Pizza för diet

Home Forums Matlagning och Recept Pizza för diet

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
  • Author
    Posts
  • #62076
    #398353

    Skulle vilja ha lite tips på Pizza som passar sig för en diet, kanske mest botten som drar iväg kalorierna. Toppingen är ju inga större problem :)

    #398354

    Vissa kör ju ett tortillabröd size S eller L. Om det är så roligt däremot är la en annan sak

    #398355

    Mja tortillabröd låter lite tråkigt, men säkert bra om man vill slänga på lite rester från kylen i all hast. Får nog bli en ganska vanlig deg fast supertunn denna gång, men tar gärna emot tips till nästa gång.

    #398356

    Om man orkar dona så kör på detta.
    Hade jag orkat hade jag nog testat :)

    [http://www.examiner.com/low-carb-in-national/cauliflower-pizza-crust-worth-its-wow-gold http://www.examiner.com/low-carb-in-national/cauliflower-pizza-crust-worth-its-wow-gold%5D

    Nutritional Information for the entire crust:
    calories: 434,
    fat: 25 g,
    carbohydrates: 8 (net), 13 if counting all, f
    iber: 5 g,
    protein: 41 g.

    #398357

    Kör man en vanlig pizzadeg kommer du inte så långt ifrån dem ~450 kcal som receptet ovan hamnar. Själv hade jag nog gjort en vanlig och kanske tagit en smalare ost etc :)

    Annars är nog ”oopsies” en hyffsad deg att köra på, eller ”hemulbrödet”.

    Tar du tunnbröd och lägger under så ta ett Libabröd, större och mer gediget.

    #398358

    Den verkade intressant, men riced cauliflower rice? är det helt enkelt bara riven blomkål?

    #398359

    oopsies såg goda ut.

    #398360
    Gober wrote:
    Den verkade intressant, men riced cauliflower rice? är det helt enkelt bara riven blomkål?

    Ser så ut.

    recept på svenska

    [http://bidrottningen.bloggagratis.se/2009/08/19/1917998-matutmaning-nr-6/]

    #398361
    MagnusN wrote:
    Ser så ut.

    recept på svenska

    [http://bidrottningen.bloggagratis.se/2009/08/19/1917998-matutmaning-nr-6/]

    Sweet find, fast eftersom osten är en del av crusten så blir det ju ingen ost som topping så då försvinner ju lite kalorier därifrån om man nu vill se det ur den synpunkten :)

    #398362

    226 kcal och obefintligt med kolhydrater(om det nu är något som du eftersträvar)

    Ingredienser (1 portioner) 1st (medelstora) Ägg rått

    1msk Olivolja
    2.5msk Vatten
    0.5tsk Bakpulver
    1.5msk fiberhusk

    Instruktioner
    Blanda allting + salt och ev kryddor man vill ha i (ex pizzakrydda, vitlökssalt mm. Efter smak och tyckte.) Tryck ut på ett bakplåtspapper, grädda i ugn på 200grader i ca 10min (tills den fått färg.) Ta ut och lägg på vad som passar dig i smaken! In i ugnen igen, men på 225grader och i ca 5-10min.

    Mvh, Johan

    #398363
    Gober wrote:
    Mja tortillabröd låter lite tråkigt, men säkert bra om man vill slänga på lite rester från kylen i all hast. Får nog bli en ganska vanlig deg fast supertunn denna gång, men tar gärna emot tips till nästa gång.

    Tortillabröd har lite speciell konsistens, lite mer åt deghållet än brödhållet, ingen höjdare enligt mina smaklökar.
    För pizzabak (och med fördel även till tex mex bordet) kan jag rekommendera de stora supertunna orientbröden som numer säljs lite överallt (ex Willys, Ica).
    De finns i både vete och fullkornsvariant, bägge smakar kanon.

    [http://www.orientbrod.se]

    De är kalas och kostar gratis :)

    #398364

    Ah, dem bröden är fina. Större än vanliga tunnbröd och 200 kcal/bröd är riktigt fint.

    Netto har dem med.

    #398365

    Dom har jag aldrig sett, ska leta efter dem i butiken. Kul att testa.

    #398366
    johan_jazz wrote:
    226 kcal och obefintligt med kolhydrater(om det nu är något som du eftersträvar)

    Ingredienser (1 portioner) 1st (medelstora) Ägg rått

    1msk Olivolja
    2.5msk Vatten
    0.5tsk Bakpulver
    1.5msk fiberhusk

    Instruktioner
    Blanda allting + salt och ev kryddor man vill ha i (ex pizzakrydda, vitlökssalt mm. Efter smak och tyckte.) Tryck ut på ett bakplåtspapper, grädda i ugn på 200grader i ca 10min (tills den fått färg.) Ta ut och lägg på vad som passar dig i smaken! In i ugnen igen, men på 225grader och i ca 5-10min.

    Mvh, Johan

    Det verkar intressant, ska prövas ikväll:emo-thumb

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.