Home › Forums › Matlagning och Recept › Matbilder !
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
19 juli, 2007 at 21:14 #222655Anonym anvandareMember
meeper det är fett i kakan från äggen och kakaon, men inget tillsatt fett, bara så det inte blev något missförstånd.
Originalreceptet från arla är så här:
3 ägg
2½ dl socker
1 dl vetemjöl
½tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker 3/4 dl kakao
2 krm salt
250 g kesellavispa ägg och socker pösigt och blanda sedan i resten av ingredienserna. Grädda i 25 min i 200 grader.
Men jag ändrade lite i receptet så jag hade:
1 äggvita
2 hela ägg
1½ dl lättfil istället för kesella
lite snabbkaffepulver (ca 1 tsk)
1 3/4 dl socker
och resten var precis samma som ordinarie recept.’jag gräddade bara 20 minuter eftersom jag var rädd att den skulel bli för torr, och det räckte alldeles utmärkt!
19 juli, 2007 at 21:14 #222656Anonym anvandareMembermeeper det är fett i kakan från äggen och kakaon, men inget tillsatt fett, bara så det inte blev något missförstånd.
Originalreceptet från arla är så här:
3 ägg
2½ dl socker
1 dl vetemjöl
½tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker 3/4 dl kakao
2 krm salt
250 g kesellavispa ägg och socker pösigt och blanda sedan i resten av ingredienserna. Grädda i 25 min i 200 grader.
Men jag ändrade lite i receptet så jag hade:
1 äggvita
2 hela ägg
1½ dl lättfil istället för kesella
lite snabbkaffepulver (ca 1 tsk)
1 3/4 dl socker
och resten var precis samma som ordinarie recept.’jag gräddade bara 20 minuter eftersom jag var rädd att den skulle bli för torr, och det räckte alldeles utmärkt!
19 juli, 2007 at 23:17 #222657Anonym anvandareMemberMilia wrote:meeper det är fett i kakan från äggen och kakaon, men inget tillsatt fett, bara så det inte blev något missförstånd.Originalreceptet från arla är så här:
3 ägg
2½ dl socker
1 dl vetemjöl
½tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker 3/4 dl kakao
2 krm salt
250 g kesellavispa ägg och socker pösigt och blanda sedan i resten av ingredienserna. Grädda i 25 min i 200 grader.
Men jag ändrade lite i receptet så jag hade:
1 äggvita
2 hela ägg
1½ dl lättfil istället för kesella
lite snabbkaffepulver (ca 1 tsk)
1 3/4 dl socker
och resten var precis samma som ordinarie recept.’jag gräddade bara 20 minuter eftersom jag var rädd att den skulel bli för torr, och det räckte alldeles utmärkt!
Tack tack!
Att det fanns fett i kakan förstod till och med jag, men det är ju ändå relativt ovanligt med chokladkakor utan en massa smör eller margarin. Använde du vanlig- eller lättkesella?Tycker mig känna igen receptet… var det inte någon liknande variant som diskuterades i en annan tråd (här eller på kollozeum) ganska nyligen?
20 juli, 2007 at 09:32 #222658Anonym anvandareMemberDetta recept kommer från Arlas hemsida, möjligt att den personen från den andra tråden inspirerats av det receptet, annars så är ju de flesta chokladkakerecept rätt liknande hsh.
I receptet står det lättkesella, men jag använde ju inte alls kesella som sagt utan lättfil istället.20 juli, 2007 at 10:00 #222659Anonym anvandareMemberGårdagens lunch och efterrätt
20 juli, 2007 at 12:57 #222660Anonym anvandareMemberjocke wrote:Gårdagens lunch och efterrättbanan och.. vattenmelon antar jag? ser gott ut måste prova. du hade ingenting till det?
20 juli, 2007 at 17:24 #222661Anonym anvandareMemberååååh melon! så gott!!!
20 juli, 2007 at 19:47 #222662Anonym anvandareMemberHoegmann wrote:banan och.. vattenmelon antar jag? ser gott ut måste prova. du hade ingenting till det?Yes det är vattenmelon, bara älskar det åt en nu direkt efter BJJ träningen mums.
Nope kör alltid KISS vet du20 juli, 2007 at 20:56 #222663Anonym anvandareMemberkotletterna hade marinerats i två dagar, smakern var inte att leka med.
Marinaden bestod av: (oliv o raps)Olja, Balsamvinäger, en rödlök, vitlöksklyftor, citron, oregano, timjan, salt o peppar.
[img=http://img107.imageshack.us/img107/8941/dsc01229as5.jpg]Ser lite kladdigt ut, stekte med grönsakerna i marinaden/köttsaften så dom inte skulle bli så torra.20 juli, 2007 at 21:14 #222664Anonym anvandareMemberJuuuuicy :nod
20 juli, 2007 at 21:20 #222665Anonym anvandareMemberlovelysmile wrote:Juuuuicy :nodI like em big and juicy
Känns härligt att det ligger 700 gram kotletter kvar i kylskåpet21 juli, 2007 at 11:00 #222666Anonym anvandareMemberregus wrote:I like em big and juicy
Känns härligt att det ligger 700 gram kotletter kvar i kylskåpetJaha… så när blir det lunch då?
21 juli, 2007 at 11:51 #222667Anonym anvandareMemberlovelysmile wrote:Jaha… så när blir det lunch då?Snart
21 juli, 2007 at 12:34 #222668Anonym anvandareMemberjocke wrote:Yes det är vattenmelon, bara älskar det åt en nu direkt efter BJJ träningen mums.
Nope kör alltid KISS vet duska prova nån gång, sätter nog sötsuget på plats..
vill också ha en kamera och fota all min mat
23 juli, 2007 at 15:58 #222669Anonym anvandareMemberMandeltårta (trots att man inte ser mandlarna) med riven vit choklad on top från fredagens middag hos J och SuZ!
Björnbäret var ”gulligt och gott” också! -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.