Pizza utan deg!

Home Forums Matlagning och Recept Pizza utan deg!

  • This topic is empty.
Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Posts
  • #90612
    #976732

    Hej,

    Ibland gör jag denna bottenlösa pizza. Tycker den känns ganska nyttig, iallafall jämfört med vanlig pizza. Vill man att den ska mätta bättre ta fler lökar, eller tex mer skinka. Sallad till passar bra.

    En portion:

    [img=http://i2.photobucket.com/albums/y7/user345/Pizza/S3600546-400.jpg]En liten pajform, denna är 20 cm i diameter.[img=http://i2.photobucket.com/albums/y7/user345/Pizza/S3600550-400.jpg]Denna pizzasås(38 kcal/100g) tycker jag är smidig och god, finns ibland på ÖB för en femma, då brukar jag köpa på mig några stycken. Går naturligtvis lika bra med tex krossade tomater.[img=http://i2.photobucket.com/albums/y7/user345/Pizza/S3600547-400.jpg]Hacka en lök och låt den sjuda med pizzasåsen ca 20-30 min, tills löken är mjuk. Rör om ofta.

    #976733

    [img=http://i2.photobucket.com/albums/y7/user345/Pizza/S3600553-400.jpg]Häll sedan såsen i formen och lägg på skinka och tomat.[img=http://i2.photobucket.com/albums/y7/user345/Pizza/S3600554-400.jpg]Sedan riven ost, basilika, oregano. In i mitten av ugnen 225 grader, ca 10 minuter.[img=http://i2.photobucket.com/albums/y7/user345/Pizza/S3600556-400.jpg]Smaklig måltid.

    #976734

    Kan man kalla det pizza utan deg?:D
    Annars finns ju nyttig paj och pizzadeg om man inte vill vara nyttig.

    #976735

    ett tips på ”deg” är att ta ett tortillabröd. fungerar pefekt

    #976736

    Men hur äter du den då? Med sked?:|

    #976737
    Henke wrote:
    Men hur äter du den då? Med sked?:|

    Ja, det stämmer. :)

    Man får över den till tallrik med en bred stekspade, sedan är det enklast att äta med sked.

    #976738
    Pellefant wrote:
    [img=http://i2.photobucket.com/albums/y7/user345/Pizza/S3600553-400.jpg]Häll sedan såsen i formen och lägg på skinka och tomat.[img=http://i2.photobucket.com/albums/y7/user345/Pizza/S3600554-400.jpg]Sedan riven ost, basilika, oregano. In i mitten av ugnen 225 grader, ca 10 minuter.[img=http://i2.photobucket.com/albums/y7/user345/Pizza/S3600556-400.jpg]Smaklig måltid.

    Hmmmm….. rinnigt?

    #976739
    Anna petersson wrote:
    Hmmmm….. rinnigt?

    Ja, mycket rinnigt. Dålig som bjudrätt, bra som rätt att äta själv tycker jag.

    Kanske skulle det gå att motverka med ett bottenlager av skivad tomat.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.