Matbilder !

Home Forums Matlagning och Recept Matbilder !

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 6,766 through 6,780 (of 6,783 total)
  • Author
    Posts
  • #1069015

    Igår gjorde jag sorbet på bl.a. öl & grapefrukt.
    [img=http://www.nyttgrepp.se/sorbet.jpg]Och eftersom det är äggvita i sorbet, så blev det två äggulor över, dessa rörde jag ihop med ett helt ägg och 1 msk standardmjölk och stekte upp, skar i fyra bitar och lade upp på två skivor pumpernickel, tillsammans med röd paprika.[img=http://www.nyttgrepp.se/omelettmacka.jpg]

    #1069273

    Här är den maffiga 800g hängmörade clubsteken ja åt till middag häromdagen.
    de gömmer sig lite sallad och stekt lök under :)

    #1069274

    Dessa är köpta.
    Den första är en kebabrulle med mos i… jes de stämmer. MOS

    den andra är en SJUKT go och saftig kebab på en kurdisk grill i stockholm. hög fetthalt i köttfärsen kan ja säga.

    #1069275

    och här har ni ååårets bästa kött.
    köpte riktig go hängmörad Tbone för 350kr/kg(bra pris)
    sen bestämde ja mig för att grilla den på kol och sen avsluta med i ugnen.
    o kolla färgen… mmmmMMMmmmMMMM

    #1069336

    Söndag v38/2012

    Lite rysk rödbettssoppa s.k. Borstj!

    [img=http://www.nyttgrepp.se/bierborstj.jpg]Och helt hemgjord chokladpudding.[img=http://www.nyttgrepp.se/porterpudding.jpg]

    #1069480

    En belgisk våffla med vispgrädde & hallonsylt.

    [img=http://www.nyttgrepp.se/vaffla.jpg]Sen kom jag på en helt ny användning av en Kikkoman sojaflaska. Har fyllt den med olja. Gör det lätt att sätta en droppe olja i varje fack på plättjärnet.[img=http://www.nyttgrepp.se/oljedroppflaska.jpg]Så jag stekte upp lite plättar:[img=http://www.nyttgrepp.se/plaettjaern.jpg]

    #1070496

    Känns som att YTS har dödat den här tråden.
    Började med medlemmar postade bilder på mat som har en twist, något speciellt.
    Nu kollar jag och ser nässelsoppa.

    Missförstå mig rätt nu.
    Hur som haver… tack ändå för alla bilder YTS

    #1072741

    Har bakat en kopia på Fazers rågkusar, för 14 kr/kg. Kallar dem för Askil Sturessons rågkusar.
    Rågmjöl, rågsurdeg, grahamsmjöl, samt vetemjöl special.

    [img=http://www.nyttgrepp.se/raagkusar.jpg]Gjorde även falafelkorv, efter en egen idé, det är ju inte helt vegetariskt, tänker på ägg och grisfjälster, men det funkade.[img=http://www.nyttgrepp.se/falafelkorv.jpg]

    #1073524

    Pizza gjorde på mandelmjöl! :)

    #1073686

    Lite Finsk matlagning på hög nivå!

    [img=http://www.nyttgrepp.se/morotslaada.jpg]Morotslåda gjord på morot, ägg och risgrynsgröt.[img=http://www.nyttgrepp.se/kaalrotslaada.jpg]Kålrotslåda gjord på kålrötter, ägg, mjölk, sirap och fullkorns couscous.

    Lite internationell matlagning, från Jan Hedh’s nya bok ”Passionerat hantverk på Olof Viktors”[img=http://www.nyttgrepp.se/citronsorbet.jpg]Citronsorbet gjord på lika delar citronsaft, vatten, socker och mjölk, samt ciselerat skal från en av 5 citroner.

    #1073726

    Här en bild från mitt 50 års kalas:

    [img=http://www.nyttgrepp.se/sushimiddag.jpg]Sushi tallrikar på Japanskt hemmavis, d.v.s. man gör det inte så märkvärdigt, utan lagar sushiris och lägger upp grejerna snyggt kring det. Här vilar kallrökt lax toppad med aramealger på en bädd av sushiris, kringgärdat av sallad och på salladen i de fyra väderstrecken vit sparris.

    #1074430

    Här ett pålägg, med gröna linser, tomat, morot, solrosfrö, gullök och linfrökross:

    Jag kallar det linssalsa och det kostar ca 20 kr/kg

    Linser har ett överskott på den essentiella aminosyran lysin, vilket bröd, däremot har ett underskott på, därmed höjs proteinkvalitén på dina mackor, med detta pålägg.

    [img=http://www.nyttgrepp.se/linssalsa_v09-13.jpg]

    #1074761

    Nu har Askil ”uppfunnit” en gainer för 20 kr/kg.
    800g polenta majsmjöl, blandas med 200g sojamjöl.
    4dl vatten & 4dl mellanmjölk kokas upp på 4:an (av 6 lägen)
    125g av gainern vispas i och får puttra på eftervärmen i 5 minuter.
    Rör i ca 30g russin och kyl därefter i diskhon 2 x 5 minuter.

    [img=http://www.nyttgrepp.se/polenta-sojagrot.jpg]Askil hann även baka baguetter under dagen.
    Askil bakade denna gång med 20% kornmjöl.
    Blev bättre än med 33%[img=http://www.nyttgrepp.se/kornbaguette.jpg]Recept sök på ”Rick’s förjästa baguetter” Vill du ha samma smak som mina dividerar du mjölmängderna med 5 för kornmjöl, sen multiplicerar du denna mängd med 4 för vetemjöl.

    #1078649

    Lagar fortfarandes lite mat för att leva och uppleva….

    #1078674

    Gjorde äkta jordgubbsglass i Onsdags och då blev det 5 äggvitor över och på Torsdag morgon gjorde jag maränger av dessa. De cremefärgade bitarna är marängerna.

    [img=http://www.nyttgrepp.se/glass_o_maraeng.jpg]

Viewing 15 posts - 6,766 through 6,780 (of 6,783 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.