Home › Forums › Matlagning och Recept › Matbilder !
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
17 februari, 2010 at 15:09 #225385Anonym anvandareMemberGrenen wrote:Dagens lunch blev stekt palt, med massor av smör och lingonsylt till. Underbart gott!!!
[http://img42.imageshack.us/i/paltz.jpg/ [img=http://img42.imageshack.us/img42/109/paltz.th.jpg]]
Paltkoma nu..
Palt har jag fortfarande inte ätit. Blir så sur på mig själv. Jag älskar ju det mesta från som är riktigt hederligt svenskt, raggmunskar och fläsk, bruna bönor och fläsk, bondomelett, sill och potatis, köttbullar med brunsås och lingon ja t.o.m. surströmming tycker jag är supergott.
Men palt längtar jag fortfarande efter att testa. Det finns att köpa färdigt i affären men det känns fel att BÖRJA med det. Min första upplevelse av palt skall vara vällagad, därefter kan jag jämföra med den industritillagade.
17 februari, 2010 at 16:06 #225386Anonym anvandareMemberEddie Vedder wrote:Palt har jag fortfarande inte ätit. Blir så sur på mig själv. Jag älskar ju det mesta från som är riktigt hederligt svenskt, raggmunskar och fläsk, bruna bönor och fläsk, bondomelett, sill och potatis, köttbullar med brunsås och lingon ja t.o.m. surströmming tycker jag är supergott.Men palt längtar jag fortfarande efter att testa. Det finns att köpa färdigt i affären men det känns fel att BÖRJA med det. Min första upplevelse av palt skall vara vällagad, därefter kan jag jämföra med den industritillagade.
Köpes palt är att häda.. Det är rätt enkelt att göra, har man en matberedare så går det fort och man slipper riva all potatis. Sen behövs bara en stor panna att koka allt i.
Måste serveras med smör, fläsk/kött samt lingonsylt.
Sen är det underbart gott att steka upp efteråt med.17 februari, 2010 at 16:24 #225387Anonym anvandareMemberGrenen wrote:Köpes palt är att häda.. Det är rätt enkelt att göra, har man en matberedare så går det fort och man slipper riva all potatis. Sen behövs bara en stor panna att koka allt i.Jag är slö.
Dock är äkta svensk husmanskost den nya ”lyxen” och statusmaten på restauranger numera. Sist när morsan var på besök åt vi på Domtrappkällaren här i Uppsala och för andra gången åt jag magnifika raggmunkar med stekt fläsk och rårivna lingon.
Fyra skivor fläsk, fyra små raggmunkar och så lingon. 99 spänn för den lunchen.
SÅ min förhoppning är att jag framöver blir bjuden på mat igen och får käka fin palt på något bra ställe. Alternativt en beställning av mormor till nästa besök på hemort. :up:
17 februari, 2010 at 18:35 #225388Anonym anvandareMemberÄr dock väldigt olika med hur man upplever smaken till palt, själv är det det godaste jag vet med bara smör som smälter av den varma palten till, men med lingonsylt(som väldigt många måste ha) smakar nästan min aminorush drink godare tycker jag.
19 februari, 2010 at 08:26 #225389Anonym anvandareMemberProvade på att göra vårrullar.
[img=http://lengmo.mine.nu/d/25257-3/varrulle2.jpg]19 februari, 2010 at 10:22 #225390Anonym anvandareMemberså här ser den ut under diet
19 februari, 2010 at 13:15 #225391Anonym anvandareMemberBästa frukosten på länge! Stekt fläskytterfilé som har legat i hemmagjord marinad över natten. Till det lite ugnsgjorda pommes och en krämig bearnaisesås :P:P
19 februari, 2010 at 14:31 #225392Anonym anvandareMemberNic Nordin wrote:Bästa frukosten på länge! Stekt fläskytterfilé som har legat i hemmagjord marinad över natten. Till det lite ugnsgjorda pommes och en krämig bearnaisesås :P:Pnu blir man ju hungrig —
19 februari, 2010 at 18:17 #225393Anonym anvandareMemberStefan Gasslander wrote:nu blir man ju hungrig —Kolla in det här då, som jag njöt av 2 1/2 timmar senare
19 februari, 2010 at 19:06 #225394Anonym anvandareMemberEddie Vedder wrote:Palt har jag fortfarande inte ätit. Blir så sur på mig själv. Jag älskar ju det mesta från som är riktigt hederligt svenskt, raggmunskar och fläsk, bruna bönor och fläsk, bondomelett, sill och potatis, köttbullar med brunsås och lingon ja t.o.m. surströmming tycker jag är supergott.Men palt längtar jag fortfarande efter att testa. Det finns att köpa färdigt i affären men det känns fel att BÖRJA med det. Min första upplevelse av palt skall vara vällagad, därefter kan jag jämföra med den industritillagade.
Nu måste jag fråga, vad exakt är palt?
19 februari, 2010 at 19:12 #225395Anonym anvandareMemberfredrik92a wrote:Nu måste jag fråga, vad exakt är palt?Kolla på bilden. Så kan du googla upp massa goda recept antar jag.
19 februari, 2010 at 19:13 #225396Anonym anvandareMemberfredrik92a wrote:Nu måste jag fråga, vad exakt är palt?[http://lmgtfy.com/?q=palt]
19 februari, 2010 at 20:26 #225397Anonym anvandareMemberflickan var iväg ikväll, fantasin var i botten och jag var hungrig som fan!
1kg helgrillad kyckling, vitlöksbröd, oboy
19 februari, 2010 at 23:26 #225398Anonym anvandareMemberGrekisk Kycklingpaj från Body feb 2010.
Den var riktigt good fast jag delade den i 3 delar
[img=http://img709.imageshack.us/img709/4448/006zx.jpg]
20 februari, 2010 at 00:30 #225399Anonym anvandareMemberVarför skulle jag bestämt plåga mig själv genom att bläddra i den här tråden…
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.