Home › Forums › Matlagning och Recept › Musli!
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
14 juni, 2012 at 19:31 #56464Anonym anvandareMember14 juni, 2012 at 19:31 #249144Anonym anvandareMember
Här är ett urval av ingredienser för en proteinrik musli. Jag har skrivit i parentes hur mycket protein per 100g för varje ingrediens.
Ingredienser (blanda efter eget tycke men jag har föreslagit proportioner):
–Bas – 11dl av följande: vetegroddar(25), havrekli(19), vetekli(16), dinkelflingor(13,5), kruskakli(13), boveteflingor(11,1), hirsflingor(11).
–Frön 2-3dl: skalade sesamfrön(26,5), pumpakärnor(24,5), krossat linfrö(24), solroskärnor(23)
–Nötter 2-3dl: jordnötter(27), pistaschnötter(20,5), rostade cashewnötter(20), mandelnötter(20), hasselnötter(15), paranötter(14,3), pinjenötter(13,7) valnötter(14,3), macadamianötter(8,3), pekannötter(7,, kokosflingor(6,4).
–Smakgörare: honung(om man vill) , äppeljuice(2dl), solrosolja(0,5dl), kryddor t ex pepparkakskryddor är gott. Man får ta efter hur mycket smak man vill ha men proportionerna är normalt: 2x malen ingefära, 2x malen kanel, 1x mald kardemumma, 1x mald kryddnejlika.Lägg allt på en pannplåt och ställ in i ugnen på 175 grader i ca en halvtimme. Rör om då och då. Russin är gott att ha i efter rostningen.
Om någon har andra bra förslag på hemmagjord musli så skriv gärna. Eller andra bra saker att ha i en musli.
30 augusti, 2012 at 17:37 #1067930Anonym anvandareMembereldavido wrote:Här är ett urval av ingredienser för en proteinrik musli. Jag har skrivit i parentes hur mycket protein per 100g för varje ingrediens.Ingredienser (blanda efter eget tycke men jag har föreslagit proportioner):
–Bas – 11dl av följande: vetegroddar(25), havrekli(19), vetekli(16), dinkelflingor(13,5), kruskakli(13), boveteflingor(11,1), hirsflingor(11).
–Frön 2-3dl: skalade sesamfrön(26,5), pumpakärnor(24,5), krossat linfrö(24), solroskärnor(23)
–Nötter 2-3dl: jordnötter(27), pistaschnötter(20,5), rostade cashewnötter(20), mandelnötter(20), hasselnötter(15), paranötter(14,3), pinjenötter(13,7) valnötter(14,3), macadamianötter(8,3), pekannötter(7,, kokosflingor(6,4).
–Smakgörare: honung(om man vill) , äppeljuice(2dl), solrosolja(0,5dl), kryddor t ex pepparkakskryddor är gott. Man får ta efter hur mycket smak man vill ha men proportionerna är normalt: 2x malen ingefära, 2x malen kanel, 1x mald kardemumma, 1x mald kryddnejlika.Lägg allt på en pannplåt och ställ in i ugnen på 175 grader i ca en halvtimme. Rör om då och då. Russin är gott att ha i efter rostningen.
Om någon har andra bra förslag på hemmagjord musli så skriv gärna. Eller andra bra saker att ha i en musli.
Låter som en väldigt fetthaltig müsli. Skulle också vilja påpeka att människan lever inte av protein alenast. Lite torkad frukt också, skulle sitta fint:
Mina förslag: Torkad aprikos, russin och katrinplommon. När det kommer till protein, skulle jag välja rostade sojabönor (37g/hg)
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.