Marinad

Home Forums Matlagning och Recept Marinad

  • This topic is empty.
Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • Author
    Posts
  • #92952
    #1017647

    Jag skulle vilja ha tips på goa marinader så man kan ta och grilla nån dag! Sen en fråga, är det socker i alla ”köpmarinader”? Är ju så gott att grilla! :P
    Alla tips är välkomna!! :up:

    #1017648
    mariia wrote:
    Jag skulle vilja ha tips på goa marinader så man kan ta och grilla nån dag! Sen en fråga, är det socker i alla ”köpmarinader”? Är ju så gott att grilla! :P
    Alla tips är välkomna!! :up:

    Klassikern är ju :rapsolja, soya, sambal oelek, riven vitlök och svartpeppar. Blanda i ett glas och rör om ordentligt sedan lägger du ned köttbitarna i en plastpåse och häller i marinaden och masserar in den ordentligt och låter den stå och dra sig ett tag. Fläskkotletterna blir rktigt saftiga av det

    #1017649
    Mantus wrote:
    Klassikern är ju :rapsolja, soya, sambal oelek, riven vitlök och svartpeppar. Blanda i ett glas och rör om ordentligt sedan lägger du ned köttbitarna i en plastpåse och häller i marinaden och masserar in den ordentligt och låter den stå och dra sig ett tag. Fläskkotletterna blir rktigt saftiga av det

    Ja det lät ju gott! Kanske ska plocka fram kotletterna jag har i frysen ikväll då… Tack så mycket! :)

    Nån mer som har något? :)

    #1017650

    Jag brukar marinera min kyckling i soya och honung, hur gott som helst men jag har aldrig testat till rött kött…

    #1017651
    Mantus wrote:
    Klassikern är ju :rapsolja, soya, sambal oelek, riven vitlök och svartpeppar. Blanda i ett glas och rör om ordentligt sedan lägger du ned köttbitarna i en plastpåse och häller i marinaden och masserar in den ordentligt och låter den stå och dra sig ett tag. Fläskkotletterna blir rktigt saftiga av det

    Nu har jag provat, och den var ju dundergod!!! :P :up:

    #1017652

    testa blanda i balsamvinäger i marinaden som du testat, att använda sura saker gör köttet mer mört.

    #1017653
    Milia wrote:
    testa blanda i balsamvinäger i marinaden som du testat, att använda sura saker gör köttet mer mört.

    Jaså, ja då har jag lärt mig något nytt idag också! :emo-thumb Tack för tipset!

    #1017654
    Lilly.tilly wrote:
    Jag brukar marinera min kyckling i soya och honung, hur gott som helst men jag har aldrig testat till rött kött…

    Ah de lät ju också gott, ska prova det när jag köper hem kyckling då!

    #1017655

    En bra marinad som jag gillar är: kvarg som löses upp med mjölk, en halv finhackad gullök, svartpeppar, chillipulver, spiskummin, lite sojaolja.

    mvh

    #1017656
    mariia wrote:
    Nu har jag provat, och den var ju dundergod!!! :up:

    Bra att du gillade den, kotletter blir alltid godare med en bra marinad :emo-thumb

    #1017657
    goldeneagle wrote:
    En bra marinad som jag gillar är: kvarg som löses upp med mjölk, en halv finhackad gullök, svartpeppar, chillipulver, spiskummin, lite sojaolja.

    mvh

    Ja den var ju lite annorlunda, säkert bra! Är det till något speciellt kött/fågel eller så den passar bäst? Jag ska defenitivt prova den också! :nod
    Tack tack!

    #1017658
    mariia wrote:
    Ja den var ju lite annorlunda, säkert bra! Är det till något speciellt kött/fågel eller så den passar bäst? Jag ska defenitivt prova den också! :nod
    Tack tack!

    Jag använder den till kycklingspett. Men kött funkar nog också. Testa att även lägga till lite citronsaft eller vinäger.

    mvh

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.