”mjölkdryck” utan socker/kolhydrater

Home Forums Matlagning och Recept ”mjölkdryck” utan socker/kolhydrater

  • This topic is empty.
Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Posts
  • #71274
    #554122

    När jag skriver ”mjölkdryck” menar jag att jag anser inte riktigt sojadryck t.ex. vara mjölkdryck, men ni kanske förstår hur jag menar. Någonting att blanda ihop med proteinpulver, men jag vill inte ha massa mjölksocker eller liknande.

    Det jobbiga är att jag är allergisk mot soja .. :/ annars finns det bra alternativ

    någon som vet något annat liknande?

    #554123

    Havredryck av typen Oatly, kanske?

    #554124

    Havredryck kan vara nice, jag söker dock en dryck med mer protein än 1g/100ml och så lite kolhydrater som möjligt

    #554125

    varför inte blanda proteinpulvret med vatten?
    Vispa äggvita och blanda med annars.. blir ju nästan som mjölk om du inte vispar för länge.. Och de blir en jäkla massa protein.

    #554126
    Flessa wrote:
    Det är nog väldigt svårt att få tag på då tyvärr.

    Edit; varför inte en laktosfri mjälkvariant? Arlas tror jag innehåller 3 Gram/100Gram av alla makronutrienter.

    Fungerar inte för alla, i mitt fall är det mjölkprotein jag inte tål. Kanske samma för trådskaparen.

    #554127
    Flessa wrote:
    Vispa för gudsskull inte med råa ägg.

    inte stor chans o få salmonella om det är de du tänker på..

    #554128
    dilldipparn wrote:
    inte stor chans o få salmonella om det är de du tänker på..

    Nej men jag tror inte avidinet inaktiveras heller. Och OM det nu skulle vara infekterat så är det ju en onödig risk, Campylobacter är dessutom nåtom vanligare (om än mycket ovanligt även det) än Salmonella.

    [http://traningslara.se/blogg/raa-agg-macho-coolt-och-smidigt-men-bra/]

    #554129
    Flessa wrote:
    Visst, det blir mycket protein som du säger, men med tanke på att du bara tar upp 50 % av ”rått äggprotein” om man nu kan kalla det så, så är det inte att rekommendera ur den synvinkeln heller.

    Jag har redan skrivit det negativa med att äta vispade råa ägg. Nog denatureras väl ändå inhibitorerna i äggvitan när man vispar ägget eller känner du till något jag har missat?

    #554130
    Flessa wrote:
    Han skrev ju till mig att det blir mycket protein, jag svarade honom tillbaka att , nej, det blir det inte. Kanske blir det mycket så sätt, men inte om man ser till hur mycket du ”egentligen” kunnat tillgodogöra digg detta äggprotein.

    Och då frågar jag igen vad som sker med inhibitorerna vid vispning av äggvitan.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.