Potatissallad

Home Forums Matlagning och Recept Potatissallad

  • This topic is empty.
Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Posts
  • #92590
    #1012546

    Tänkte dela med mig av mitt favorit recept på potatissallad:
    ca 8 port.. (allt är ju dock relativt :D iaf här på detta forumet med alla muskelkarlar)

    20 kokta kalla potatisar-tärnas
    ca 5 msk kapris
    5 msk mkt tunnt skivad purjo
    2 dl hackad ättiksgurka
    4 dl lättfraiche
    2dl lättmajonnäs
    2krm salt
    2krm 4-peppar
    1½ tärnat äpple
    3 msk hackad persilja
    (1 mkt finhackad spansk peppar, ta bort kärnorna om du är lite känslig för hetta :P )

    Blanda allt i en stor bunke. Görs med fördel 1 till 2 dagar innan servering då smakerna sätter sig& potatisen drar åt sig av vätskan. Efter nån dag kolla konsistensen om du ev behöver ha i mer fraiche/majonnäs& ev kryddor! MUMS :ike: Vore trevligt om det är någon som testar&lämnar kommentar..

    #1012547

    Detta e ett recept som man måste testa…

    Lovar att kommentera när receptet är utnyttjat.

    #1012548

    Tja..den passar ju till allt grillat..& rostbiff

    #1012549

    Ja verkar ju god när man läser receptet:) Och mycket nyttigare än de man köper i affären som innehåller en massa stärkelse och skit..

    Nu vart man sugen på grillat

    #1012550

    Ännu ett recept på en hälsosammare potatissallad.

    350 g Rostbiff, i skivor
    600 g Kall, kokt potatis i bitar
    1 st Rödlök, tunt skivad
    Ett par blad romansallad
    30 g Valfria oliver
    Kapris, efter behag

    Dressing
    3 msk Olivolja
    Dijonsenap, en rejäl matsked
    2 msk Rödvinsvinäger
    2 msk Färsk basilika, finhackad
    Salt & peppar

    Gör så här:
    Dela potatisen i munsstora bitar och skiva rödlöken tunt. Blanda ihop alltsammans med romansallad, oliver och kapris. Rör ihop dressingen och blanda i en stor skål.

    #1012551
    Anna75 wrote:
    Ännu ett recept på en hälsosammare potatissallad.

    350 g Rostbiff, i skivor
    600 g Kall, kokt potatis i bitar
    1 st Rödlök, tunt skivad
    Ett par blad romansallad
    30 g Valfria oliver
    Kapris, efter behag

    Dressing
    3 msk Olivolja
    Dijonsenap, en rejäl matsked
    2 msk Rödvinsvinäger
    2 msk Färsk basilika, finhackad
    Salt & peppar

    Gör så här:
    Dela potatisen i munsstora bitar och skiva rödlöken tunt. Blanda ihop alltsammans med romansallad, oliver och kapris. Rör ihop dressingen och blanda i en stor skål.

    Det lät ju oxå gott:up: :ike:

    #1012552

    ca 2-4 personer

    8st Medelstora hårt skrubbade potatisar
    1st Selleri
    ½ salladshuvud
    2st tomater
    1st rödlök
    ½ citron
    Havs salt
    Olivolja

    1. Koka potatisen så den e genomkokt medans man väntar på den
    finhacka rödlöken. Sen skala selleri ”tovan” Så du kommer in till kärnan blir som en liten palm kvar
    hacka den i småbitar.
    Dela tomtaterna o gröp ur kärnorna sen hakar du upp tomaterna.

    2. När potatisen är kokt ta av o häll bort vattnet. Dela potatisarna
    först på mitten sen mitten på halvan. Häll allt i en stor skål, Häll över en del
    olivolja, samt pressa saften från citronen över potatisen tillsätt 2 nypor havs salt och blanda noga. Tillsätt alla
    grönsaker och häll på lite mer oljasalt

    blir en god ljummen potatis sallad som e god till tonfisk kotletter samt kyckling och annan grillad mat :o)

    #1012553
    Perholmkvist wrote:
    ca 2-4 personer

    8st Medelstora hårt skrubbade potatisar
    1st Selleri
    ½ salladshuvud
    2st tomater
    1st rödlök
    ½ citron
    Havs salt
    Olivolja

    1. Koka potatisen så den e genomkokt medans man väntar på den
    finhacka rödlöken. Sen skala selleri ”tovan” Så du kommer in till kärnan blir som en liten palm kvar
    hacka den i småbitar.
    Dela tomtaterna o gröp ur kärnorna sen hakar du upp tomaterna.

    2. När potatisen är kokt ta av o häll bort vattnet. Dela potatisarna
    först på mitten sen mitten på halvan. Häll allt i en stor skål, Häll över en del
    olivolja, samt pressa saften från citronen över potatisen tillsätt 2 nypor havs salt och blanda noga. Tillsätt alla
    grönsaker och häll på lite mer oljasalt

    blir en god ljummen potatis sallad som e god till tonfisk kotletter samt kyckling och annan grillad mat :o)

    JAMMI:ike: :ike:

    #1012554

    jupp jäkligt smarrit :) va en hitt förra sommarn!

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.