Musli!

Home Forums Matlagning och Recept Musli!

  • This topic is empty.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #56464
    #249144

    Här är ett urval av ingredienser för en proteinrik musli. Jag har skrivit i parentes hur mycket protein per 100g för varje ingrediens.

    Ingredienser (blanda efter eget tycke men jag har föreslagit proportioner):
    –Bas – 11dl av följande: vetegroddar(25), havrekli(19), vetekli(16), dinkelflingor(13,5), kruskakli(13), boveteflingor(11,1), hirsflingor(11).
    –Frön 2-3dl: skalade sesamfrön(26,5), pumpakärnor(24,5), krossat linfrö(24), solroskärnor(23)
    –Nötter 2-3dl: jordnötter(27), pistaschnötter(20,5), rostade cashewnötter(20), mandelnötter(20), hasselnötter(15), paranötter(14,3), pinjenötter(13,7) valnötter(14,3), macadamianötter(8,3), pekannötter(7,8), kokosflingor(6,4).
    –Smakgörare: honung(om man vill) , äppeljuice(2dl), solrosolja(0,5dl), kryddor t ex pepparkakskryddor är gott. Man får ta efter hur mycket smak man vill ha men proportionerna är normalt: 2x malen ingefära, 2x malen kanel, 1x mald kardemumma, 1x mald kryddnejlika.

    Lägg allt på en pannplåt och ställ in i ugnen på 175 grader i ca en halvtimme. Rör om då och då. Russin är gott att ha i efter rostningen.

    Om någon har andra bra förslag på hemmagjord musli så skriv gärna. Eller andra bra saker att ha i en musli.

    #1067930
    eldavido wrote:
    Här är ett urval av ingredienser för en proteinrik musli. Jag har skrivit i parentes hur mycket protein per 100g för varje ingrediens.

    Ingredienser (blanda efter eget tycke men jag har föreslagit proportioner):
    –Bas – 11dl av följande: vetegroddar(25), havrekli(19), vetekli(16), dinkelflingor(13,5), kruskakli(13), boveteflingor(11,1), hirsflingor(11).
    –Frön 2-3dl: skalade sesamfrön(26,5), pumpakärnor(24,5), krossat linfrö(24), solroskärnor(23)
    –Nötter 2-3dl: jordnötter(27), pistaschnötter(20,5), rostade cashewnötter(20), mandelnötter(20), hasselnötter(15), paranötter(14,3), pinjenötter(13,7) valnötter(14,3), macadamianötter(8,3), pekannötter(7,8), kokosflingor(6,4).
    –Smakgörare: honung(om man vill) , äppeljuice(2dl), solrosolja(0,5dl), kryddor t ex pepparkakskryddor är gott. Man får ta efter hur mycket smak man vill ha men proportionerna är normalt: 2x malen ingefära, 2x malen kanel, 1x mald kardemumma, 1x mald kryddnejlika.

    Lägg allt på en pannplåt och ställ in i ugnen på 175 grader i ca en halvtimme. Rör om då och då. Russin är gott att ha i efter rostningen.

    Om någon har andra bra förslag på hemmagjord musli så skriv gärna. Eller andra bra saker att ha i en musli.

    Låter som en väldigt fetthaltig müsli. Skulle också vilja påpeka att människan lever inte av protein alenast. Lite torkad frukt också, skulle sitta fint:

    Mina förslag: Torkad aprikos, russin och katrinplommon. När det kommer till protein, skulle jag välja rostade sojabönor (37g/hg)

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.