Matbilder !

Home Forums Matlagning och Recept Matbilder !

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 3,286 through 3,300 (of 6,783 total)
  • Author
    Posts
  • #225355
    Danne.v wrote:
    Är den inlaggd då?

    Nej det är ju just det den inte är. Då hade jag ju inte rekommenderat just steksill framför inlagd.:D

    Hela grejen är alltså den att jag nu hittat sill som kan användas till samma saker som strömmingen. Lite svårt att göra flundror i ugn med matjesill.:D

    EDIT: Hittade den!

    [http://www.abba.se/produkter/sill/ovrig_sill/_abba_steksill_/]

    #225356
    Eddie Vedder wrote:
    Nej det är ju just det den inte är. Då hade jag ju inte rekommenderat just steksill framför inlagd.:D

    Hela grejen är alltså den att jag nu hittat sill som kan användas till samma saker som strömmingen. Lite svårt att göra flundror i ugn med matjesill.:D

    hah festligt, då ska jag se om jag kan hitta den i affären.

    #225357
    Danne.v wrote:
    hah festligt, då ska jag se om jag kan hitta den i affären.

    Kolla mitt inlägg igen. Jag editerade med en länk. Hittade nämligen produkten på abbas hemsida. Här är den igen:)

    [http://www.abba.se/produkter/sill/ovrig_sill/_abba_steksill_/]

    #225358
    Eddie Vedder wrote:
    Kolla mitt inlägg igen. Jag editerade med en länk. Hittade nämligen produkten på abbas hemsida. Här är den igen:)

    [http://www.abba.se/produkter/sill/ovrig_sill/_abba_steksill_/]

    Så bra:up:

    #225359
    Eddie Vedder wrote:
    Nej det är ju just det den inte är. Då hade jag ju inte rekommenderat just steksill framför inlagd.:D

    Hela grejen är alltså den att jag nu hittat sill som kan användas till samma saker som strömmingen. Lite svårt att göra flundror i ugn med matjesill.:D

    EDIT: Hittade den!

    [http://www.abba.se/produkter/sill/ovrig_sill/_abba_steksill_/]

    Ganska så stor skillnad på stekt salt sill och stekt strömming.
    Skulle inte rekommendera att göra flundror i ugn med den

    #225360

    1kg tacofärs…
    [img=http://i47.tinypic.com/2mnp4d3.jpg]…delat på tre :p[img=http://i47.tinypic.com/w044nt.jpg]

    #225361
    Tobbe K wrote:
    Ganska så stor skillnad på stekt salt sill och stekt strömming.
    Skulle inte rekommendera att göra flundror i ugn med den

    Någon särskild anledning? För i flundrorna tillsätter man ju ofta salta ingredienser ändå, oftast kaviar (men jag vill rekommendera att testa dijonsenap framför allt men även annan senap eller sambal oelek:P) men det kanske inte är jämförbart?

    Blev för övrigt lite förvånad över hur låg fetthalt sillen har enligt abba. Men å andra sidan är den fångad långt ut i Nordhavet så den kanske har hunnit avmagra tillräckligt. Skiljer ju rejält mellan årstider.

    För övrigt ett lite kul test för halter av omega-3 i olika löksillar:

    [http://www.testfakta.se/img/2007/12/19/23225.pdf]

    [http://www.testfakta.se/Article.aspx?a=23221]

    #225362
    Eddie Vedder wrote:
    Någon särskild anledning? För i flundrorna tillsätter man ju ofta salta ingredienser ändå, oftast kaviar (men jag vill rekommendera att testa dijonsenap framför allt men även annan senap eller sambal oelek:P) men det kanske inte är jämförbart?

    Blev för övrigt lite förvånad över hur låg fetthalt sillen har enligt abba. Men å andra sidan är den fångad långt ut i Nordhavet så den kanske har hunnit avmagra tillräckligt. Skiljer ju rejält mellan årstider.

    För övrigt ett lite kul test för halter av omega-3 i olika löksillar:

    [http://www.testfakta.se/img/2007/12/19/23225.pdf]

    [http://www.testfakta.se/Article.aspx?a=23221]

    Saltsill har ju behandlats precis som inlagt sill, fast utan socker. Bör vattnas ur i ca 10 timmar före tillagning. Möjligt att Abbas redan är urvattnad. Den är i alla fall jäkligt salt. Men utesluter man helt salt vid tillagningen så funkar den säkert att göra ”flundror” på, men konsistensen blir ju lite annorlunda.
    Annars kan jag rekommendera att göra stekt salt sill med löksås och kokt potatis, en delikatess utan dess like :)

    #225363

    Tack för länkarna Eddie!

    Jag känner mig redan mer nöjd med mitt val av Falkeskogs sill framför de andra märkena….

    Sitter just nu och tuggar på en ostmacka med Falkeskogs löksill på. :)

    #225364
    Tommy Ivarsson wrote:
    Sitter just nu och tuggar på en ostmacka med Falkeskogs löksill på. :)

    Jag tror mina mackor var godare :whistle:

    #225365
    Nic Nordin wrote:
    Jag tror mina mackor var godare :whistle:

    blev du mätt på hela din sub? :)

    #225366
    LyftarBruden wrote:
    blev du mätt på hela din sub? :)

    Hehe nej, inte riktigt.. :p

    #225367

    Valentines-fan eller inte – hjärtligt söta blev iallafall dessa halloncupcakes i smak :|

    [img=http://lissfit.files.wordpress.com/2010/02/cupcakes-1.jpg?w=336&h=257]

    #225368
    Liz wrote:
    Valentines-fan eller inte – hjärtligt söta blev iallafall dessa halloncupcakes i smak :|

    [img=http://lissfit.files.wordpress.com/2010/02/cupcakes-1.jpg?w=336&h=257]

    Fyfan va gott det där såg ut! GE MIG :P

    #225369
    Liz wrote:
    Valentines-fan eller inte – hjärtligt söta blev iallafall dessa halloncupcakes i smak :|

    [img=http://lissfit.files.wordpress.com/2010/02/cupcakes-1.jpg?w=336&h=257]

    Fyyyy så gott det där sågut.. recept??

Viewing 15 posts - 3,286 through 3,300 (of 6,783 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.