Home › Forums › Matlagning och Recept › Mat i kylen.
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
3 maj, 2007 at 20:48 #815878Anonym anvandareMember
Jag har tänkt att i några veckor framöver testa att köra kalla matlådor till lunch. Kommer bli mestadels kyckling, ris/pasta/couscous och grönsaker.
Det jag undrar över är om jag steker upp ett par kycklingfilèr varje söndag och sedan förvarar dom i kylen för att kunna fixa till en snabb sallad till lunch.
Hur länge håller sig kycklingen i kylen utan att den blir dålig att äta? 2,3-4 dagar??Tack på förhand!
3 maj, 2007 at 20:48 #83533Anonym anvandareMember3 maj, 2007 at 21:18 #815879Anonym anvandareMemberKul fråga! Själv är jag lite löjlig, och redan den 3’e dagen börjar jag leta bismaker i maten :nono:
Men en 4-5 dagar borde det väl hålla sig tycker man? Någon som vet?
/Jonte
3 maj, 2007 at 22:04 #815880Anonym anvandareMemberIngen aning, men jag skulle inte äta om det legat mer än tre dagar i kylen.
4 maj, 2007 at 08:22 #815881Anonym anvandareMemberDu kan alltid frysa maten,:up:
4 maj, 2007 at 09:02 #815882Anonym anvandareMemberCelox wrote:Du kan alltid frysa maten,:up:Jo, jag vet men jag är inte så förtjust i det. Lite ”kräsen”, hehe
4 maj, 2007 at 09:12 #815883Anonym anvandareMemberTesse wrote:Ingen aning, men jag skulle inte äta om det legat mer än tre dagar i kylen.För att? du bara säger det.
Brukar steka upp köttfärs/kyckling och koka potatis för hela veckan och sista lådan kan jag haft så länge som 6 om inte 7 dagar i kylen och har då inte blivit dåligt. Har då ätit av det och mår bättre än förr.
Men om det varit så länge som uppimot 7 dagar så använd näsan och lukta på maten man känner ju fort om den blivit dålig.
Annars frysen som nån annan sa.
4 maj, 2007 at 10:19 #815884Anonym anvandareMemberhar haft kyckling i kylen en arbetsvecka utan minsta problem go for it
4 maj, 2007 at 14:39 #815885Anonym anvandareMemberdu måste kyla maten DIREKT ! då bildas inga bakterier och håller länge!
4 maj, 2007 at 15:18 #815886Anonym anvandareMemberLinusHansen wrote:Jag har tänkt att i några veckor framöver testa att köra kalla matlådor till lunch. Kommer bli mestadels kyckling, ris/pasta/couscous och grönsaker.Det jag undrar över är om jag steker upp ett par kycklingfilèr varje söndag och sedan förvarar dom i kylen för att kunna fixa till en snabb sallad till lunch.
Hur länge håller sig kycklingen i kylen utan att den blir dålig att äta? 2,3-4 dagar??Tack på förhand!
Du äter väl mer än 1 gång per dygn ? Kör samma måltid twice a day så går det ju åt snabbare.
4 maj, 2007 at 15:29 #815887Anonym anvandareMemberAlm wrote:Du äter väl mer än 1 gång per dygn ? Kör samma måltid twice a day så går det ju åt snabbare.Klart jag äter mer än 1 gång per dygn men framåt eftermiddagen så har jag mer tid att lägga ner på matlagningen och då blir det att jag lagar maten då.
4 maj, 2007 at 18:20 #815888Anonym anvandareMemberMATTI wrote:du måste kyla maten DIREKT ! då bildas inga bakterier och håller länge!Instämmer fullt!! Även kylens temperatur är avgörande, maten håller betydligt längre om kylen är riktigt kall.
9 maj, 2007 at 15:14 #815889Anonym anvandareMemberÄh de är väl bara att smaka, jag har råkat käkat mögligt bröd några gånger, märker inget på smaken (inte så kräsen) märker de först när jag ser de. Inte har jag mått dåligt heller, så ät på bara så länge de smakar tycker jag!
9 maj, 2007 at 19:47 #815890Anonym anvandareMemberät,, har ätit kyckling som har legat i kylen i nästan 2 veckor,, , smakar lite syrligt bara,, tänk inte på det,,
17 maj, 2007 at 11:46 #815891Anonym anvandareMembergå in på livsmedelsverkets hemsida eller ring till dom och fråga. dom är experter ju. för jag hade faaaan aldrig ätit kyckling som legat 2 veckor i kylen kan jag säga. inte ens en vecka. 2-3 dagar tror jag. sen börjar det bli dåligt.
/lacke -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.