Home › Forums › Matlagning och Recept › Müsli
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
28 september, 2006 at 19:43 #945451Anonym anvandareMembervarmlandstjej wrote:Men vad smakar det ungefär?
Lite surt och syrligt, är enligt mig inte speciellt gott att äta direkt ur förpackningen.
28 september, 2006 at 19:49 #945452Anonym anvandareMemberPeter Storhannus wrote:Lite surt och syrligt, är enligt mig inte speciellt gott att äta direkt ur förpackningen.Det e lite strävt i smaken också.
Funkar att äta ur förpackningen om man har det tight med tid och måste till ica att handla nåt att dra i sig : ) tex när man e ute på stan
30 september, 2006 at 09:36 #945453Anonym anvandareMembertesta och blanda det med lite fun light så blir det namnam
30 september, 2006 at 15:37 #945454Anonym anvandareMemberSam jr wrote:Det e lite strävt i smaken också.Funkar att äta ur förpackningen om man har det tight med tid och måste till ica att handla nåt att dra i sig : ) tex när man e ute på stan
Ja det funkar väl, men fy vad strävt och surt det blir när man lassar in allt på en gång med matskeden, jag ryser nästan av att tänka på det
30 september, 2006 at 17:34 #945455Anonym anvandareMemberEuh! Låter inte värst gott det där:) Går det lika bra med Keso? För det smakar iaf gott tycker jag. Kvarg verkar inte smaka gott.
30 september, 2006 at 17:57 #945456Anonym anvandareMembervarmlandstjej wrote:Euh! Låter inte värst gott det där:) Går det lika bra med Keso? För det smakar iaf gott tycker jag. Kvarg verkar inte smaka gott.Gör som du vill, med fun light smakar det typ som söt kräm..
30 september, 2006 at 18:23 #945457Anonym anvandareMemberDen här muslin gör jag själv. Fick receptet av en dietist och den är riktigt god men tar en stund att mecka ihop. Inte bara muslins förtjänst men jag är en normal kille nu efter att ha nött på med träning och bra mat. 76 kg idag och 104 4 augusti 2005.
Tab funkade ju helt kass. Är i alla fall hel sats till vänster.
=================================================
HEL sats HALV sats
100 gr50 gr Hackad sötmandel
2 dl 1 dl Solrosfrön
2 dl 1 dl Linfrön
1,5 dl 0,75 dl Riven kokos (om man gillar kokos)
7 dl 3,5 dl Rågflingor
7 dl 3,5 dl Havregryn
2,5 dl 1,25 dl Havrekli
2,5 dl 1,25 dl Vetegroddar
1,5 dl 0,75 dl Brun farin eller fruktsocker
2 dl 1dl Vatten
4 msk 2 msk Rapsolja
3 dl 1,5 dl Russin1. Blanda alla torra ingredienser utan russin.
2. Skaka ihop vatten och olja och fukta blandningen av de torra ingredienserna.
3. Lägg i en långpanna och rosta i ugn. 200 grader i ca 30-40 minuter. Rör om blandningen flera gånger under rostningen.
4. Tillsätt russin.
Niklas noteringar: jag kör med kanske 2 dl mer vatten för att binda ihop det till ungefär Start-konsistens/storlek. Beror på hur bra man lyckas röra ihop det. Rostar nog upp till en timme och vänder var 10-15:e minut (inte för mycket så bitarna går sönder alltför mycket). Låt det rosta så blandningen tar färg men inte blir bränd + att det ska vara i stort sett helt torrt. Låt ligga ett tag så all fukt går ur innan russinen blandas ihop och allt läggs på burk. Jag har en 2,4 burk som precis rymmer allt (hel sats).
=================================================30 september, 2006 at 18:39 #945458Anonym anvandareMemberTack Så Mkt!
30 september, 2006 at 18:43 #945459Anonym anvandareMemberYou’re welcome! Den är testad och godkänd av flera jag känner som också börjat göra den. Hel sats ryms i en 2,4 liters burk jag har.
varmlandstjej wrote:Tack Så Mkt!30 september, 2006 at 20:41 #945460Anonym anvandareMembervarmlandstjej wrote:Euh! Låter inte värst gott det där:) Går det lika bra med Keso? För det smakar iaf gott tycker jag. Kvarg verkar inte smaka gott.kvarg är keso som är kört i en mixer.
18 oktober, 2006 at 14:28 #945461Anonym anvandareMemberJag har själv kört en liknande müsli och är väldigt nöjd med smaken (smaksätter med kakaopulver). Några frågor har jag dock.
1. Jag rostar inte min müsli. Varför ska man göra det?
2. Har ni några tips på ingredienser som gör proteinet fullvärdigt i müsli? Eller blir det fullvärdigt om äter den med mjölk?
18 oktober, 2006 at 15:33 #945462Anonym anvandareMemberOm man gillar att den blir knaprig och får START-konsistens så rostar man. Annars är det väl skitsamma.
Maod wrote:Jag rostar inte min müsli. Varför ska man göra det?18 oktober, 2006 at 22:27 #945463Anonym anvandareMemberDet finns ett fint muslirecept i B&K. Kommer inte ihåg vilket nummer.
Någon som har detta?22 oktober, 2006 at 14:42 #945464Anonym anvandareMemberCharlotte_ wrote:Gör som du vill, med fun light smakar det typ som söt kräm..Om jag nu testar att blanda kvarg med funlight. Menar du funlight saften?
Isåf hur mycket ska ja ha i?22 oktober, 2006 at 16:16 #945465Anonym anvandareMembervarmlandstjej wrote:Om jag nu testar att blanda kvarg med funlight. Menar du funlight saften?
Isåf hur mycket ska ja ha i?I en burk med kesella brukar jag fylla på med någon mm funlightsaft. Du får själv prova vad du tycker smakar bäst.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.