Home › Forums › Matlagning och Recept › Nyttiga Semlor
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
6 februari, 2006 at 18:08 #913312Anonym anvandareMemberStenberg wrote:ingen som kan trolla ihop esmlor utan mandelmassa? *allergisk* Fast då blir det ju som bulle med grädde å ingen mening kanske…
Allergiker brukar tåla pinjenötter, åtminstone de jag känner
27 februari, 2006 at 11:49 #913313Anonym anvandareMemberfinns det några ännu nyttigara semlor? eller rättare sagt ”smalare”? Nån med recept??
27 februari, 2006 at 17:12 #913314Anonym anvandareMembernyttigare semlor finns på aftonbladets hemsida…
27 februari, 2006 at 17:24 #913315Anonym anvandareMembertasteline.com har något som kallas ”lightomaten” där de gör olika maträtter, mer light, och där finns ett semmelrecept.
Jag har testat göra det, men antingen är det ett kasst recept eller så är jag kass på att baka, för de blev bara små hårda cementbollar….:p
2 februari, 2007 at 15:46 #913316Anonym anvandareMemberIstället för sirap eller sötningsmedel i mandelmassan så kan man använda honung. Bara ett tips!
2 februari, 2007 at 20:01 #913317Anonym anvandareMemberOm du skriver ut fotot och äter pappret är det nog nyttigt.
2 februari, 2007 at 20:22 #913318Anonym anvandareMembermela wrote:Gjort goooooda lite nyttigare semlor idag.Mandelmassan:
100g sötmandel – gärna skalade
1dl minimjölk
2msk sirap
1dl sötningsmedelFinhacka mandeln i så små bitar som möjligt och
häll i en kastrull tillsammans med minimjölken.
koka upp och låt puttra några minuter
Häll i sötningsmedlet och sirapen och mixa.
Låt svalna.Grädden:
Milda Visp 20%
2tsk vaniljsocker (frivilligt)
Vispa så att du kan vända bunken uppåned utan att grädden åker ut.Bullen:
25g flytande margarin
1 1/4dl minimjölk
12,5g jäst (den blåa)
½dl kvarg/lättkesella
1tskmalen kardemumma
½dl sötningsmedel
4-5dl grovt rågmjölSmält margarinet och häll i mjölken,
värm tills det är fingervarmt.
I med jästen och rör om.
Släng i kvargen, kardemunnan och sötningsmedlet – blanda.
Blanda i mjölet lite för sig tills degen blir fast men
fortfarande är lite kladdig.Låt jäsa under handduk i 30 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
Baka ut och gör bullarna i lagom storlek (jag fick 7 bullar)
Låt jäsa under handduk i 20 min.
Pensla bullarna med vispat ägg och stoppa in i
ugnen i 5-6 min.Ta ut och låt svalna lite.
Dela bullarna där du vill, gröp ur underdelen och fyll ut
med mandelmassan och lägg sedan på en klick grädde.
På med locket och lite floursocker.
ÄÄÄT!Ska testas, tackar. De som inte ens kan klämma i sig ett par semlor för att de är för onyttiga tar kosten på för stort allvar(eller har bestämt sig för att ta Västerås med storm nu i April.).
3 februari, 2007 at 00:04 #913319Anonym anvandareMemberQuote:De som inte ens kan klämma i sig ett par semlor för att de är för onyttiga tar kosten på för stort allvar(eller har bestämt sig för att ta Västerås med storm nu i April.).Jupp allt kan ju inte va supernyttigt :up:
3 februari, 2007 at 19:01 #913320Anonym anvandareMemberÄr det dom så kallade ”Bert semlorna” som bert karlsson hel tiden visar upp i tv??
3 februari, 2007 at 20:16 #913321Anonym anvandareMemberOm man ändå ska vara onyttigt kan man ju slänga i sig vanliga semlor under en träningsdag om man nu deffar, vilket jag ser som skälet till att äta dessa nyttiga semlor.
3 februari, 2007 at 21:14 #913322Anonym anvandareMemberYtterligare en variant på lite ”nyttigare” semla.
3 dl minimjölk
250 gr lättkesella
40 gr olivolja
ca 20 gr flytande honung
värm allt till 37 grader
Lös upp 80 gr jäst
Rör ner:
1 tsk kardemumma
3 dl fullkornsdinkelmjöl (de sista i paketet, därav exprimenterandet med olika mjölsorter)
2 dl bakepro
3 dl vetemjöl special fullkorn
3 dl grovt rågmjöl
1 dl kruskakliMandelmassa till 3 semlor:
30 gr hackad mandel
lite flytande honung
lite inkråm från bullarna
en skvätt mjölkgegga ihop allt…
Istället för grädde på mina semlor har jag kesella, blir lite syrligt, men det går säkert röra ner sötningmedel i kesellan för alla gottegrisar
6 februari, 2007 at 10:44 #913323Anonym anvandareMembervarför inte bara äta färre semlor än å förstöra dem?
6 februari, 2007 at 14:06 #913324Anonym anvandareMemberByt ut grädden mot tonfiskröra så blir det ännu nyttigare :p .
8 februari, 2007 at 21:08 #913325Anonym anvandareMemberNä nu får ni skärpa er…..inget klår riktiga semlor… :emo-thumb
9 februari, 2007 at 00:03 #913326Anonym anvandareMemberSemlor är mitt kryptonit, tur att man bli äckelmätt på dom fort.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.