Pasta Carbonara

Home Forums Matlagning och Recept Pasta Carbonara

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 23 total)
  • Author
    Posts
  • #1044174

    Nu när tävlings säsongen är över börjar ju satsningen för mer muskler och självklart är det skönt att slippa tänka på kalorierna varje dag. Men man behöver ju inte lägga på sig onödigt fett.
    Att äta gott men nyttigt är möjligt!

    Seth’s Pasta Carbonara
    1 person (till mig ca 83kg):

    150 gram kassler (allt synligt fett bortskuret ger dig en 3-4% fetthalt, dessutom ca 17gram protein per 100)
    3 äggvitor, 2 gulor
    1/2 gul lök
    1/2 deciliter parmesanost – pulverform(1% fett)
    2 nypor svartpeppar
    3dl fullkorns spaghetti

    Koka spaghettin ”al dente”
    under tiden den kokar steker du hackad lök och kassler i ex titaniumjärn (inget fett krävs). stek upp lök och kassler tills den precis får lite färg.
    När pastan är klar slår du över äggen och parmesanosten och rör ihop det hela snabbt då pastan fortfarande är varm. Äggen koagulerar då och du får en fin ”gegga” med smak av parmesan. Slå sedan över kassler och löken som du stekt och rör runt. Peppra med svartpeppar.
    Om du verkligen behöver så slå i 2 matskedar fraische (2% fett eller mindre) och rör om (får lite krämigare konsistens då).

    Garanterat tillräckligt med protein och kolhydrater. lagom mängd fett då äggulan innehåller en del bra fetter och de mättade i kasslern är bra för din testosteron produktion under hårda träningsperioder.

    Lev väl!
    Seth Ronland

    #95188
    #1044175

    L

    #1044176

    Tjenare Seth.
    Hoppas att allt är bra med dig.
    Det verkar gott, ska jag ta mig tid att prova. Det är kul att experimentera i köket. Speciellt vid diet. Ibland lyckas man och ibland inte, tur att man inte äter med ögat. All mat är god efter diet.

    mvh
    Magnus

    #1044177

    L

    #1044178
    Calle Sirén wrote:
    Låter gött det där :) Kan väl ätas kallt också antar jag! Jag kan ju inte värma käket på mitt jobb..

    Det går säkert har dock inte provat!

    De som provat får gärna skriva en kommentar eller två.

    MVH Seth Ronland

    #1044179
    SethRonland wrote:
    Det går säkert har dock inte provat!

    De som provat får gärna skriva en kommentar eller två.

    MVH Seth Ronland

    Väldigt snabbt, enkelt och gott ! Har gjort det flera ggr ;)

    #1044180

    Har

    #1044181
    NetCurse wrote:
    Har över en massa julskinka, ska hacka ner den imån och sen fixa till en liten pasta-rätt baserat på det här receptet :)

    Det går nog fint, glöm inte skära bort allt synligt fett eftersom du går på diet (?!)

    MVH Seth Ronland

    #1044182
    SethRonland wrote:
    Det går nog fint, glöm inte skära bort allt synligt fett eftersom du går på diet (?!)

    MVH Seth Ronland

    Joda, skar bort det mesta utom köttet :)

    Blev skitgott, var rädd att det skulle smaka råa ägg, men jag oroade mig i onödan :)

    Det kommer garanterar göras fler gånger :up:

    #1044183

    Provade receptet och det var…. DeeeLICIOUS! :) Ett skock brasilianska kusiner gillade pastan ocks

    #1044184
    lovelysmile wrote:
    Provade receptet och det var…. DeeeLICIOUS! :) Ett skock brasilianska kusiner gillade pastan också :p

    Kul att det uppskattas! :emo-thumb
    MVH Seth

    #1044185

    sitter just nu och äter de….riktigt gott :)

    men tog lite mindre än receptet…ska snart i väg på nyårsfest med mer mat…:)

    men det här ska göras igen…det kan ja lova:up:

    #1044186

    Gjorde r

    #1044187

    L

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 23 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.