningen, för mig iallafall. :emo-thumbSamma här: fullkornspasta fast en klick red curry paste ist. för keso.
14 februari, 2007 at 08:06 #907919Anonym anvandareMember[http://forum.body.se/showpost.php?p=232993&postcount=260 Min makrillfilépaj]
1 Pers:
Till pajskalet hade jag 55g dinkelmjöl alternativt 40g dinkelmjöl + 20g malda havregryn.
50 g lättfil eller sojamjölk (funkar ju med vanlig mjölk också)
4 g oljaFyllningen gjorde jag av en burk makrillfilé i tomatsås och 2-3 ostskivor (västan 5%)
Först tryckte jag ut pajdegen i en smord form (det finns pajformer för 1 portion) och förgräddade i 175 g i 10-12 min
sen fördelade jag fyllningen på pajbottnen och lät det gräddas i ca 15-20 min ytterligare.
Om det är mycket vätska i makrillburken kan man hälla bort lite så inte fyllningen blir för blöt.14 februari, 2007 at 14:22 #907920Anonym anvandareMemberJag gör det enkelt för mig och lägger den på ett par skivor knäckebröd
14 februari, 2007 at 14:52 #907921Anonym anvandareMemberLina wrote:Jag gör det enkelt för mig och lägger den på ett par skivor knäckebrödMmm .
14 februari, 2007 at 16:51 #907922Anonym anvandareMemberFick för någon dag sedan tips om makrillpaj som jag gjorde igårkväll, lättare recept går nog inte att hitta. Tack milia!!
För 1 portion!
Deg
55 g mjöl av valfri sort
50 g kesella eller fil
lite, lite olja ifyllning:
1 burk makrillfilé i tomatsås och ost efter behagSmörj formen med lite olja också
Förgrädda degen i 10 min ca, lägg i fyllningen och grädda ytterligare 20 min på 225 grader!
15 februari, 2007 at 08:38 #907923Anonym anvandareMemberCharlotte: jag har redan skrivit om den [http://forum.body.se/showthread.php?t=11846 här] på sidan ett…
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.