Home › Forums › Matlagning och Recept › Nyttig sås/röra
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
14 oktober, 2008 at 19:49 #71785Anonym anvandareMember14 oktober, 2008 at 19:49 #567133Anonym anvandareMember
Hej! jag söker efter recept på nyttig sås/röra?
som man kan göra mycket av,och som klarar sig i kylen några dagar..brukar blanda kesella,vitlök och kryddor. lr senap,bostongurka+kesella.
men vill ha lite variation=)Några tips någon?
18 november, 2008 at 15:06 #567134Anonym anvandareMemberDet här kanske inte riktigt är vad du eftersöker men jag brukar blanda
– ett ägg med lite mjölk och kryddor
– med min matlåda (typ potatis och fisk, ris och kyckling, biff och bulgur…)
– sen in i mikron tills ägget stelnar.Sås är det ju inte, men kladdigt och proteinrikt.
18 januari, 2009 at 12:52 #567135Anonym anvandareMemberSkulle vilja ha mer tips på recept med lättkesella. Vad blandar ni den med, kryddor och andra ingridienser. Och även till vilken maträtt ni har den såsen/röran till.
Ska prova dom två här ovan iaf.18 januari, 2009 at 13:10 #567136Anonym anvandareMemberIbland använder jag ren olivolja som sås. Jättegott på t ex potatis eller råris.
19 januari, 2009 at 16:10 #567137Anonym anvandareMemberJag brukar göra en specialare;
1burk kesella eller creme fraiche
2vitlöksklyftor
rivet skal av 1lime
2tsk sambalolek
1tsk brunt farin socker
lite salt
Den e super god kan verkligen rekomendera.Eller något enklare är ju;
1 bruk kesella
några skvättar sweet chili sås:emo-thumb
19 januari, 2009 at 16:13 #567138Anonym anvandareMemberLåter bra Kicki. Några fler varianter på kesella?
19 januari, 2009 at 17:49 #567139Anonym anvandareMemberBas:
äggula, olja, dijonsenap, vitvinsvinäger, salt och peppar.Sen kryddar du hej vilt med vad du tycker om.
Tex……dill och citron för en dillmajonnäs som du kan spä med gräddfil. (gott till t.ex. panerad fisk)
…vitlök för en även s.k. aioli. (kött/fågel)
…vitlök+chili/sambal olek för en variant till aioli med sting. (kött/fågel)Dessutom nyttigt!
19 januari, 2009 at 23:55 #567140Anonym anvandareMemberSläpp begreppet nyttigt.
20 januari, 2009 at 06:41 #567141Anonym anvandareMemberKick ass jordnötssås:
1dl olivolja
1dl kung markatta jordnöttssmör (utan eller med salt)
Skaka om ordentligt.
Klart!3 februari, 2009 at 23:39 #567142Anonym anvandareMemberädelost sås
kanon go sås som passar till allt, och då menar jag verkligen allt med ..1 kvibelle stark grönmögel ost(mängd efter smak )
1 buljongtärning
1 burk cremefreiche
1 dl konjak (alt vatten)
1 vitlöks klyfta
gräslök
när du har stekt köttet eller vad du nu steker så ”kokar” du ur stekpannan med konjaken och skrapar lös det som fastnat i botten, sen har du i resten av ingredienserna utom gräslöken det har du i precis innan servering annars tappar den all färg och smak, låt små puttra några minuter, Klart
nått att verkligen rekomendera är att skala räkor och blanda i såsen och servera till tagliatelle
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.