Mästare på att byta ut mot proteinrika inredienser?

Home Forums Matlagning och Recept Mästare på att byta ut mot proteinrika inredienser?

  • This topic is empty.
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #94444
    #1034765

    Tanken med den här tråden är att man ska kunna dela med sig av sina små intelligenta trix på -hur man byter ut något ”onyttigt”/mindre bra i ett recept mot något PROTEINrikt.

    Jag har inget sådant recept själv än.. (ehm:o ) .. men vill gärna ha. Jag har tillexempel hört att man kan byta ut smör mot kvarg i vissa bakelser(?)

    #1034766

    jag brukar byta ut smöret i mina bakelser mot tonfisk, proteinrikt och bra!

    OnT: kan väl inget direkt, och tycker att kvarg istället för smör gör att det smakar som filmjölk. Men man behöver ju inte byta allt smör, utan kanske bara en del så smakar det nog bättre.

    man kanske kan köra lite vanilj/chokladpulver istället för mjöl i pannkakan, inget jag testa dock..

    #1034767

    När jag gör pannkakor så brukar jag byta ut hälften av mjölet mot proteinpulver, och sen ta i ett extra ägg. Blir kanon gott :emo-thumb

    #1034768

    bakade proteinpizza idag!!! har dock inte smakat den än….

    degen var så här:

    150 g kokt mosad potatis
    30 g bakepro
    1 tsk bakpulver
    1 dl rågmjöl
    0,5 tsk salt
    100 g kesella
    30 g olja

    blanda ihop allt. det blir smetigt men man kan kladda ut det med sked på bakplåtspapper. sen lägger man på 75 g skinka, 50 g 5%ig ost, kryddor och valfria grönsaker.
    det blev 3 små pizzor för mig o varje innehåller ca 300 kcal, 24 g protein, 12 g fett och 24 g kolisar om jag inte minns fel…..
    __________________

    #1034769

    lägg gärna ut en bild på den.

    Tack

    #1034770

    använder själv aldrig smör på bröd, använder istället Buko färsk-ost med vitlökssmak,
    innehåll: protein 13g, kolhydrater 4,7g, fett 4,0 :emo-thumb

    #1034771

    smaksatt keso istället för sås till sallader och dylikt

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.