Home › Forums › Matlagning och Recept › Nyttiga Semlor
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
3 februari, 2006 at 16:07 #913298Anonym anvandareMember
Gjort goooooda lite nyttigare semlor idag.
Mandelmassan:
100g sötmandel – gärna skalade
1dl minimjölk
2msk sirap
1dl sötningsmedelFinhacka mandeln i så små bitar som möjligt och
häll i en kastrull tillsammans med minimjölken.
koka upp och låt puttra några minuter
Häll i sötningsmedlet och sirapen och mixa.
Låt svalna.Grädden:
Milda Visp 20%
2tsk vaniljsocker (frivilligt)
Vispa så att du kan vända bunken uppåned utan att grädden åker ut.Bullen:
25g flytande margarin
1 1/4dl minimjölk
12,5g jäst (den blåa)
½dl kvarg/lättkesella
1tskmalen kardemumma
½dl sötningsmedel
4-5dl grovt rågmjölSmält margarinet och häll i mjölken,
värm tills det är fingervarmt.
I med jästen och rör om.
Släng i kvargen, kardemunnan och sötningsmedlet – blanda.
Blanda i mjölet lite för sig tills degen blir fast men
fortfarande är lite kladdig.Låt jäsa under handduk i 30 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
Baka ut och gör bullarna i lagom storlek (jag fick 7 bullar)
Låt jäsa under handduk i 20 min.
Pensla bullarna med vispat ägg och stoppa in i
ugnen i 5-6 min.Ta ut och låt svalna lite.
Dela bullarna där du vill, gröp ur underdelen och fyll ut
med mandelmassan och lägg sedan på en klick grädde.
På med locket och lite floursocker.
ÄÄÄT!3 februari, 2006 at 16:07 #86708Anonym anvandareMember3 februari, 2006 at 16:11 #913299Anonym anvandareMemberberenger wrote:menar du inte; lite nyttigare semlaberor på vad man jämför med *skäms*
3 februari, 2006 at 16:13 #913300Anonym anvandareMemberEn dl sötningsmedel? Jag antar att du menar socker?
3 februari, 2006 at 16:13 #913301Anonym anvandareMemberolle wrote:En dl sötningsmedel? Jag antar att du menar socker?Nej sötningsmedel.. sukketterströ.. inget sockert
3 februari, 2006 at 16:14 #913302Anonym anvandareMemberBlir inte det oerhört sött?
3 februari, 2006 at 16:15 #913303Anonym anvandareMemberolle wrote:Blir inte det oerhört sött?jag älskar när det är sött
men självklart kan man ta mindre…
dom är rätt så söta..
man kan ju testa sig fram3 februari, 2006 at 16:19 #913304Anonym anvandareMemberberenger wrote:vad jämför du det med då? cigaretter?nej.. vanliga semlor kanske?
kom inte och säg att det är värre
än vanliga semlor som är fulla av
socker, fetare grädde och vetemjöl?3 februari, 2006 at 16:26 #913305Anonym anvandareMemberJaja, smaken är olika. Huvudsaken är att du gillar dem:)
3 februari, 2006 at 16:28 #913306Anonym anvandareMemberolle wrote:Jaja, smaken är olika. Huvudsaken är att du gillar dem:)ja får försökta äta en innan pappa är på dem
3 februari, 2006 at 17:04 #913307Anonym anvandareMemberLåter som ett skitbra recept om man nu ska synda lite
3 februari, 2006 at 18:10 #913308Anonym anvandareMemberätit två nu :bb:
6 februari, 2006 at 12:50 #913309Anonym anvandareMemberingen som kan trolla ihop esmlor utan mandelmassa? *allergisk* Fast då blir det ju som bulle med grädde å ingen mening kanske…
6 februari, 2006 at 13:14 #913310Anonym anvandareMemberMin syster fick mosad banan i sina semlor när hon var liten eftersom hon inte tyckte om mandelmassa.
6 februari, 2006 at 18:01 #913311Anonym anvandareMemberStenberg wrote:ingen som kan trolla ihop esmlor utan mandelmassa? *allergisk* Fast då blir det ju som bulle med grädde å ingen mening kanske…man kan ha mosad banan, vaniljvisp eller vad som helst egentligen..
choklad? -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.