Home › Forums › Matlagning och Recept › Matbilder !
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
7 maj, 2007 at 21:13 #222520Anonym anvandareMemberEmelie wrote:Kommer inte ihåg exakta proportionerna (är inte hemma så jag kan kolla receptet). Men typ 5dl ljummet vatten som 50g jäst blandas med, salt, en halv dl olja och ca. 13 dl mjöl (durumvetemjöl, rågmjöl o lite vanligt vetemjöl). Gott med lite grövre mjöl så det blir lite matigare o inte så degigt. :up:
Japp det är just degigheten som gör mig antipizza, känns som om pizzan fermenterar i magen då man ätit den. Vore bra om du kunde ge mig de exakta proportionerna när du är hemma igen om det är okej?
Tack i förhand
mvh
8 maj, 2007 at 07:45 #222521Anonym anvandareMemberCombatgirl wrote:Mmmm, blir ju nästan lite hungrig nu…Håller med. Den här tråden kan vara brutal ibland, speciellt under diettider.
8 maj, 2007 at 11:28 #222522Anonym anvandareMembergoldeneagle wrote:Japp det är just degigheten som gör mig antipizza, känns som om pizzan fermenterar i magen då man ätit den. Vore bra om du kunde ge mig de exakta proportionerna när du är hemma igen om det är okej?Tack i förhand
mvh
Självklart! Håller helt med angående degigheten. Om man har för mycket grovt mjöl blir det dock lite för torrt/hårt, men man får experimentera sig fram med lite olika mjölsorter. Visade sig att jag har bättre minne än jag trodde.
Min pizzadeg:
*50g jäst
*5 dl ljumt vatten
*1/2 dl olja
*2tsk salt
*13-14 dl vetemjöl (denna gång hade jag typ 4dl durumvetemjöl, 3dl vetemjöl o 2 dl grovt rågmjöl o resten dinkelmjöl tror jag )Använder större delen av mjölet (typ 10-11 dl) innan jäsning 1-1,5 h och sedan resten till efteråt. 250 grader i 12-15 min.
Lycka till med pizzabak!
8 maj, 2007 at 15:20 #222523Anonym anvandareMemberEmelie wrote:Självklart! Håller helt med angående degigheten. Om man har för mycket grovt mjöl blir det dock lite för torrt/hårt, men man får experimentera sig fram med lite olika mjölsorter. Visade sig att jag har bättre minne än jag trodde.Min pizzadeg:
*50g jäst
*5 dl ljumt vatten
*1/2 dl olja
*2tsk salt
*13-14 dl vetemjöl (denna gång hade jag typ 4dl durumvetemjöl, 3dl vetemjöl o 2 dl grovt rågmjöl o resten dinkelmjöl tror jag )Använder större delen av mjölet (typ 10-11 dl) innan jäsning 1-1,5 h och sedan resten till efteråt. 250 grader i 12-15 min.
Lycka till med pizzabak!
Tack så mycket, det här receptet skall provas helt klart!
Lycka till med tentorna som drar i gång snart!
mvh
8 maj, 2007 at 18:29 #222524Anonym anvandareMemberTheAnimal wrote:Ser gott ut. :emo-thumb
Fast jag tycker alla borde sluta köpa torsk, är ju snart utfiskade om det fortsätter såhär. :nono:Så jag har slutat att köpa torsk, från och med idag!
/J. En ödmjuk egoist!
8 maj, 2007 at 18:30 #222525Anonym anvandareMemberEmelie wrote:Självklart! Håller helt med angående degigheten. Om man har för mycket grovt mjöl blir det dock lite för torrt/hårt, men man får experimentera sig fram med lite olika mjölsorter. Visade sig att jag har bättre minne än jag trodde.Min pizzadeg:
*50g jäst
*5 dl ljumt vatten
*1/2 dl olja
*2tsk salt
*13-14 dl vetemjöl (denna gång hade jag typ 4dl durumvetemjöl, 3dl vetemjöl o 2 dl grovt rågmjöl o resten dinkelmjöl tror jagAnvänder större delen av mjölet (typ 10-11 dl) innan jäsning 1-1,5 h och sedan resten till efteråt. 250 grader i 12-15 min.
Lycka till med pizzabak!
Sluta upp med din PIZZAdrive :p : jag blir TOKIG :frust: !
Haha, skämt å sido!
Tack! /J.11 maj, 2007 at 01:24 #222526Anonym anvandareMemberMATSEDEL ARANÄSGYMNASIET
Vecka
19Huvudrätt 1
Huvudrätt 2Må
Spanska grytan och ris Tonfisksallad och dressing
Tis
Italiensk fisk med basilikatäcke och potatis KorvKycklingsås och pasta
Ons
Falukorv, sås och potatis Köttgryta och ris
Tor
Salladsbuffé och dressing Vegetarisk linssås och ris/ pasta
Fre
Stifado (grekisk kalops) och ris Varm korv och potatismos20 maj, 2007 at 14:07 #222527Anonym anvandareMemberJag vill ha fler matbilder. Überbiffen & co var är ni? Kanske skulle ta och ladda upp lite bilder själv kanske ni tycker. Men jag har ingen fungerande kamera för tillfället. :p
20 maj, 2007 at 14:15 #222528Anonym anvandareMemberHåller med. Vad är det som har hänt egentligen?
Har uberbiffen börjat deffa eller vad?
20 maj, 2007 at 14:26 #222529Anonym anvandareMemberÄven jag håller med!
Vart är du Uberbiffen???
Visa oss dina matbilder!21 maj, 2007 at 14:08 #222530Anonym anvandareMemberVar hos farmor och farfar i helgen
(tagen med mobil, där av kvaliten)
21 maj, 2007 at 14:20 #222531Anonym anvandareMemberHär är ett av mina diet mål den här dieten! 110g kyckling, 250g grönsaker, 70g jordnötter & 25g ris! + some chili sauce!
ZONE
21 maj, 2007 at 15:11 #222532Anonym anvandareMemberzonecapone wrote:Här är ett av mina diet mål den här dieten! 110g kyckling, 250g grönsaker, 70g jordnötter & 25g ris! + some chili sauce!ZONE
De där såg riktigt gott ut! Blir ju ännu hungrigare än vad jag redan är!
off t: snygg avatar du fixat hehe
21 maj, 2007 at 15:15 #222533Anonym anvandareMemberMacke89 wrote:De där såg riktigt gott ut! Blir ju ännu hungrigare än vad jag redan är!off t: snygg avatar du fixat hehe
LOL!
Den här dieten är KLOCKREN! :emo-thumb
300G Protein, 130g Fett 6 3300kcal & NO cardio!!
ZONE
21 maj, 2007 at 15:58 #222534Anonym anvandareMember—
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.