Home › Forums › Matlagning och Recept › Pasta Carbonara
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
13 december, 2005 at 21:49 #1044174Anonym anvandareMember
Nu när tävlings säsongen är över börjar ju satsningen för mer muskler och självklart är det skönt att slippa tänka på kalorierna varje dag. Men man behöver ju inte lägga på sig onödigt fett.
Att äta gott men nyttigt är möjligt!Seth’s Pasta Carbonara
1 person (till mig ca 83kg):150 gram kassler (allt synligt fett bortskuret ger dig en 3-4% fetthalt, dessutom ca 17gram protein per 100)
3 äggvitor, 2 gulor
1/2 gul lök
1/2 deciliter parmesanost – pulverform(1% fett)
2 nypor svartpeppar
3dl fullkorns spaghettiKoka spaghettin ”al dente”
under tiden den kokar steker du hackad lök och kassler i ex titaniumjärn (inget fett krävs). stek upp lök och kassler tills den precis får lite färg.
När pastan är klar slår du över äggen och parmesanosten och rör ihop det hela snabbt då pastan fortfarande är varm. Äggen koagulerar då och du får en fin ”gegga” med smak av parmesan. Slå sedan över kassler och löken som du stekt och rör runt. Peppra med svartpeppar.
Om du verkligen behöver så slå i 2 matskedar fraische (2% fett eller mindre) och rör om (får lite krämigare konsistens då).Garanterat tillräckligt med protein och kolhydrater. lagom mängd fett då äggulan innehåller en del bra fetter och de mättade i kasslern är bra för din testosteron produktion under hårda träningsperioder.
Lev väl!
Seth Ronland13 december, 2005 at 21:49 #95188Anonym anvandareMember14 december, 2005 at 09:45 #1044175Anonym anvandareMemberL
14 december, 2005 at 16:44 #1044176Anonym anvandareMemberTjenare Seth.
Hoppas att allt är bra med dig.
Det verkar gott, ska jag ta mig tid att prova. Det är kul att experimentera i köket. Speciellt vid diet. Ibland lyckas man och ibland inte, tur att man inte äter med ögat. All mat är god efter diet.mvh
Magnus15 december, 2005 at 15:31 #1044177Anonym anvandareMemberL
16 december, 2005 at 21:18 #1044178Anonym anvandareMemberCalle Sirén wrote:Låter gött det där Kan väl ätas kallt också antar jag! Jag kan ju inte värma käket på mitt jobb..Det går säkert har dock inte provat!
De som provat får gärna skriva en kommentar eller två.
MVH Seth Ronland
25 december, 2005 at 12:08 #1044179Anonym anvandareMemberSethRonland wrote:Det går säkert har dock inte provat!De som provat får gärna skriva en kommentar eller två.
MVH Seth Ronland
Väldigt snabbt, enkelt och gott ! Har gjort det flera ggr
29 december, 2005 at 15:22 #1044180Anonym anvandareMemberHar
30 december, 2005 at 08:17 #1044181Anonym anvandareMemberNetCurse wrote:Har över en massa julskinka, ska hacka ner den imån och sen fixa till en liten pasta-rätt baserat på det här receptetDet går nog fint, glöm inte skära bort allt synligt fett eftersom du går på diet (?!)
MVH Seth Ronland
30 december, 2005 at 15:24 #1044182Anonym anvandareMemberSethRonland wrote:Det går nog fint, glöm inte skära bort allt synligt fett eftersom du går på diet (?!)MVH Seth Ronland
Joda, skar bort det mesta utom köttet
Blev skitgott, var rädd att det skulle smaka råa ägg, men jag oroade mig i onödan
Det kommer garanterar göras fler gånger :up:
30 december, 2005 at 20:46 #1044183Anonym anvandareMemberProvade receptet och det var…. DeeeLICIOUS! Ett skock brasilianska kusiner gillade pastan ocks
31 december, 2005 at 18:11 #1044184Anonym anvandareMemberlovelysmile wrote:Provade receptet och det var…. DeeeLICIOUS! Ett skock brasilianska kusiner gillade pastan också :pKul att det uppskattas! :emo-thumb
MVH Seth31 december, 2005 at 18:33 #1044185Anonym anvandareMembersitter just nu och äter de….riktigt gott
men tog lite mindre än receptet…ska snart i väg på nyårsfest med mer mat…
men det här ska göras igen…det kan ja lova:up:
2 januari, 2006 at 19:33 #1044186Anonym anvandareMemberGjorde r
2 januari, 2006 at 21:37 #1044187Anonym anvandareMemberL
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.