- This topic is empty.
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Matlagning och Recept › Natrium(salt)fritt bröd för kolhydratsladdare
Ja, då har jag bakat bröd för första gången i mitt liv… Och det var ju faktist sjukt enkelt.
Ett litet tips för de som förbereder sig för tävling, och är trött på ris och potatis…
Natriumfritt bröd[/b]
[img=http://www.zneakers.no/david/mat/brod.jpg]Näringsinnehåll för hela degen (sån på ett ungefär…):
35 g protein
230 g kolhydrater
10 g fett
Ingredienser:
6-7 dl mjöl (t.ex. durum och vanligt mjöl 50/50)
1-2 msk honung
1 jäst
3 dl ljummet vatten
Blanda för smakens skull i t.ex.:
– Kanel och kardemumma
– Mer honung
– Banan
– Muskot
– Basilika / oregano
– Citron
– Russin
– Sesamfrön
– Äppelcidervinäger (gör att brödet håller sig färskt längre)
Alla dessa ingredienser innehåller minimalt med natrium, men däremot mycket kalium som ju är bra för att skapa glykogen, samt drar vatten in i muskelcellerna (och minimerar risken för att vattnet lagras under skinnet). :up:
Gör så här:
1. Blanda ihop degen, smaksätt med valfria ingredienser, och lägg i en lågpanna eller form insmord med t.ex. olivolja/linfröolja, täck över och låt jäsa i 30 min.
2. Mjöla in händerna och rulla t.ex. 4 bullar av degen och lägg dessa på en plåt, och låt dessa jäsa i 30 min till.
3. Strö t.ex. sesamfrön på toppen, och ställ sen in i ugnen i ca 30 min på 200 grader.
Klart!
D
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY