Nyttigare pajdeg?

Home Forums Matlagning och Recept Nyttigare pajdeg?

  • This topic is empty.
Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • Author
    Posts
  • #94780
    #1039099

    Är det någon som har ett bra recept på en nyttigare pajdeg än de vanliga som det ska vara massa margarin och sånt i? Jag har provat att komma på själv men eftersom jag inte kan något om hur olika livsmedel går ihop med varandra så resulterade det i en vääldigt hård och inte god paj…
    Alla tips är välkomna!! :P

    #1039100

    Nu vet jag inte om det är matpaj eller efterrättspaj du är ute efter. Ett alternativ till den vanliga äppelpajen kan jag i alla fall. Mixa 100 gam mandel så att det blir riktigt finfördelat. Blanda detta med 1 ägg, lite vaniljsocker och rivet apelsinskal. Bred ut i ett tunt lager på bakplåtspapper och kör 5-6 minuter (eller tills det fått lite färg) på 200 grader. Skala och skiva äpplen tunt, bred ut över mandelbottnen och pudra över vaniljsocker och kanel. Kör i ugnen tills äppelskivorna är mjuka (5-7 minuter ungefär). Servera med vaniljkesella.

    #1039101

    om jag inte minns fel så står det ett recept på locket till kessellaburken hur man kan göra. blir lite seg men helt ok

    #1039102
    olle wrote:
    Nu vet jag inte om det är matpaj eller efterrättspaj du är ute efter. Ett alternativ till den vanliga äppelpajen kan jag i alla fall. Mixa 100 gam mandel så att det blir riktigt finfördelat. Blanda detta med 1 ägg, lite vaniljsocker och rivet apelsinskal. Bred ut i ett tunt lager på bakplåtspapper och kör 5-6 minuter (eller tills det fått lite färg) på 200 grader. Skala och skiva äpplen tunt, bred ut över mandelbottnen och pudra över vaniljsocker och kanel. Kör i ugnen tills äppelskivorna är mjuka (5-7 minuter ungefär). Servera med vaniljkesella.

    Ojdå glömde skriva att det främst är matpajsrecept jag vill veta, men detta receptet verkar ju jättebra så man blir sugen på att prova nu ju! :P
    Så det går bra med båda sorters recept! :emo-thumb
    Tackar så mycket!!

    #1039103
    Srednq wrote:
    om jag inte minns fel så står det ett recept på locket till kessellaburken hur man kan göra. blir lite seg men helt ok

    Ja just ja, de har jag nog sett nångång… tack för tipset!! :)

    #1039104

    Jag brukar göra så här:

    3,5 skopor Atkins bakmix (motsvarar 1 dl vanligt vetemjöl)
    1 dl dinkelmjöl
    125 g kvarg
    lite olivolja

    Blir lagom till en normalstor pajform, och smakar gott :up:

    #1039105
    Sara wrote:
    Jag brukar göra så här:

    3,5 skopor Atkins bakmix (motsvarar 1 dl vanligt vetemjöl)
    1 dl dinkelmjöl
    125 g kvarg
    lite olivolja

    Blir lagom till en normalstor pajform, och smakar gott :up:

    Ok tackar! :up: Kan man köpa bakmixen och dinkelmjöl på vanliga ICA?

    #1039106
    mariia wrote:
    Ok tackar! :up: Kan man köpa bakmixen och dinkelmjöl på vanliga ICA?

    Vet inte om det finns på Ica, eftersom jag aldrig handlar där… Men, här finns det på Hemköp iaf :)

    #1039107

    [http://treningsforum.thereses.net/arkiv/2006/02/deilig_kesam_mi.html#more Her er en pai oppskrift], der pai-bunnen er gjort på kesella og ikke smør (-blir da ikke så sprø som bunn med smør blir…)

    #1039108
    Sara wrote:
    Vet inte om det finns på Ica, eftersom jag aldrig handlar där… Men, här finns det på Hemköp iaf :)

    Vad består den där atkins-mixen av?

    #1039109
    snusan wrote:
    Vad består den där atkins-mixen av?

    Har inte burken med mig på jobbet så jag kan inte säga exakt.. 8) Men, den är iaf proteinbaserad.

    3,5 skopor, vilket motsvarar 1 dl vetemjöl, ger:

    108,5 kcal

    6 g kolhydrater
    18,4 g protein
    1,2 g fett

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.