Home › Forums › Matlagning och Recept › Omelett!
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
28 april, 2006 at 17:08 #551057Anonym anvandareMember
Tänkte göra omelett på ägg och keso, måste man göra den i pannan eller kan man göra den i micron? Mina omeletter går alltid sönder när jag ska vända på dem:o
28 april, 2006 at 17:08 #71056Anonym anvandareMember28 april, 2006 at 18:01 #551058Anonym anvandareMemberMen inte vänder man väl på en omelett
28 april, 2006 at 18:18 #551059Anonym anvandareMemberGör den i ugnen :up: Slipper både stekos och att passa på den.
200 grader, ca 20 minuter brukar bli bra.
28 april, 2006 at 20:47 #551060Anonym anvandareMemberannamazing wrote:Men inte vänder man väl på en omelettGör man inte? 😮
28 april, 2006 at 20:48 #551061Anonym anvandareMemberSara wrote:Gör den i ugnen :up: Slipper både stekos och att passa på den.200 grader, ca 20 minuter brukar bli bra.
Då ska vi göra så istället
28 april, 2006 at 22:01 #551062Anonym anvandareMemberannamazing wrote:Men inte vänder man väl på en omelettKlart man kan … brukar jag också göra :up:
3 maj, 2006 at 10:37 #551063Anonym anvandareMemberannamazing wrote:Men inte vänder man väl på en omelettgör man väl :what:
ha rjag alltid gjort och fått lära mig3 maj, 2006 at 13:15 #551064Anonym anvandareMemberDu kan göra omeletten i en mindre panna och lite tjockare på lägre värme. Då går den inte sönder.
3 maj, 2006 at 16:06 #551065Anonym anvandareMemberisabella wrote:Tänkte göra omelett på ägg och keso, måste man göra den i pannan eller kan man göra den i micron? Mina omeletter går alltid sönder när jag ska vända på dem:oEtt bra tips är att låta omeletten ligga i stekpannan ett tag så den får en riktig yta. Ha dock inte så hög värme på då ca 3 an blir bra om du inte vill ha den lite mörk förstås:). Då ska det gå lättare att vända på den…
3 maj, 2006 at 16:41 #551066Anonym anvandareMemberelinorLilja wrote:Ett bra tips är att låta omeletten ligga i stekpannan ett tag så den får en riktig yta. Ha dock inte så hög värme på då ca 3 an blir bra om du inte vill ha den lite mörk förstås:). Då ska det gå lättare att vända på den…Tack, ska testa att göra så när jag gör omelett nästa gång:emo-thumb
20 maj, 2006 at 13:19 #551067Anonym anvandareMemberJag börjar precis få in rätta knycken när det gäller att få vänt på omeletten men det kan var lite småkrångligt. Ibland gör jag bara så att jag låter den få färg på ena sidan och sen vänder jag över hälften så att det blir som en halvmåne. Låter den få lite mer färg och sen vänder jag den. Mkt lättare då när den bara är halv och lite tjockare :emo-thumb
21 maj, 2006 at 08:58 #551068Anonym anvandareMemberisabella wrote:Mina omeletter går alltid sönder när jag ska vända på dem:oAnvänd två stekspadar så går det bra. Själv brukar jag inte vända omeletten eftersom jag mot slutet lägger i tillbehören och viker den på mitten.
Vill du vända på din omelett så gör det. :emo-thumb
23 april, 2009 at 16:51 #551069Anonym anvandareMemberJag brukar sätta på plattan och ugnen (på grill) samtidgt sen vispa ihop äggen.
Häll blandningen (ägg, lite vatten, kryddor) i stekpannan slängsen i det du vill ha.
Kör själv ofta på skinka eller bacon och fetaost. Låt den få nån minut i pannan och ställ sedan in den högt i ugnen under grillen i fem tio minuter. Klart! Fluffig och fin utan bekymmer. Servera med sallad och olja/vinäger. MUMS!27 juli, 2009 at 13:32 #551070Anonym anvandareMemberFått lära mig att man ”viker” en omelett, o att den ska vara lite krämig på ovansidan så att säga.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.