Mellanmålsplättar

Home Forums Matlagning och Recept Mellanmålsplättar

  • This topic is empty.
Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Posts
  • #91418
    #991640

    Egentligen samma ingr. som pannkakor. Men på nåt sätt godare o äta när dom är mindre !! :)

    • 2 dl Minimjölk
    • 4 st Äggvitor
    • 1 dl (60g) Grahamsmjöl
    • 1 dl (40g) Fullkorn Havregryn
    • 125g Lätt Kesella
    • 3 dl Proteinpulver (jag tog med chokladsmak :))

    Blir mellan 25-35 st plättar beroende på hur stora/tjocka man gör dom.

    Näringsinnehåll:
    Totalt ca: 138 g Protein, 14 g Fett, 77 g Kolhydrater.

    Om man gör 30 st så får man ungefär: 4,6g Protein, 0,5g Fett, 2,6g Kolhydrater per styck.

    Tips: Gör färdigt sida 2 på en annan stekpanna så går det fortare.

    #991641

    Med tanke på att det finns speciellt bak-proteinpulver; går det att baka med vanligt proteinpulver utan att mista proteiner??

    #991642

    Ja, många påstår det.

    #991643

    Hur många kalorier blir det per 100 gram? och per varje ? Vad hade du för stekpanna egentligen?

    Ser sjukt gott ut..

    #991644
    0709Patrik wrote:
    Ja, många påstår det.

    Du använde alltså vanligt?

    #991645

    Kalorierna har jag inte räknat på alls. Men kolla på livsmedelsverkets hemsida. [http://www.slv.se/templates/LDB_Search____6242.aspx http://www.slv.se/templates/LDB_Search____6242.aspx%5D

    Jag hade ett helt vanligt plättjärn…..fast jag letar nu efter ett i teflon istället för gjutjärn som det ju bara bränns vid i hela tiden. (inget margarin i) Sen så slängde jag över plättarna i en vanlig teflonstekpanna och färdade den andra sidan där. Så blev plättjärnet klart för nästa omgång……kändes som att det gick snabbare då.

    Ja, jag hade ett helt vanligt proteinpulver………chokladsmak tom, fast det smakar man nästa inte alls av.

    Måste säga att jag tyckte själv att dom blev för torra…..(bröt iof ner lite plättar i mjölken som blev över efter frukosten……då va det ok)

    Nästa gång så ska jag testa o ta keso istället för kesella……tror inte att det blir så tort då…. Och i mitt originalrecept så är där även krossade nötter/mandel med.

    #991646
    0709Patrik wrote:
    Kalorierna har jag inte räknat på alls. Men kolla på livsmedelsverkets hemsida. [http://www.slv.se/templates/LDB_Search____6242.aspx http://www.slv.se/templates/LDB_Search____6242.aspx%5D

    Jag hade ett helt vanligt plättjärn…..fast jag letar nu efter ett i teflon istället för gjutjärn som det ju bara bränns vid i hela tiden. (inget margarin i) Sen så slängde jag över plättarna i en vanlig teflonstekpanna och färdade den andra sidan där. Så blev plättjärnet klart för nästa omgång……kändes som att det gick snabbare då.

    Ja, jag hade ett helt vanligt proteinpulver………chokladsmak tom, fast det smakar man nästa inte alls av.

    Måste säga att jag tyckte själv att dom blev för torra…..(bröt iof ner lite plättar i mjölken som blev över efter frukosten……då va det ok)

    Nästa gång så ska jag testa o ta keso istället för kesella……tror inte att det blir så tort då…. Och i mitt originalrecept så är där även krossade nötter/mandel med.

    Då struntar ja i uträkningen. :D . Är sämst på de där och förstår inte hur man får ut den totalla summan. Aja tack iaf å ha de gött.

    #991647
    supersleepy wrote:
    Hur många kalorier blir det per 100 gram? och per varje ? Vad hade du för stekpanna egentligen?

    Ser sjukt gott ut..

    4,6g Protein, 0,5g Fett, 2,6g Kolhydrater per styck.

    protein 4,6 * 4 = 18,4
    fett 0,5 * 9 = 4,5
    kolhydrat 2,6 * 4 = 10,4
    Tot kcal per st = 33,3 kcal

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.