Home › Forums › Matlagning och Recept › Potatissallad
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
18 maj, 2006 at 08:24 #92590Anonym anvandareMember18 maj, 2006 at 08:24 #1012546Anonym anvandareMember
Tänkte dela med mig av mitt favorit recept på potatissallad:
ca 8 port.. (allt är ju dock relativt iaf här på detta forumet med alla muskelkarlar)20 kokta kalla potatisar-tärnas
ca 5 msk kapris
5 msk mkt tunnt skivad purjo
2 dl hackad ättiksgurka
4 dl lättfraiche
2dl lättmajonnäs
2krm salt
2krm 4-peppar
1½ tärnat äpple
3 msk hackad persilja
(1 mkt finhackad spansk peppar, ta bort kärnorna om du är lite känslig för hetta )Blanda allt i en stor bunke. Görs med fördel 1 till 2 dagar innan servering då smakerna sätter sig& potatisen drar åt sig av vätskan. Efter nån dag kolla konsistensen om du ev behöver ha i mer fraiche/majonnäs& ev kryddor! MUMS :ike: Vore trevligt om det är någon som testar&lämnar kommentar..
18 maj, 2006 at 09:10 #1012547Anonym anvandareMemberDetta e ett recept som man måste testa…
Lovar att kommentera när receptet är utnyttjat.
18 maj, 2006 at 16:09 #1012548Anonym anvandareMemberTja..den passar ju till allt grillat..& rostbiff
18 maj, 2006 at 18:55 #1012549Anonym anvandareMemberJa verkar ju god när man läser receptet:) Och mycket nyttigare än de man köper i affären som innehåller en massa stärkelse och skit..
Nu vart man sugen på grillat
19 maj, 2006 at 08:07 #1012550Anonym anvandareMemberÄnnu ett recept på en hälsosammare potatissallad.
350 g Rostbiff, i skivor
600 g Kall, kokt potatis i bitar
1 st Rödlök, tunt skivad
Ett par blad romansallad
30 g Valfria oliver
Kapris, efter behagDressing
3 msk Olivolja
Dijonsenap, en rejäl matsked
2 msk Rödvinsvinäger
2 msk Färsk basilika, finhackad
Salt & pepparGör så här:
Dela potatisen i munsstora bitar och skiva rödlöken tunt. Blanda ihop alltsammans med romansallad, oliver och kapris. Rör ihop dressingen och blanda i en stor skål.19 maj, 2006 at 08:15 #1012551Anonym anvandareMemberAnna75 wrote:Ännu ett recept på en hälsosammare potatissallad.350 g Rostbiff, i skivor
600 g Kall, kokt potatis i bitar
1 st Rödlök, tunt skivad
Ett par blad romansallad
30 g Valfria oliver
Kapris, efter behagDressing
3 msk Olivolja
Dijonsenap, en rejäl matsked
2 msk Rödvinsvinäger
2 msk Färsk basilika, finhackad
Salt & pepparGör så här:
Dela potatisen i munsstora bitar och skiva rödlöken tunt. Blanda ihop alltsammans med romansallad, oliver och kapris. Rör ihop dressingen och blanda i en stor skål.Det lät ju oxå gott:up: :ike:
23 maj, 2006 at 17:04 #1012552Anonym anvandareMemberca 2-4 personer
8st Medelstora hårt skrubbade potatisar
1st Selleri
½ salladshuvud
2st tomater
1st rödlök
½ citron
Havs salt
Olivolja1. Koka potatisen så den e genomkokt medans man väntar på den
finhacka rödlöken. Sen skala selleri ”tovan” Så du kommer in till kärnan blir som en liten palm kvar
hacka den i småbitar.
Dela tomtaterna o gröp ur kärnorna sen hakar du upp tomaterna.2. När potatisen är kokt ta av o häll bort vattnet. Dela potatisarna
först på mitten sen mitten på halvan. Häll allt i en stor skål, Häll över en del
olivolja, samt pressa saften från citronen över potatisen tillsätt 2 nypor havs salt och blanda noga. Tillsätt alla
grönsaker och häll på lite mer oljasaltblir en god ljummen potatis sallad som e god till tonfisk kotletter samt kyckling och annan grillad mat :o)
24 maj, 2006 at 07:46 #1012553Anonym anvandareMemberPerholmkvist wrote:ca 2-4 personer8st Medelstora hårt skrubbade potatisar
1st Selleri
½ salladshuvud
2st tomater
1st rödlök
½ citron
Havs salt
Olivolja1. Koka potatisen så den e genomkokt medans man väntar på den
finhacka rödlöken. Sen skala selleri ”tovan” Så du kommer in till kärnan blir som en liten palm kvar
hacka den i småbitar.
Dela tomtaterna o gröp ur kärnorna sen hakar du upp tomaterna.2. När potatisen är kokt ta av o häll bort vattnet. Dela potatisarna
först på mitten sen mitten på halvan. Häll allt i en stor skål, Häll över en del
olivolja, samt pressa saften från citronen över potatisen tillsätt 2 nypor havs salt och blanda noga. Tillsätt alla
grönsaker och häll på lite mer oljasaltblir en god ljummen potatis sallad som e god till tonfisk kotletter samt kyckling och annan grillad mat :o)
JAMMI:ike: :ike:
24 maj, 2006 at 16:14 #1012554Anonym anvandareMemberjupp jäkligt smarrit va en hitt förra sommarn!
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.