Home › Forums › Matlagning och Recept › nyttig sås som passar till ris & kyckling??
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
1 januari, 2008 at 21:45 #778965Anonym anvandareMember
Nytt år nya mål
Någon som kan dela med sig ett recept till en sås/dressing som passar bra till ris & kyckling?
tack på förhand
1 januari, 2008 at 21:45 #82574Anonym anvandareMember1 januari, 2008 at 22:10 #778966Anonym anvandareMemberOm du med ”nyttig” menar fettsnål så kan man göra suveränt goda såser med bara krossade tomater eller såser på yoghurt och/eller kvarg.
Om du med ”nyttig” menar näringsrik så går ovanstående såklart utmärkt även då men även såser som aioli, majonnäsbaserade såser, ostsåser, såser på fet grekisk yoghurt o.s.v. Egengjord bearnaisesås är inte heller onyttigt, det är bara en fråga om hur mycket man häller på och vilket energibehov man har.
Mat som är kaloririk är inte per definition ”dålig”.
1 januari, 2008 at 22:12 #778967Anonym anvandareMemberTomatsås
Passerade tomater
Gul lök
Vitlök
Lite Sockerfri ketchup
Oregano
salt
vitpeppar
& lite grönskasbuljongDen e riktigt god och ger inte mycket kalorier..
1 januari, 2008 at 22:20 #778968Anonym anvandareMemberEddie Vedder wrote:Om du med ”nyttig” menar fettsnål så kan man göra suveränt goda såser med bara krossade tomater eller såser på yoghurt och/eller kvarg.Om du med ”nyttig” menar näringsrik så går ovanstående såklart utmärkt även då men även såser som aioli, majonnäsbaserade såser, ostsåser, såser på fet grekisk yoghurt o.s.v. Egengjord bearnaisesås är inte heller onyttigt, det är bara en fråga om hur mycket man häller på och vilket energibehov man har.
Mat som är kaloririk är inte per definition ”dålig”.
+3 miljarder.
1 januari, 2008 at 23:51 #778969Anonym anvandareMemberEddie Vedder wrote:Om du med ”nyttig” menar fettsnål så kan man göra suveränt goda såser med bara krossade tomater eller såser på yoghurt och/eller kvarg.Om du med ”nyttig” menar näringsrik så går ovanstående såklart utmärkt även då men även såser som aioli, majonnäsbaserade såser, ostsåser, såser på fet grekisk yoghurt o.s.v. Egengjord bearnaisesås är inte heller onyttigt, det är bara en fråga om hur mycket man häller på och vilket energibehov man har.
Mat som är kaloririk är inte per definition ”dålig”.
Bra där:up:
Ordet ”nyttigt” används för mycket och är påtok för generaliserat.
God sås: Blanda sambal oelek med hackade tomater, eller med kesella. Men bara om du gillar stark mat
2 januari, 2008 at 09:11 #778970Anonym anvandareMemberEgen vitlökssås eller tzatziki passar till det mesta.
Kesella/matyoghurt med pressad vitlök, salt och lite peppar.
För tzatziki addera skuren gurka i småbitar.
Låt stå typ 30 min sen har alla smaker blandats.3 januari, 2008 at 18:23 #778971Anonym anvandareMembertack för svaren….
med nyttig tänkte jag då såser som inte innehåller så mycket kalorier. eftersom att såsen inte är med räknad i mitt kostschema. så vill jag inte få i mig så mycke extra kalorier från såsen.
11 mars, 2008 at 15:45 #778972Anonym anvandareMemberTacosås är väll vädigt fett och kcal snål?
Jag tror 100 g ligger på 35 kcal och bara 0.3% fett.
11 mars, 2008 at 21:44 #778973Anonym anvandareMemberOm du gillar curry så är denna såsen kanon faktiskt, trots att den är gjord på minimjölk..
Fräs curry i en kastrull med olivolja.
Blanda minimjölk med lite maizena eller annan redning och häll över curryn.
Tillsätt en hönsbuljongtärning, smaka av och tillsätt ev salt och mer curry.
Koka upp och låt koka några minuter, klares!11 mars, 2008 at 21:46 #778974Anonym anvandareMemberJapp det är det, tur det Men Sweet Chili/sweet sour såser, sånt innehåller mycket kcals.
Curry är väl bra? Inte från Mcdonalds.12 mars, 2008 at 10:13 #778975Anonym anvandareMemberOm du vill ha en kall sås så prova att blanda, lättkesella med lite pressad vitlök,salt, peppar och avrunnen gurka. Det är jättegott till kyckling och ris
19 mars, 2008 at 13:48 #778976Anonym anvandareMemberLinda Byström wrote:Om du vill ha en kall sås så prova att blanda, lättkesella med lite pressad vitlök,salt, peppar och avrunnen gurka. Det är jättegott till kyckling och risTack för tipset gumman, det ska absolut testas
Hoppas allt är bra med er. Hälsa Johan och ha en trevlig påsk:)Kram Jossan
19 mars, 2008 at 17:09 #778977Anonym anvandareMemberVet en god men lite skum sås :ike:
Kmr inte ihåg mängderna exakt men på ett ungefär
1 DL kokbar Lättcremefraiche
1 tsk mortlad torkad rosmarin
1 tsk soja
1 Dl Julmust
1 hönsbuljongtärning
Red av med maizena :up:
Passar bra till kyckling1 april, 2008 at 11:26 #778978Anonym anvandareMemberEn lätt sås är:
grön/blå-mögelost och matlagningsgrädde (15% fett brukar jag använda). Tar ungefär 1,32 minuter och göra
en klick margarin, pyttelite buljontärning i en uppvärmd kastrull. smula ner osten och grädden. rör om. Klart -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.