Matbilder !

Home Forums Matlagning och Recept Matbilder !

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 2,461 through 2,475 (of 6,783 total)
  • Author
    Posts
  • #224530

    [img=http://blogs.fairing.se/media/users/andreaz1/Dieten/mars/frukost_fredag.jpg]Testade att göra Frida Westin’s proteinmuffins till frukost. Modellerade receptet lite, tog 33g kassein protein och la till lite sötningsmedel och linfrön. Idag gjorde jag med kvarg och imorgon ska jag testa det med keso. Ska försöka göra den som en ostkaka då.Recept(modifierat lite efter mina behov)
    1 helt ägg
    2 äggvitor
    250 g kesella/kvarg
    33g choklad kassein
    1tsk bikarbonat
    1tsk linfrön
    Kanel
    Sötningsmedel

    Grädda i ugnen på 150 grader, i 25 min.

    Kcal: ca 411
    P: 69g
    F: 8,85g
    K: 19g

    Här är hennes blogg -> [http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.1692157]

    #224531

    En ostkaka vars recept jag har modifierat efter mina smaklökar.
    Det brukar bli ungefär 3 såna här i veckan för mig.

    Recept ifall att nån är sugen på att prova:

    Ingredienser:

    * 500 gr miniKeso
    * 3 ägg
    * 1,5 kapsyler flytande sötningsmedel (Sukketter)
    * 1/2 dl vetemjöl
    * 3 dl mjölk
    * 2 tsk vaniljsocker

    Gör såhär:

    Sätt ugnen på 175 grader.

    Vispa ägg och sötningsmedel så det blir riktigt pösigt. Blanda i mjöl, vaniljsocker, mjölk och keso.

    Häll smeten i en vid ugnssäker form, typ pajform. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme eller tills den fått bra färg.

    Om ni vill kan ni skiva ner äpple i smeten och strö över mandelspån innan ni kör in den i ugnen. De senaste gångerna har jag även klickat i lite jordnötssmör för att variera det lite.

    Servera kakan tillsammans med sylt eller bär. Vispgrädde också för den som inte deffar. :)

    Mitt tips är att inte äta kakan på en gång, utan att ställa in den i kylen efter att den svalnat och äta den kall dagen efter.

    #224532

    [img=http://blogs.fairing.se/media/users/andreaz1/Dieten/mars/kaka/ostkaka_scones.jpg]Så här blev då frukosten idag. Jag gjorde ostkakan som lovat, fast den här gången med mini keso istället för kvarg. Till det bakade jag proteinscones, receptet tog jag från [http://metrobloggen.se/fridafitness Frida Westin’s] blogg.[img=http://blogs.fairing.se/media/users/andreaz1/Dieten/mars/kaka/ostkaka01.jpg]Närbild på härligheten, med lite micrade hallon.[img=http://blogs.fairing.se/media/users/andreaz1/Dieten/mars/kaka/scones01.jpg]Så här såg sconsen ut innan de for in i ugnen.Receptet (lite modifierat)

    65 g protein, vaniljkasein
    35 g sojamjöl
    3 äggvitor
    10g linfrö
    10g psylliumfrön som jag lät stå övernatten i 1,5dl vatten
    1/2 tsk salt
    3 tsk bakpulver
    1 skvätt vatten för att få bra konsistens

    Vispa äggvitorna till fluffliknande konistens, och tillsätt sedan övriga ingredienser och blanda. Dela sedan upp degen i 4 bitar, och forma sedan till plattare, runda scones. Grädda i ugnen på ett bakplåtspapper, på 225 ° i 10 min.

    Näringsvärde för 4st scones (1 smet)

    445kcal
    P: 73
    F: 10
    K: 14

    Orginal recept taget från: [http://metrobloggen.se/fridafitness Frida Westin]

    #224533

    Viltskavsgryta med ris tomater + mozarella *middag i går*
    Rostbiff med potatis sallad *lunch idag*
    Pepparbiff med potatisgratäng,vitlökssmör o sallad *dagens middag*
    Satt rätt fint må jag säga:happy:
    O nu blir det glass *mumma*

    #224534

    Efter som Flessa uppskattar mina inlägg, tänkte jag att jag bjuder på vad jag åt till lunch. Var ändå sugen på att leka med kameran och mitt nya 35mm 1,8.

