Mat i kylen.

Home Forums Matlagning och Recept Mat i kylen.

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • Author
    Posts
  • #815878

    Jag har tänkt att i några veckor framöver testa att köra kalla matlådor till lunch. Kommer bli mestadels kyckling, ris/pasta/couscous och grönsaker.

    Det jag undrar över är om jag steker upp ett par kycklingfilèr varje söndag och sedan förvarar dom i kylen för att kunna fixa till en snabb sallad till lunch.
    Hur länge håller sig kycklingen i kylen utan att den blir dålig att äta? 2,3-4 dagar??

    Tack på förhand!

    #83533
    #815879

    Kul fråga! Själv är jag lite löjlig, och redan den 3’e dagen börjar jag leta bismaker i maten :nono:

    Men en 4-5 dagar borde det väl hålla sig tycker man? Någon som vet?

    /Jonte

    #815880

    Ingen aning, men jag skulle inte äta om det legat mer än tre dagar i kylen.

    #815881

    Du kan alltid frysa maten,:up:

    #815882
    Celox wrote:
    Du kan alltid frysa maten,:up:

    Jo, jag vet men jag är inte så förtjust i det. Lite ”kräsen”, hehe

    #815883
    Tesse wrote:
    Ingen aning, men jag skulle inte äta om det legat mer än tre dagar i kylen.

    För att? du bara säger det.

    Brukar steka upp köttfärs/kyckling och koka potatis för hela veckan och sista lådan kan jag haft så länge som 6 om inte 7 dagar i kylen och har då inte blivit dåligt. Har då ätit av det och mår bättre än förr.

    Men om det varit så länge som uppimot 7 dagar så använd näsan och lukta på maten man känner ju fort om den blivit dålig.

    Annars frysen som nån annan sa.

    #815884

    har haft kyckling i kylen en arbetsvecka utan minsta problem =) go for it

    #815885

    du måste kyla maten DIREKT ! då bildas inga bakterier och håller länge!

    #815886
    LinusHansen wrote:
    Jag har tänkt att i några veckor framöver testa att köra kalla matlådor till lunch. Kommer bli mestadels kyckling, ris/pasta/couscous och grönsaker.

    Det jag undrar över är om jag steker upp ett par kycklingfilèr varje söndag och sedan förvarar dom i kylen för att kunna fixa till en snabb sallad till lunch.
    Hur länge håller sig kycklingen i kylen utan att den blir dålig att äta? 2,3-4 dagar??

    Tack på förhand!

    Du äter väl mer än 1 gång per dygn ? Kör samma måltid twice a day så går det ju åt snabbare.

    #815887
    Alm wrote:
    Du äter väl mer än 1 gång per dygn ? Kör samma måltid twice a day så går det ju åt snabbare.

    Klart jag äter mer än 1 gång per dygn men framåt eftermiddagen så har jag mer tid att lägga ner på matlagningen och då blir det att jag lagar maten då.

    #815888
    MATTI wrote:
    du måste kyla maten DIREKT ! då bildas inga bakterier och håller länge!

    Instämmer fullt!! Även kylens temperatur är avgörande, maten håller betydligt längre om kylen är riktigt kall.

    #815889

    Äh de är väl bara att smaka, jag har råkat käkat mögligt bröd några gånger, märker inget på smaken (inte så kräsen) märker de först när jag ser de. Inte har jag mått dåligt heller, så ät på bara så länge de smakar tycker jag!

    #815890

    ät,, har ätit kyckling som har legat i kylen i nästan 2 veckor,, , smakar lite syrligt bara,, tänk inte på det,,

    #815891

    gå in på livsmedelsverkets hemsida eller ring till dom och fråga. dom är experter ju. för jag hade faaaan aldrig ätit kyckling som legat 2 veckor i kylen kan jag säga. inte ens en vecka. 2-3 dagar tror jag. sen börjar det bli dåligt.
    /lacke

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.