Home › Forums › Matlagning och Recept › Myten om ÄGG
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
14 maj, 2009 at 20:21 #71284Anonym anvandareMember14 maj, 2009 at 20:21 #554251Anonym anvandareMember
Snälla någon kunnig, kan ni inte reda ut myterna om ägg, vad som är sant och vad som inte är det. hur många kcal det innehåller, protein mängd, plocka ut gulan eller ha kvar den, steka, koka, råa..
det jag har läst mig till är att, tillaga äggen för bättre upptagningsförmåga av kroppen, plocka ut gulan eftersom den innehåller mycket kcal om man tex går på en diet. men det finns ju ca 20% protein i gulan också som man vill åt, värt att käka den men att dra på sig kcal istället? hjälp mig i denna djungel där alla säger olika..
14 maj, 2009 at 20:24 #554252Anonym anvandareMember[http://traningslara.se/blogg/raa-agg-macho-coolt-och-smidigt-men-bra/]
14 maj, 2009 at 20:28 #554253Anonym anvandareMemberSanningen om ägg utav Seth Ronland
[http://forum.body.se/showthread.php?t=6433]
14 maj, 2009 at 20:28 #554254Anonym anvandareMemberläst det och vet att det är 50% mindre upptag, men just det med gulan undrar jag över, kan ju inte vara så bra att sätta i sig 5 ägg till kvällen liksom..
14 maj, 2009 at 20:29 #554255Anonym anvandareMembermarcus_johansson wrote:plocka ut gulan eftersom den innehåller mycket kcal om man tex går på en diet. men det finns ju ca 20% protein i gulan också som man vill åt, värt att käka den men att dra på sig kcal istället? hjälp mig i denna djungel där alla säger olika..Att många säger olika är pga av att olika individer har olika åsikter helt enkelt. Men angående gulan är det i alla fall MIN personliga åsikt att du knappast kan göra ett dummare val om du vill kalorireducera kosten.
Man kan plocka bort både det ena och det andra, att då välja bland det mest näringsrika man kan tänka sig är extremt synd. Du får söka lite för alla dina frågor finns besvarade i tusen trådar.
marcus_johansson wrote:kan ju inte vara så bra att sätta i sig 5 ägg till kvällen liksom..Jag åt precis fyra. Och fyra imorse också. Och tio i förrgår.
14 maj, 2009 at 20:29 #554256Anonym anvandareMembertack för den länken, såg inte den innan jag postade, sökte på ägg i forumet men hittade inget. tack för svaret=)
14 maj, 2009 at 20:42 #554257Anonym anvandareMembermarcus_johansson wrote:tack för den länken, såg inte den innan jag postade, sökte på ägg i forumet men hittade inget. tack för svaret=)Tror inte sökfunktionen kan hantera ord på 3 bokstäver eller mindre. Vet att Magnus Branzén skulle lägga in ord som sökfunktionen ändå kunde acceptera men det verkar funka lite halvdåligt ändå.
15 maj, 2009 at 13:07 #554258Anonym anvandareMemberNu blir det här nästan lite offtopic men, är det inte jävligt gott att köra en äggröra med smält ost i?
15 maj, 2009 at 13:24 #554259Anonym anvandareMemberJakobMinell wrote:Nu blir det här nästan lite offtopic men, är det inte jävligt gott att köra en äggröra med smält ost i?Jo sjukt gott. Hackade kokta ägg som blandas med majonnäs, rödlök och tonfisk är sjukt gott. En baguette med den röran gjorde alltid morsan åt mig när vi åkte på bortamatcher på den tiden jag spelade fotboll.
Helt magnifikt god, jag blev dock inte populär bland övriga i bussen när jag öppnade foliet och det stank ägg i hela bussen.
Att hacka kokta ägg och mosa med jordnötssmör är kanongott det också, det har jag alldeles nyligen introducerat i MikaelJ’s kost.:up:
15 maj, 2009 at 18:10 #554260Anonym anvandareMemberEddie, du som har lite koll Jag har ju för mig att det blir cirka 75 kcal per ägg om man kokar det, hur stor skillnad blir det om jag steker det eller har det i en äggröra?
15 maj, 2009 at 18:27 #554261Anonym anvandareMemberJakobMinell wrote:Eddie, du som har lite koll Jag har ju för mig att det blir cirka 75 kcal per ägg om man kokar det, hur stor skillnad blir det om jag steker det eller har det i en äggröra?Utan tillsatt fett är kaloriinnehållet detsamma. Men 100g stekt ägg kommer ha högre kcalinnehåll än 100g rått ägg p.g.a. mer ägg och mindre vatten. Men samma ägg blir bara mindre utan att kaloriinnehållet förändras om du steker utan att tillsätta fett.
21 maj, 2009 at 14:31 #554262Anonym anvandareMemberJag blir dålig i magen av gulan i ägget.
Åt alltid 1-2 kokta hela ägg + 1-2 äggvitor till frukost förut och strax efter min lunch på dagen blev jag dålig och lös i magen.
Slutade äta gulorna i ägget för 5 veckor sen och har inte vart dålig i magen nångång efter det vid lunchen.
Jag har inte ändrat på något annat i min kost efter det så allt pekar mot gulorna.
21 maj, 2009 at 14:40 #554263Anonym anvandareMemberNej, alltid kokta 7min.
21 maj, 2009 at 14:59 #554264Anonym anvandareMemberAtt bli lite känslig i magen av ägg är inget ovanligt, har du nu märkt det så är det ju positivt.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.