Home › Forums › Matlagning och Recept › Protein-chokladkaka
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
5 oktober, 2006 at 21:44 #946204Anonym anvandareMember
Kladdkaka med choklad(smak…) och apelsin[/b]
– Nästan laktosfri[img=http://www.zneakers.no/david/mat/chokladkaka.jpg]Näringsinnehåll för hela kakan:
93 g protein
36 g kolhydrater
14 g fettSå en 1/4 blir ca:
23 g protein
9 g kolhydrater
4 g fett= ca 170 kcal
Ingredienser:
5 äggvitor
1 ägg-gula
3 msk sötningsmedel
250 g keso (lätt)
1 dl havregryn
35 g whey med chokladsmak
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 msk kakao
1/2 apelsin
en skvätt sojamjölk (eller vanlig mjölk…)Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa keson i en skål för sig med en mixer eller med en stavmixer.
3. Blanda ihop ägg, havregryn, sötningsmedel, vaniljsocker, kanel, kakao, bakpulver.
4. Blanda sen ned keson i detta. Häll i lite mjölk om konsistensen blir för degig.
5. Riv skalet från apelsinen och blanda i, pressa sen i saften.
6. Häll upp i en smord bakform, och ställ in i ugnen i ca 20 min. Ta ut och låt kallna och stelna en halvtimme.
Servera sen med f.ex. lite lätt-kesella vispat med lite vaniljsocker, lite rismjölk med vaniljsmak (eller vanlig mjölk), lite sötningsmedel och kanske smaksätt med lime eller citronsaft, alt. fun light av valfri smak. Proteinrikt och fettsnålt. (Detta är för övrigt väldigt gott på f.ex. jordgubbar, istället för grädde.)
D
5 oktober, 2006 at 21:44 #88882Anonym anvandareMember5 oktober, 2006 at 22:31 #946205Anonym anvandareMemberLåter ju hur gott som helst. Måste testas i helgen! Tack för tipset.
5 oktober, 2006 at 22:33 #946206Anonym anvandareMemberkungligt
7 oktober, 2006 at 17:12 #946207Anonym anvandareMemberJag mecka nog i för mkt protte, ska den vara kladdig? Eller inte alls?
HUr som helst vart det gott
Tumme upp!
7 oktober, 2006 at 22:24 #946208Anonym anvandareMembergår det med choklad kasein för att jag har inte choklad whey?
8 oktober, 2006 at 05:34 #946209Anonym anvandareMemberhulk: Nej du lär troligen dö. Klart som korvspad du kan köra kasein.
8 oktober, 2006 at 08:32 #946210Anonym anvandareMemberSer jättegod ut! Går den att frysa in?
8 oktober, 2006 at 11:34 #946211Anonym anvandareMemberåhh det där ser ju riktigt gott ut, vilken tur att helgen inte är över än
8 oktober, 2006 at 12:35 #946212Anonym anvandareMembercrashy wrote:hulk: Nej du lär troligen dö. Klart som korvspad du kan köra kasein.Går ok, men det ger annan konsistens!
11 oktober, 2006 at 15:46 #946213Anonym anvandareMemberLät som en deffkaka, såg god ut…måste provas!:emo-thumb
11 oktober, 2006 at 23:17 #946214Anonym anvandareMembermin blev as-snygg! och omänskligt god! var inte blyga med sötningsmedlet bara!
14 oktober, 2006 at 18:01 #946215Anonym anvandareMemberJag har mina i ugnen nu.
Modifiera den lite och la till russin, tofu istället för keso, sojaprotein istället för whey sen så hade jag ingen rund form utan bara en muffins-form, så det fick bli muffinsar. Toppade med lite kokos innan den åkte in i ugnen, återkommer med bild[http://i10.tinypic.com/2ew3bkp.jpg]
De blev en aning luftiga på insidan. Antagligen så vispa jag äggen för hårt.
14 oktober, 2006 at 18:40 #946216Anonym anvandareMemberGjorde en igårkväll…
Smeten var asgo, hade i bakepro, kesella och även whey -80 med mintchokladsmak.
Skippade apelsinsakerna, och sötningsmedel (äter inte det)Det färdiga resultatet var ju jäkligt torrt o tråkigt, lite som att äta en smaklös tvättsvamp
14 oktober, 2006 at 23:30 #946217Anonym anvandareMemberBakade denna ”kladdkaka” idag. Smeten var riktigt god!
Kakan smakade inte så mycket dock. Inget dunder i konsistens heller men tanken var god.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.