Home › Forums › Matlagning och Recept › Mellanmålsplättar
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
28 juli, 2006 at 13:52 #91418Anonym anvandareMember28 juli, 2006 at 13:52 #991640Anonym anvandareMember
Egentligen samma ingr. som pannkakor. Men på nåt sätt godare o äta när dom är mindre !!
• 2 dl Minimjölk
• 4 st Äggvitor
• 1 dl (60g) Grahamsmjöl
• 1 dl (40g) Fullkorn Havregryn
• 125g Lätt Kesella
• 3 dl Proteinpulver (jag tog med chokladsmak )Blir mellan 25-35 st plättar beroende på hur stora/tjocka man gör dom.
Näringsinnehåll:
Totalt ca: 138 g Protein, 14 g Fett, 77 g Kolhydrater.Om man gör 30 st så får man ungefär: 4,6g Protein, 0,5g Fett, 2,6g Kolhydrater per styck.
Tips: Gör färdigt sida 2 på en annan stekpanna så går det fortare.
28 juli, 2006 at 15:10 #991641Anonym anvandareMemberMed tanke på att det finns speciellt bak-proteinpulver; går det att baka med vanligt proteinpulver utan att mista proteiner??
28 juli, 2006 at 15:26 #991642Anonym anvandareMemberJa, många påstår det.
28 juli, 2006 at 20:43 #991643Anonym anvandareMemberHur många kalorier blir det per 100 gram? och per varje ? Vad hade du för stekpanna egentligen?
Ser sjukt gott ut..
28 juli, 2006 at 21:08 #991644Anonym anvandareMember0709Patrik wrote:Ja, många påstår det.Du använde alltså vanligt?
29 juli, 2006 at 09:01 #991645Anonym anvandareMemberKalorierna har jag inte räknat på alls. Men kolla på livsmedelsverkets hemsida. [http://www.slv.se/templates/LDB_Search____6242.aspx http://www.slv.se/templates/LDB_Search____6242.aspx%5D
Jag hade ett helt vanligt plättjärn…..fast jag letar nu efter ett i teflon istället för gjutjärn som det ju bara bränns vid i hela tiden. (inget margarin i) Sen så slängde jag över plättarna i en vanlig teflonstekpanna och färdade den andra sidan där. Så blev plättjärnet klart för nästa omgång……kändes som att det gick snabbare då.
Ja, jag hade ett helt vanligt proteinpulver………chokladsmak tom, fast det smakar man nästa inte alls av.
Måste säga att jag tyckte själv att dom blev för torra…..(bröt iof ner lite plättar i mjölken som blev över efter frukosten……då va det ok)
Nästa gång så ska jag testa o ta keso istället för kesella……tror inte att det blir så tort då…. Och i mitt originalrecept så är där även krossade nötter/mandel med.
29 juli, 2006 at 10:13 #991646Anonym anvandareMember0709Patrik wrote:Kalorierna har jag inte räknat på alls. Men kolla på livsmedelsverkets hemsida. [http://www.slv.se/templates/LDB_Search____6242.aspx http://www.slv.se/templates/LDB_Search____6242.aspx%5DJag hade ett helt vanligt plättjärn…..fast jag letar nu efter ett i teflon istället för gjutjärn som det ju bara bränns vid i hela tiden. (inget margarin i) Sen så slängde jag över plättarna i en vanlig teflonstekpanna och färdade den andra sidan där. Så blev plättjärnet klart för nästa omgång……kändes som att det gick snabbare då.
Ja, jag hade ett helt vanligt proteinpulver………chokladsmak tom, fast det smakar man nästa inte alls av.
Måste säga att jag tyckte själv att dom blev för torra…..(bröt iof ner lite plättar i mjölken som blev över efter frukosten……då va det ok)
Nästa gång så ska jag testa o ta keso istället för kesella……tror inte att det blir så tort då…. Och i mitt originalrecept så är där även krossade nötter/mandel med.
Då struntar ja i uträkningen. . Är sämst på de där och förstår inte hur man får ut den totalla summan. Aja tack iaf å ha de gött.
29 juli, 2006 at 10:13 #991647Anonym anvandareMembersupersleepy wrote:Hur många kalorier blir det per 100 gram? och per varje ? Vad hade du för stekpanna egentligen?Ser sjukt gott ut..
4,6g Protein, 0,5g Fett, 2,6g Kolhydrater per styck.
protein 4,6 * 4 = 18,4
fett 0,5 * 9 = 4,5
kolhydrat 2,6 * 4 = 10,4
Tot kcal per st = 33,3 kcal -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.