Marinader

Home Forums Matlagning och Recept Marinader

  • This topic is empty.
Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • Author
    Posts
  • #66884
    #472346

    Tänkte starta en tråd med recept där man kan krydda upp den torra kycklingen eller köttet med lite goa marinader.. Någon som har tips?

    Har för tillfället inte något eget bidrag men det kommer förhoppningsvis.

    Skall snart börja göra ordning ryggbiffen så släng er på tangentbordet o posta era tips. Och då jag precis har börjat deffa så får ni gärna tipsa om fettfria marinader men såklart e alla bidrag välkommna!

    Kanske inte marinad men ja kan tipsa kesella blandat med sweet chili sås till kyckling i alla fall, det räcker att man gör en liten klick av vardera varor o ”doppa” kyckling i det.. Mumms e det!

    #472347

    kesella/kvarg, vitlök, hackad gurka, basilka, olika kryddor. vatten tills du får önskad koncistens och voila en fettfri tsatziki

    #472348

    Nice Johannes!! Keep em coming..

    #472349

    Sweet chili-marinad
    1 dl sweet chili
    2 st hackade vitlöksklyftor
    0.5 st citron (saften från citron)
    2 msk olivolja

    BBQ-marinad
    1 dl BBQ-sås med rökig smak
    0.5 st citron (saften från citron)
    2 msk honung

    Vitlöks- och ingefärsmarinad
    3 st hackade vitlöksklyftor
    3 msk riven ingefära
    1 msk honung
    2 msk olivolja
    1 tsk salt
    1 tsk sambal oelek

    Kycklingenfiléer är ju hur saftiga som helst, det som många gör fel är att de har dem för länge i ugnen eller i stekpannan.

    #472350

    Sant med kycklingen där!! När du menar bbq sås, menar du en sådan från butiken? Typ Santa Maria? De är väl sprängfyllda med fett o kalorier eller är jag ute o cyklar? Tack för tipsen dock!

    #472351

    1 kg kycklingfile
    2 msk sweet heat bbq ”santa maria”
    1 tsk soja
    1 msk citronsaft

    Marinera ett dygn och grilla

    #472352

    1 kg kycklingfile
    2 msk limepeppar ”santa maria”
    1 msk chili/lime ”santa maria”
    Saft från en lime

    Marinera minst 4h och grilla sedan!

    #472353

    Anående bbq-såsen så brukar jag använda mig av denna istället:
    [http://www.newsdesk.se/pressroom/santa_maria/image/view/american-bbq-spice-chili-smoky-7067] tillsätt bara lite olja.

    #472354

    1 kg kyckling
    3 msk pressad vitlök
    2 msk soja
    1 msk orange peppar ”santa maria”

    Marinera helst ett dygn och grilla

    #472355

    Att du var en sån hejjare på mat Linda:emo-thumb Har ju förstått att du är grym på bullbak i alla fall:p

    Var precis i affären och för allas vetskap så har marinad (t ex Santa marias allround marinad) socker i sig. Alltså inget för mig under dieten. Däremot så har BBQ- sås (eller bbq-olja) inte det så jag köpte en liten flaska vitlöksolja som jag skall testa. Ganska fylld med kolhydrater men eftersom man bara tar några droppar så skall det nog inte göra skillnad.

    Flaskan hette: Caj P. BBQ OIL (Vitlök)

    #472356
    Zebaztian wrote:
    Att du var en sån hejjare på mat Linda:emo-thumb Har ju förstått att du är grym på bullbak i alla fall:p

    Var precis i affären och för allas vetskap så har marinad (t ex Santa marias allround marinad) socker i sig. Alltså inget för mig under dieten. Däremot så har BBQ- sås (eller bbq-olja) inte det så jag köpte en liten flaska vitlöksolja som jag skall testa. Ganska fylld med kolhydrater men eftersom man bara tar några droppar så skall det nog inte göra skillnad.

    Flaskan hette: Caj P. BBQ OIL (Vitlök)

    Hahahaha… laga mat och baka är det enda jag är bra på…:p
    Finns fler recept i bloggen.
    Kul och se dig i helgen, pussa Zelda från mig….

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.