Home › Forums › Matlagning och Recept › Matbilder !
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
17 september, 2012 at 21:14 #1069015Anonym anvandareMember
Igår gjorde jag sorbet på bl.a. öl & grapefrukt.
[img=http://www.nyttgrepp.se/sorbet.jpg]Och eftersom det är äggvita i sorbet, så blev det två äggulor över, dessa rörde jag ihop med ett helt ägg och 1 msk standardmjölk och stekte upp, skar i fyra bitar och lade upp på två skivor pumpernickel, tillsammans med röd paprika.[img=http://www.nyttgrepp.se/omelettmacka.jpg]21 september, 2012 at 15:53 #1069273Anonym anvandareMemberHär är den maffiga 800g hängmörade clubsteken ja åt till middag häromdagen.
de gömmer sig lite sallad och stekt lök under21 september, 2012 at 15:55 #1069274Anonym anvandareMemberDessa är köpta.
Den första är en kebabrulle med mos i… jes de stämmer. MOSden andra är en SJUKT go och saftig kebab på en kurdisk grill i stockholm. hög fetthalt i köttfärsen kan ja säga.
21 september, 2012 at 16:03 #1069275Anonym anvandareMemberoch här har ni ååårets bästa kött.
köpte riktig go hängmörad Tbone för 350kr/kg(bra pris)
sen bestämde ja mig för att grilla den på kol och sen avsluta med i ugnen.
o kolla färgen… mmmmMMMmmmMMMM23 september, 2012 at 13:24 #1069336Anonym anvandareMemberSöndag v38/2012
Lite rysk rödbettssoppa s.k. Borstj!
[img=http://www.nyttgrepp.se/bierborstj.jpg]Och helt hemgjord chokladpudding.[img=http://www.nyttgrepp.se/porterpudding.jpg]
25 september, 2012 at 19:47 #1069480Anonym anvandareMemberEn belgisk våffla med vispgrädde & hallonsylt.
[img=http://www.nyttgrepp.se/vaffla.jpg]Sen kom jag på en helt ny användning av en Kikkoman sojaflaska. Har fyllt den med olja. Gör det lätt att sätta en droppe olja i varje fack på plättjärnet.[img=http://www.nyttgrepp.se/oljedroppflaska.jpg]Så jag stekte upp lite plättar:[img=http://www.nyttgrepp.se/plaettjaern.jpg]
16 oktober, 2012 at 16:04 #1070496Anonym anvandareMemberKänns som att YTS har dödat den här tråden.
Började med medlemmar postade bilder på mat som har en twist, något speciellt.
Nu kollar jag och ser nässelsoppa.Missförstå mig rätt nu.
Hur som haver… tack ändå för alla bilder YTS25 december, 2012 at 07:09 #1072741Anonym anvandareMemberHar bakat en kopia på Fazers rågkusar, för 14 kr/kg. Kallar dem för Askil Sturessons rågkusar.
Rågmjöl, rågsurdeg, grahamsmjöl, samt vetemjöl special.[img=http://www.nyttgrepp.se/raagkusar.jpg]Gjorde även falafelkorv, efter en egen idé, det är ju inte helt vegetariskt, tänker på ägg och grisfjälster, men det funkade.[img=http://www.nyttgrepp.se/falafelkorv.jpg]
25 januari, 2013 at 08:50 #1073524Anonym anvandareMemberPizza gjorde på mandelmjöl!
30 januari, 2013 at 00:13 #1073686Anonym anvandareMemberLite Finsk matlagning på hög nivå!
[img=http://www.nyttgrepp.se/morotslaada.jpg]Morotslåda gjord på morot, ägg och risgrynsgröt.[img=http://www.nyttgrepp.se/kaalrotslaada.jpg]Kålrotslåda gjord på kålrötter, ägg, mjölk, sirap och fullkorns couscous.
Lite internationell matlagning, från Jan Hedh’s nya bok ”Passionerat hantverk på Olof Viktors”[img=http://www.nyttgrepp.se/citronsorbet.jpg]Citronsorbet gjord på lika delar citronsaft, vatten, socker och mjölk, samt ciselerat skal från en av 5 citroner.
31 januari, 2013 at 18:11 #1073726Anonym anvandareMemberHär en bild från mitt 50 års kalas:
[img=http://www.nyttgrepp.se/sushimiddag.jpg]Sushi tallrikar på Japanskt hemmavis, d.v.s. man gör det inte så märkvärdigt, utan lagar sushiris och lägger upp grejerna snyggt kring det. Här vilar kallrökt lax toppad med aramealger på en bädd av sushiris, kringgärdat av sallad och på salladen i de fyra väderstrecken vit sparris.
24 februari, 2013 at 20:52 #1074430Anonym anvandareMemberHär ett pålägg, med gröna linser, tomat, morot, solrosfrö, gullök och linfrökross:
Jag kallar det linssalsa och det kostar ca 20 kr/kg
Linser har ett överskott på den essentiella aminosyran lysin, vilket bröd, däremot har ett underskott på, därmed höjs proteinkvalitén på dina mackor, med detta pålägg.
[img=http://www.nyttgrepp.se/linssalsa_v09-13.jpg]
6 mars, 2013 at 23:37 #1074761Anonym anvandareMemberNu har Askil ”uppfunnit” en gainer för 20 kr/kg.
800g polenta majsmjöl, blandas med 200g sojamjöl.
4dl vatten & 4dl mellanmjölk kokas upp på 4:an (av 6 lägen)
125g av gainern vispas i och får puttra på eftervärmen i 5 minuter.
Rör i ca 30g russin och kyl därefter i diskhon 2 x 5 minuter.[img=http://www.nyttgrepp.se/polenta-sojagrot.jpg]Askil hann även baka baguetter under dagen.
Askil bakade denna gång med 20% kornmjöl.
Blev bättre än med 33%[img=http://www.nyttgrepp.se/kornbaguette.jpg]Recept sök på ”Rick’s förjästa baguetter” Vill du ha samma smak som mina dividerar du mjölmängderna med 5 för kornmjöl, sen multiplicerar du denna mängd med 4 för vetemjöl.23 augusti, 2013 at 02:54 #1078649Anonym anvandareMemberLagar fortfarandes lite mat för att leva och uppleva….
25 augusti, 2013 at 03:50 #1078674Anonym anvandareMemberGjorde äkta jordgubbsglass i Onsdags och då blev det 5 äggvitor över och på Torsdag morgon gjorde jag maränger av dessa. De cremefärgade bitarna är marängerna.
[img=http://www.nyttgrepp.se/glass_o_maraeng.jpg]
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.