Home › Forums › Matlagning och Recept › Matbilder !
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
9 april, 2010 at 15:04 #225580Anonym anvandareMemberNic Nordin wrote:Ser riktigt gott ut!
Hur gjorde du ”tonfiskröran”?
Kastrull, 2 msk olja, finhacka en gullök och svetta i kastrull med oljan, häll i krossade tomater, tomatpure och krydda med torkad basilika, torkad oregano, vitlökspulver, chilipulver och lite cayenne. Salta & peppra. Vänd i en burk avrunnen tonfisk. Koka pasta och broccoli. Klart!
9 april, 2010 at 19:11 #225581Anonym anvandareMemberDagens middag: Fläskfilé rosé med kokt ris och en fräsch fetaostsallad!
9 april, 2010 at 19:13 #225582Anonym anvandareMemberDu är grym på laga mat Niklas Sjöö!
9 april, 2010 at 19:19 #225583Anonym anvandareMemberBoxer wrote:Du är grym på laga mat Niklas Sjöö!Tack och åter tack för du måste vara den första som stavar mitt namn rätt, trots att det tydligt står bokstaverat hur jag stavar mitt namn. Folk enas med ”Nicklas” eller ”Niclas” eller ”Nicklas sjö”, etc. Men du kan tydligen läsa av mitt namn korrekt
9 april, 2010 at 19:28 #225584Anonym anvandareMemberHaha, någon måste vara den första
9 april, 2010 at 19:30 #225585Anonym anvandareMemberFlessa wrote:Niklas har fått dille på att posta bilder i matbildertråden igen,Och jag vet att du gillar det :emo-thumb
Boxer wrote:Haha, någon måste vara den förstaAbsolut, det värmer!
9 april, 2010 at 19:52 #225586Anonym anvandareMemberwiiwe Sjöö är tillbaka, äntligen.
9 april, 2010 at 20:48 #225587Anonym anvandareMemberPrecis färdig med efterätten: [http://www.tasteline.com/Recept/Fusk-cheesecake_i_glas Fusk-cheesecake i glas]… magiskt gott och lillasyster fick en lila sked
9 april, 2010 at 23:04 #225588Anonym anvandareMemberSagt det förr och säger det igen. Du är sick på laga mat osv.
10 april, 2010 at 03:25 #225589Anonym anvandareMemberMums, det ser ju sjukt gott ut!
11 april, 2010 at 20:27 #225590Anonym anvandareMemberStekt fläskfilé med ugnsrostad potatis och purjolök, örtsmör och grilldressing!
11 april, 2010 at 20:31 #225591Anonym anvandareMemberKvällens storkok: Chiligryta.
Brukar bli 1-2ggr i månaden jag gör denna rätt, väldans god och enkel.
1.2kg 10% nötfärs
1.5l krossade tomater
sojabönor (500g torra, blötlagda 10h, kokade 2h)
kryddor[http://img541.imageshack.us/i/chiligryta.jpg/ [img=http://img541.imageshack.us/img541/2411/chiligryta.th.jpg]]
~400g i varje låda.
11 april, 2010 at 20:37 #225592Anonym anvandareMemberJ.v.K wrote:looking good! :up: gjort dressingen själv?Tyvärr inte, idag var det farsan som gjorde såsen, men den är baserad på creme fraiche, gräddfil, majonnäs, finhackad lök, etc. och kryddor. Påminner om ”hamburgerdressing” i konsistens fast mer BBQ och rökig. Mycket god.
12 april, 2010 at 17:47 #225593Anonym anvandareMemberEddie Vedder wrote:Jag är slö.Dock är äkta svensk husmanskost den nya ”lyxen” och statusmaten på restauranger numera. Sist när morsan var på besök åt vi på Domtrappkällaren här i Uppsala och för andra gången åt jag magnifika raggmunkar med stekt fläsk och rårivna lingon.
Fyra skivor fläsk, fyra små raggmunkar och så lingon. 99 spänn för den lunchen.
SÅ min förhoppning är att jag framöver blir bjuden på mat igen och får käka fin palt på något bra ställe. Alternativt en beställning av mormor till nästa besök på hemort. :up:
jag måste bara komma med en kommentar här, även fast det var länge sedan du skrev om du är i norra sverige någon gång finns det mellen Piteå och Luleå ett ställe som heter öjebyn och där finns (vad jag vet) värdens ända paltzeria grym palt har dom… då kan du passa på att köpa en vanlig och en blod palt så får du 2 flugor i en smäll… black and white heter den kombon:P
12 april, 2010 at 20:47 #225594Anonym anvandareMemberBlodpudding(350g) med lingonsylt(80g) och blåbärsgegga (blåbär (100g), keso(150g), vaniljpulver, socker (20g))
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.