    [img=http://blogs.fairing.se/media/users/andreaz1/Dieten/mars/mat/kesoskinka_liten.jpg]175g mager skinka (3% fett)

    Champinjoner och hericortas som jag marinerade med vatten, chili, rökt sjösalt, peppar och liquid smoke.

    Blandade i samma skål som jag haft marinaden
    200g keso
    150g cocktailtomater
    Provencale krydda
    1 vitlöksklyfta

    och lite paprika jag hade kvar sen frukosten.

    Blev riktigt gott. Längtar till sommaren och grillen nu. På min diet till sm för några år sedan levde jag på grillspett och stora grillade räkor med vitlök och chili. Snart så….

    #224535
    Andreaz Engström wrote:
    Efter som Flessa uppskattar mina inlägg, tänkte jag att jag bjuder på vad jag åt till lunch. Var ändå sugen på att leka med kameran och mitt nya 35mm 1,8.

    175g mager skinka (3% fett)

    Champinjoner och hericortas som jag marinerade med vatten, chili, rökt sjösalt, peppar och liquid smoke.

    Blandade i samma skål som jag haft marinaden
    200g keso
    150g cocktailtomater
    Provencale krydda
    1 vitlöksklyfta

    och lite paprika jag hade kvar sen frukosten.

    Blev riktigt gott. Längtar till sommaren och grillen nu. På min diet till sm för några år sedan levde jag på grillspett och stora grillade räkor med vitlök och chili. Snart så….

    Anderaz, vad skulle du ta i timmen om jag skulle anställa dig som kock?

    #224536
    faran wrote:
    Anderaz, vad skulle du ta i timmen om jag skulle anställa dig som kock?

    Vi gör så att du får göra ostkakan till mig varje frukost, så fixar jag en smaklig lunch.

    Tänkte att det brukar vara intressant med näringsvärde, så här kommer det (på lunchen då).

    Energi: ca 440kcal
    P: 42g
    K: 19g
    F: 6g

    #224537

    [img=http://blogs.fairing.se/media/users/andreaz1/Dieten/mars/mat/frukostsmorgas_liten.jpg]För att starta dagen så bra som möjligt, är det viktigt för mig att få i mig något gott.

    Idag blev det en proteinscones med räkor och keso.Recept (eller vad jag ska kalla det)

    Proteinscones (se tidigare inlägg)
    200g mini keso
    100g räkor
    Örter och vitlök
    2 droppar lime
    salt + citronpeppar

    En skivad tomat vid sidan.

    Kcal: 351
    P: 62g
    K: 13g
    F: 4g

    Tror jag måste ändra receptet lite på sconsen, då den var väldigt söt mot resten.

    #224538

    Hur är konsistensen på sconesen? Ser rätt hårda ut!

    #224539
    primo wrote:
    Hur är konsistensen på sconesen? Ser rätt hårda ut!

    Som vanligt bröd. Nu rostade jag dem lite i ugnen på grilleffekten. Men det är som bröd..

    #224540

    Morsans köttfärslimpa, nuff’ said…

    #224541
    Niklas Sjöö wrote:
    Morsans köttfärslimpa, nuff’ said…

    Men var har du såsen? I ett glas på sidan om?

    #224542

    BananFluff gjord på äggvita, doublepro banan/peanut + lite mosad banan i…Variant på Andrezs recept :) kunde inte låta bli o ta en bit innan jag to g bilden, mums !

    #224543
    Guzze wrote:
    BananFluff gjord på äggvita, doublepro banan/peanut + lite mosad banan i…Variant på Andrezs recept :) kunde inte låta bli o ta en bit innan jag to g bilden, mums !

    Såg faktiskt väldigt gott ut…Plus för att den var Keto vänlig Ja minus bananen då…. :emo-thumb

    #224544

    Bjuder Er på Andy’s tonfiskburgare.

    Så får jag tonfisk att bli gott. Hela receptet (är för långt att kopiera in) står i bloggen.

    [img=http://blogs.fairing.se/media/users/andreaz1/Dieten/mars/mat/tonfiskburgare_liten.jpg]Näringsvärde
    Kalorier: 437
    Protein: 58g
    Fett: 5g
    Kolhydrater: ca12g

Viewing 15 posts - 2,461 through 2,475 (of 6,783 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.