Home › Forums › Matlagning och Recept › ”mjölkdryck” utan socker/kolhydrater
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
22 maj, 2009 at 15:03 #71274Anonym anvandareMember22 maj, 2009 at 15:03 #554122Anonym anvandareMember
När jag skriver ”mjölkdryck” menar jag att jag anser inte riktigt sojadryck t.ex. vara mjölkdryck, men ni kanske förstår hur jag menar. Någonting att blanda ihop med proteinpulver, men jag vill inte ha massa mjölksocker eller liknande.
Det jobbiga är att jag är allergisk mot soja .. annars finns det bra alternativ
någon som vet något annat liknande?
22 maj, 2009 at 15:45 #554123Anonym anvandareMemberHavredryck av typen Oatly, kanske?
22 maj, 2009 at 17:32 #554124Anonym anvandareMemberHavredryck kan vara nice, jag söker dock en dryck med mer protein än 1g/100ml och så lite kolhydrater som möjligt
22 maj, 2009 at 19:32 #554125Anonym anvandareMembervarför inte blanda proteinpulvret med vatten?
Vispa äggvita och blanda med annars.. blir ju nästan som mjölk om du inte vispar för länge.. Och de blir en jäkla massa protein.22 maj, 2009 at 19:39 #554126Anonym anvandareMemberFlessa wrote:Det är nog väldigt svårt att få tag på då tyvärr.Edit; varför inte en laktosfri mjälkvariant? Arlas tror jag innehåller 3 Gram/100Gram av alla makronutrienter.
Fungerar inte för alla, i mitt fall är det mjölkprotein jag inte tål. Kanske samma för trådskaparen.
22 maj, 2009 at 23:32 #554127Anonym anvandareMemberFlessa wrote:Vispa för gudsskull inte med råa ägg.inte stor chans o få salmonella om det är de du tänker på..
23 maj, 2009 at 06:52 #554128Anonym anvandareMemberdilldipparn wrote:inte stor chans o få salmonella om det är de du tänker på..Nej men jag tror inte avidinet inaktiveras heller. Och OM det nu skulle vara infekterat så är det ju en onödig risk, Campylobacter är dessutom nåtom vanligare (om än mycket ovanligt även det) än Salmonella.
[http://traningslara.se/blogg/raa-agg-macho-coolt-och-smidigt-men-bra/]
23 maj, 2009 at 14:12 #554129Anonym anvandareMemberFlessa wrote:Visst, det blir mycket protein som du säger, men med tanke på att du bara tar upp 50 % av ”rått äggprotein” om man nu kan kalla det så, så är det inte att rekommendera ur den synvinkeln heller.Jag har redan skrivit det negativa med att äta vispade råa ägg. Nog denatureras väl ändå inhibitorerna i äggvitan när man vispar ägget eller känner du till något jag har missat?
23 maj, 2009 at 17:48 #554130Anonym anvandareMemberFlessa wrote:Han skrev ju till mig att det blir mycket protein, jag svarade honom tillbaka att , nej, det blir det inte. Kanske blir det mycket så sätt, men inte om man ser till hur mycket du ”egentligen” kunnat tillgodogöra digg detta äggprotein.Och då frågar jag igen vad som sker med inhibitorerna vid vispning av äggvitan.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.